CSS-optimalisering vir iPod en iPhone Safari

ipod touch en iphoneOm toepassings uit te bou wat geoptimaliseer is vir die gebruik van iPod of iPhone, is 'n uitstekende manier om in 'n ontploffende mark te beland 1 miljard downloads tot op hede. Dit is belangrik om te besef dat hierdie getalle nie blaaier-gebaseerde toepassings bevat wat geoptimaliseer is vir Safari op die iPhone of die iPod Touch en wat nie afgelaai moet word nie.

Ek het vandag die koeël gebyt en 'n 16 GB iPod Touch om na die platform vir Safari en Apps te gaan kyk. Natuurlik ... ek was opgewonde dat ek onderweg na films kon kyk en dat die iPod Touch ook 'n afstandsbediening vir my AppleTV kan wees!

My eerste taak op hande was om my opdatering op te stel Salarisrekenaar vir gebruik met Safari op die iPod Touch of die iPhone. Dit is 'n toepassing wat ek in feitlik elke taal ingebou het ... dit is dus tyd dat ek die ontwikkeling van Safari begin leer en die Apps-raamwerk leer.

Interessant genoeg, is die gebruik van die bladsy in Safari nie outomaties gebruik nie media = handheld css-instellings, dus moes ek 'n paar scripting op die bedienerskant in PHP skryf om die toepaslike stylblad te gebruik:


> skakel rel = "styleheet" media = "screen" href = "iphone.css" type = "text / css" />
>? php} anders {?>
> skakel rel = "styleheet" media = "screen" href = "style.css" type = "text / css" />
>? php}?>

Ek het die bladsy redelik goed, maar ek weet dat daar baie is iPhone en iPod Safari CSS-argumente Ek kan komponente gebruik, selfs verskuif, gebaseer op of die bladsy se ligging of portret is. Ek sal aanhou eksperimenteer!

Het u 'n iPhone of iPod Touch? Probeer die Salarisrekenaar en laat my weet hoe dit vir u lyk! Onthou feitlik al die veranderinge tussen die bladsy is slegs met CSS aangebring! Dit was miskien makliker om eenvoudig 'n heeltemal nuwe bladsy te skryf - maar nie so uitdagend nie.

3 Comments

  1. 1

    Douglas-

    Dankie vir die iPhone CSS-wenke ... sou dit soortgelyk wees vir 'n Blackberry of ander slimfoon wat 'n mobiele blaaier gebruik?

  2. 3

    Ek moet vir my 'n iphone kry, ek het nie eers 'n ipod touch nie. Ek gaan egter verdwaal met die css en goed, enigiets met kode is uit my liga lol

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.