Voorspel leserskorps

As ek op my blog niks het om oor te skryf nie, blaai ek gewoonlik en vind 'n paar ongelooflike skakels en deel dit eerder. As u die tyd neem om na my webwerf terug te keer of op my feed in te teken, wil ek verseker dat ek nie u tyd mors deur 'n blogpos half te oordeel nie.

Ten spyte van my pogings is sommige van my poste stinkers en ander kry baie aandag. Nadat ek jare lank geblog het, is dit steeds onmoontlik vir my om my leserspubliek te voorspel. Ek neem aan dit is baie soos 'n verdedigende hardlooprugby wat die volgende toneelstuk probeer voorspel. Voetbalspanne wat wen, het gewoonlik 'n groter bestendigheid en minder foeter. Hulle speel elke af asof dit die laaste af is. Sokker sê hulle is 'n duimspel.

Om te wen op blogging is dieselfde. 'N Groot aanvallende lyn kan nog steeds ontslaan word en 'n bietjie werf verloor, maar oor die algemeen sal hulle vorentoe stoot en die eerste keer afkom. Ek kan nie voorspel watter van my plasings (sokker = toneelstukke) my in die eindsone sal bring nie. Ek weet wel dat 'n groter konsekwentheid en minder geskarrel my daarheen sal bring.

As gevolg hiervan maak ek my nie bekommerd of nie hierdie post sal die een wees, ek weet net dat as ek gereeld gaan blog en goed blog, dat ek lesers sal bly kry (voetbal = yardage). Die kompetisie is egter moeilik.

Op die oomblik is ek teen almal op vakansie, almal se beste poste van 2008 en almal se voorspellings vir 2009. Die regte kompetisie is egter met my. Kompetisie vind nie tyd om te plaas nie. Mededinging ondersoek nie 'n pos goed genoeg om jou die kern van kennis waarvoor jy gekom het, te laat nie.

OT_275038_CASS_bucs_12
Ongelooflike foto deur Brian Cassella, fotojoernalis

In 2008 het die blog ongeveer 'n kwart miljoen besoekers met byna 2,000 intekenare (e-pos + RSS). Ek het die groei op hierdie blog wat ek in die verlede gehad het, nie voortgesit nie - hoofsaaklik as gevolg van my kompetisie. Veranderinge aan die werk het my nie die tyd en moeite gedoen om die blog wat ek moes hê, te doen nie. Onlangs het ek die statistieke omgedraai en is ek weer besig om weer op te neem.

Ek sien uit daarna om in 2009 'n paar in die eindsone te kry!

Een kommentaar

  1. 1

    Die meeste blogs is buite-die-manchet, persoonlike kommentaar gerugsteun deur tien minute op die soekenjins. Wat ironies is, is nie dat sommige goed en ander sleg is nie, of dat sommige soms gewild is en ander nie. Dit is baie nuuskierig dat ons vraatend is verteer en respekteer inhoud wat net effens strenger is as informele gesprekke.

    Ek voorspel dat die voorspelling van lesers - sowel as die lesers van die lesers - moeiliker sal word namate blogging steeds gewild word. Eers as hierdie verskynsel tot stilstand kom, kan ons hoop om die ware impak daarvan te verstaan.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.