PHP: Hoeveel dae tot Kersfees?

Kersfees hondOns het 'n kliënt wat 'n spesiale aanbieding het wat net goed is tot Kersfees en die instelling vir die dae tot verval in 'n veld wat in die databasis gestoor word.

Ek moes 'n cron-taak (geskeduleerde taak) skryf wat die veld vir elkeen van hul restaurante op 'n nagtelike basis bywerk. Ek het nog nooit voorheen cron-werk geskrywe nie - danksy my kollega, Tim, by Imavex omdat ek my in die regte rigting gelei het. Ek het dit selfs die oggend per e-pos gestuur om my te laat weet dat dit suksesvol was.

Hoe dit ook al sy, ek het gedink, aangesien ek die kode in elk geval geskryf het, kan ek deelneem aan die pret en dit aan u uitreik:

$ maand = 12;
$ dag = 25;
$ jaar = datum ("Y");
$ dae = (int) ((mktime (0,0,0, $ maand, $ dag, $ jaar) - tyd (nietig) / 86400);
as ($ dae> 0) {
$ jaar = $ jaar + 1;
$ dae = (int) ((mktime (0,0,0, $ maand, $ dag, $ jaar) - tyd (nietig) / 86400);
}
skakel ($ dae) {
geval 0:
eggo "Geseënde Kersfees!";
breek;
geval 1:
eggo "Dit is Oukersaand!";
breek;
verstek:
eggo "Daar is". $ dae. "meer dae tot Kersfees!";
}

Pasop vir kopiëring en plak van die boodskap, soms raak die apostrofe deurmekaar. As u WordPress het, kan u dit in die kode van u bladsy invoeg en laat vertoon. Ek is nie seker dat almal opgewonde is daaroor dat Kersfees net 48 dae weg is nie, maar wat is dit!

As u wil, kan u selfs die saakverklaring uitbou en die 12 dae van Kersfees doen. 🙂

Hierdie kode neem ook die jaar in ag, dus volgende jaar sal dit aanhou werk!

4 Comments

  1. 1
  2. 3

    Hallo Doug,

    Dankie vir hierdie stukkie kode. 🙂 Ek probeer dit op my blog se sidebar plaas as 'n legstuk. Ek het die kode ingeplak en dit wys net rou kode op die bladsy.. Nie 'n php towenaar nie.. Is daar enige "eenvoudige" manier om dit te laat werk?

    Dankie,
    Dan

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.