Voorspel leserskorps

As ek op my blog niks het om oor te skryf nie, blaai ek gewoonlik en vind ek ongelooflike skakels en deel dit eerder. As u die tyd neem om na my webwerf terug te keer of op my feed in te teken, wil ek verseker dat ek u tyd nie mors deur 'n blogpos half te oordeel nie.

Ten spyte van my pogings is sommige van my poste stinkers en ander kry baie aandag. Nadat ek jare lank geblog het, is dit steeds onmoontlik vir my om my leserspubliek te voorspel. Ek neem aan dit is baie soos 'n verdedigende hardlooprugby wat die volgende toneelstuk probeer voorspel. Voetbalspanne wat wen, het gewoonlik groter bestendigheid en minder gefluister. Hulle speel elke af asof dit die laaste af is. Sokker, sê hulle, is 'n duimspel.

Om te wen op blogging is dieselfde. 'N Groot aanvallende lyn kan nog steeds afgedank word en 'n bietjie werf verloor, maar oor die algemeen sal hulle vorentoe stoot en die eerste keer afkom. Ek kan nie voorspel watter van my plasings (sokker = toneelstukke) my in die eindsone sal bring nie. Ek weet wel dat 'n groter konsekwentheid en minder geskarrel my daarheen sal bring.

As gevolg hiervan maak ek my nie bekommerd of nie hierdie post sal die een wees, ek weet net dat as ek gereeld gaan blog en goed blog, dat ek lesers sal bly kry (voetbal = yardage). Die kompetisie is egter moeilik.

Tans is ek teen almal op vakansie, almal se beste poste van 2008 en almal se voorspellings vir 2009. Die regte kompetisie is egter met my. Kompetisie vind nie tyd om te plaas nie. Mededinging is nie besig om 'n pos goed genoeg te ondersoek om jou die kern van kennis waarvoor jy gekom het, te laat nie.

OT_275038_CASS_bucs_12
Ongelooflike foto deur Brian Cassella, fotojoernalis

In 2008 het die blog ongeveer 'n kwart miljoen besoekers met byna 2,000 intekenare (e-pos + RSS). Ek het die groei op hierdie blog wat ek in die verlede gehad het, nie voortgesit nie - hoofsaaklik as gevolg van my kompetisie. Veranderinge by die werk het my nie die tyd en moeite gedoen om die blog te gebruik wat ek moes hê nie. Onlangs het ek hierdie statistieke omgedraai en is ek weer besig om weer op te neem.

Ek sien daarna uit om in 2009 'n paar in die eindgebied te kry!

Een kommentaar

  1. 1

    Most blogs are off-the-cuff, personal commentary backed up by ten minutes on the search engines. What’s ironic is not that some are good and some are bad, or even that are some are popular and some are not. It is most curious that we voraciously consume and respect content that is only marginally more rigorous than casual conversation.

    I predict that predicting readership–as well as ganing readers—will become more difficult as blogging continues to grow in popularity. Not until this phenomenon settles down will we be able to hope to understand its true impact.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.