Kom meer te wete oor Sun en Jonathon Shwartz in hierdie wonderlike onderhoud

Sun MicrosystemsAnderhalf jaar gelede Ek het gebeur oorkant 'n tafel van te sit Jonathan Schwartz op die eerste Mashup-kamp en eintlik nie geweet het wie hy was nie.

My CMO, Chris Baggott, het hom aan my gewys en toe sit ons en kyk hoe hy waarskynlik ongeveer 20 minute deur CNET ondervra word. Ek was dadelik beïndruk. Die eerste ding wat hy gedoen het, was om nie slae te maak nie en met die spesifieke skrywers te praat oor 'n paar artikels wat CNET geskryf het en hoe Sondag is verkeerd voorgestel. Hy was wreed voor hulle en het beslis geen slae getrek nie. Ek het gesien hoe baie leiers die pers tegemoet gaan, so dit was gaaf om na te kyk.

In hierdie ScobleShow gaan sit met Robert Scoble, Jonathon praat oor Sun, Java, iPhone, Mircrosoft en 'n aantal ander onlangse onderwerpe. Hy is vriendelik, kundig en ongelooflik oop.

Een van die groot aanhalings hierin is dat Sun se voorste aanduiding van sukses die geluk van hul werknemers is. Jonathon is baie trots op 'boemerangs' ... dit wil sê Sun-werknemers wat vertrek het, maar nou na die maatskappy terugkeer. Hy praat ook met baie van die verkeerde persone daar buite oor Sun, soos die prys van toegang en lisensiëring. Het u geweet dat Sun elke jaar $ 2 miljard aan navorsing en ontwikkeling bestee? Of dat Java die mees erkende tegnologielogo is?

As 'n 'Microsoft-gegroeide' tegnoloog ... wat nog altyd gewerk het vir groot ondernemings wat op Microsoft-netwerke en bedieners gebou is, dink ek my enigste terugvoer aan Jonathon en Sun is dat ek dit eerlikwaar nie goed genoeg ken nie. Ek is in Indiana ... nie in Silicon Valley nie. Ek kan nie na baie bedryfsgeleenthede gaan nie. Ons is 'n vinnige ontwikkelingsonderneming wat op die treinspore van Microsoft is en nie binnekort sal afklim nie ... as dit selfs moontlik is. Persoonlik hou ek van LAMP maar my ervaring met hulle is eenvoudig wat ek op my eie gedoen het met hosting, ontwikkeling, WordPress en MAMP. Ek het 'n paar jaar gelede met Java-webdienste gewerk en dit het uitstekend gewerk, maar ons het nooit geïmplementeer nie omdat ons ook die webdiens met Microsoft-tegnologieë kon implementeer - waarop ons toepassings gebou is.

'N Opmerking van 'n ontwikkelaar op Jonathon se webwerf sê iets soortgelyks ... hy kan nie met Solaris eksperimenteer nie, want dit is eenvoudig nie 'n opsie vir hom om tuis te begin' speel 'nie.

Hier is my groot harige astrante idee vir Sun. Ek bedoel dit met alle respek, waarom nie hul geld op hul mond sit nie en openlik en vrylik met Enterprise Microsoft-klante konsulteer oor die herontwikkeling van hul toepassings in Java op Solaris. Dit is eenvoudig nie vir ons 'n opsie om elders na 'n oplossing te soek nie ... selfs al is die besparing aan die einde van die pad, het ons nie tyd om die pad af te ry nie.

Ek twyfel nie daaraan dat ons aansoeke beter kan vaar, makliker kan skaal, dat ons koste verlaag kan word en dat die diens met Sun kan verbeter nie. Maar hoe maak ons ​​die stap sonder om ons onderneming te verlam of die ontwikkeling wat nodig is om in ons mark mee te ding, uit te stel? Ons het elke kwartaal 5,000 15,000 kliënte, XNUMX XNUMX gebruikers en miljarde transaksies. Maak ander maatskappye die oorgang? Jonathon, volgende keer as u in Indianapolis is ... neem ek graag middagete en neem u 'n draai deur ons geselskap.

'N Laaste opmerking ... Jonathon bespreek ook 'n naby-dood-ervaring wat sy lewe verander het. Gelukkig het ek dit nog nie deurgemaak nie - maar om kinders te hê, het 'n soortgelyke impak op my gehad. Ook ... is die video aan die einde gekap?

2 Comments

  1. 1

    Thanks for the kind comments. The video did get chopped right at the end. The tape had a massive failure right there so you missed a few seconds and the “thanks, goodbye” kind of thing. Sorry about that. Out of about 800 interviews I’ve done that’s only the third time a tape failure ruined something.

  2. 2

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.