Klaar, vuur, mik

Depositphotos 3269678 s

Hierdie aand was 'n wonderlike aand saam met baie bekende kundiges vir verkope, bemarking en handelsmerke. Ons is uitgenooi na 'n baie lekker restaurant in 'n privaat kamer. Die doel van die vergadering was om 'n kollega te help wat sy besigheid na die volgende vlak wou neem ... of 'n paar vlakke verder as waar dit nou is.

Daar was baie ooreenstemming in die kamer ... vind uit wat u in een sin doen, identifiseer die eienskappe wat u onderskei, ontwikkel 'n proses om u dienste te verkoop op grond van die waarde wat u bring, skakel met u netwerk om te identifiseer die beste vooruitsigte om 'n handelsmerk te bemark en te ontwikkel wat insluit wat u na die tafel bring.

Ek het nie noodwendig hiermee saamgestem nie ... maar dit is 'n redelike intense werk, is dit nie? U kan jare aan hierdie dinge werk ... en uiteindelik weer by die tekenbord beland omdat u nie daarin geslaag het nie.

Met alle respek vir my kollegas, is ek altyd 'n bietjie skepties as kundiges hierdie strategiese beplanning en advies aanbied. Ek werk eerlikwaar nou al meer as twee dekades in en rondom bemarkingsafdelings en ek kan nie aan een bemarkingsplan dink wat gewerk het nie soos beplan.

In alle eerlikheid dink ek dat baie van hierdie toespraak net papaja is.

Dit is nie heeltemal stapelbed nie ... Ek dink wel dat dit belangrik is om strategies te dink. U moet immers weet waar die algemene rigting van die teiken is voordat u aan die sneller gaan. Ek wil egter liewer hê dat iemand eers moet afvuur en dan eerder mik as om maande te werk om 'n skoot op te stel wat al dan nie die bullye kan tref nie.

Ek sien dikwels dat ondernemings misluk voordat hulle werklik die sneller trek. Hulle is so bang vir mislukking dat hulle verlam is en nooit die nodige risiko's neem om vooruit te gaan nie. Kyk rondom u na die besighede wat suksesvol is. Is hulle suksesvol omdat hulle foutloos beplan het? Of is hulle suksesvol omdat hulle beweeglik was en hul strategie kon aanpas soos die eise van hul vooruitsigte, hul kliënte en hul industrie vereis?

Wat is u siening? Ervaring?

8 Comments

 1. 1

  Ek dink jy is meestal reg. Dit lyk vir my dat dit afhang van wat u doen en hoe vol vertroue u is dat iets die moeite werd is om te bevorder. Wat ek bedoel, is dat dit soms baie nodig is om 'n formele plan in plek te kry wat rigting en doel het. Dit help die mense wat die plan uitvoer, om op koers te bly. Daar moet egter meer uitgevoer word as beplanning. Aanvanklike strategieë kan binne enkele dae onderstebo word. Dit verg vinnige veranderinge.

  Om jou analogie 'n bietjie dieper te neem, stel jou voor dat jy glad nie gemik het voordat jy geskiet het nie. U kan die teiken haal, maar u sal waarskynlik heeltemal mis, of 'n vriend of jouself slaan. Daarom dink ek dit hang baie af van hoe vertroue u in die idee of besigheid het (hoe groot die teiken is).

  Om dit alles bymekaar te bring - in hierdie mededingende omgewing waarin ons almal verkeer, moet ons baie vinnig op die teiken mik en vuur, dan weer mik en weer vuur, dan regtig weer mik en weer vuur. Of ... bring net die haelgeweer saam.

 2. 2

  Doug,

  Ek is saam met jou op hierdie een. Omdat ek van 'n semi-groot organisasie gekom het waar spoed in maande en half jaar gemeet is en 'strategie + regkry', was daar 15 jaar lange instellings. . Nou is die bemarking van 'n aanvang wat kleiner was as die bemarkingspan wat vir my gewerk het, belangriker. Die kollektiewe ervarings van senior lede van die span moet genoeg wees om u in die regte rigting te wys. Rats wees en voortdurend beter word, gaan oor uitmuntende bedrywighede ... 'n ongelooflike belangrike vaardigheid wat gereeld uitgekyk word vir groeiende spanne.

  - Jascha

 3. 3

  Heeltemal eens, Brian! Die ironie is dat ek die meeste van my vrye tyd aan die lees en bestudering van die resultate van ander bestee, sodat ek weet watter rigting die teiken 'moet wees'. Ek is net bekommerd dat baie maatskappye nooit die eerste stap neem nie. Hulle misluk nie onmiddellik as gevolg van 'n foutiewe fout nie ... maar hulle misluk uiteindelik as ander hulle verbygaan.

 4. 4

  Ja, ek stem saam. Ek het nie slegte bemarking eerstehands gesien nie, maar ek hoor steeds stories van ouer ondernemings wat regtig sukkel met die aanvanklike bemarkingspogings. Hulle kry dit net nie, sodat al die beplanning in die wêreld hulle nie help om die regte lesse te leer wat hulle nodig het om weer te mik en weer te skiet nie, en hulle herhaal nie vinnig genoeg om die probleem op te los nie.

  Terloops, dit is 'n uitstekende analogie. Dit werk in hierdie geval baie goed. U het reg om net te weet waar die teiken is, en ek is seker dat u 'n baie goeie idee daarvoor het. Sommige mense doen dit egter net nie. Wie weet of beplanning help, maar daar is mense wat net hulself in die voet skiet met hul bemarking. (Ek moes dit sê, dit pas net te goed)

 5. 5

  Doug ek kon nie meer met jou saamstem nie. Die kern van wie ek is, is: ENTREPRENEUR. En wat ondernemers betref, is ek besig om die toekoms te sien en die nodige stappe te doen om daar te kom. Ek glo in strategieë. Ek glo in beplanning. Ek moet egter erken dat ek nog nooit 'n tradisionele 'sakeplan' opgestel het nie.

  'N Jaar gelede het ek 'n gesprek met 'n heer gevoer. Ek onthou nie eers sy naam nie. Ons het die eerste keer ontmoet tydens 'n ontbytvergadering wat ons albei in die Castleton, Indiana-omgewing, bygewoon het. Dit was een van daardie 'uitstaan-in-die-parkeerterrein-vir-meer as 'n uur-na-u-net-ontmoet-gesprekke' en op die een of ander manier het ons die onderwerp van die maak van 'n sakeplan aangepak. Ek het hom erken dat ek nog nooit 'n tradisionele sakeplan opgestel het nie. Hy het my gevra: "Beplan u binnekort om geld by u bank te kry vir u klein onderneming?" Ek antwoord: "Nee." Moet jou dan nie bekommer oor 'n sakeplan nie, het hy gesê. In wese het hy my gesê: "Vuur en mik." Hy het my aangemoedig om my ondernemingsgees te volg en uit te gaan en te slaag.

  En so is Doug dit wat ek die afgelope drie jaar gedoen het sedert ek Cross Creative in Oktober 3 geloods het. So gelukkige verjaarsdag vir my maatskappy en nog baie jare se sukses vir ons albei, terwyl ons probeer om te dien met die passies wat roer ons elke nuwe dag op! Dit is 'n wonderlike dag om 'n entrepreneur te wees.

 6. 6

  Heeltemal eens, Doug. Analise-verlamming is nie net 'n simptoom van groot ondernemings nie. Baie eienaars van klein ondernemings is ook bang vir 'n verkeerde stap. Aksie, met maatstawwe om sukses te evalueer, is 'n goeie strategie. Fortuin bevoordeel die vetgedrukte.

 7. 7

  Ek stem ook saam Doug, soepelheid is vandag die naam van die spel. Strategiese denke moet vandag die vermoë insluit om vinnig aan te pas by 'n steeds veranderende mark.

 8. 8

  Dit is die rede waarom werklike suksesvolle ondernemers ondernemings begin ... en dan verkoop aan die strateë wat te veel "poppycock" praat om ooit een op hul eie te begin.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.