Die verborge lesse van Google en Facebook

Depositphotos 2747718 s

'N Paar jaar gelede was ek op SEO toegespits. Ek maak nie 'n grap nie ... die verkeer wat Google aan ons blog gestuur het, het my in die nag aangehou, geskryf, aangepas, geskryf, aangepas, geskryf. Ek het die algoritme, my kompetisie, gejaag en dit het elke besluit wat ek met die blog gehad het, gedryf. Ek kon toenemend meer en meer besoeke aflê, en ek het op breër voorwaardes al hoe beter gegradeer. Dit was kranksinnig.

Dit was kranksinnig omdat ek nie aandag aan my groeiende gehoor gegee het nie. Twee jaar gelede het ek regtig diep in my eie verkeer begin delf en iets skrikwekkends gevind. Eerstens kom die grootste deel van my verkeer nie uit hoë sleutelwoorde nie, dit kom uit baie relevante sleutelwoorde waar ek glad nie noodwendig goed geplaas het nie. Dit het my laat dink dat alles wat ek doen agteruit was ... ek was gefokus op rang en soekvolume in plaas van op my relevansie en my gehoorbehoeftes te fokus.

Ek fokus op die verskaffing van 'n beter gehalte inhoud, die verhoging van die frekwensie van die inhoud en om te verseker dat ek het daardie verkeer besit, Die term media besit klink 'n bietjie narsisties ... Ek besit nie my lesers nie. Maar dit beteken wel dat die gehoor daar is om vir my te kommunikeer. Hulle gaan nie êrens anders na my luister nie, maar na my toe. Op daardie stadium het ek ons ​​e-posbemarkingslys begin uitstuur sodat ons proaktief met ons gehoor kon kommunikeer.

Google het voortgegaan met die aanpassing van sy algoritmes. Daar is meer betaalde soekresultate op die resultate van soekenjins ... sommige plaaslike SERPS het eintlik 'n hele bladsy betaalde resultate. Vir diegene wat gelukkig is om organiese verkeer te bewerkstellig, is daar minder resultate per bladsy, en aanpas en skryf is nie goed genoeg nie. Bevordering en erkenning deur gesaghebbende bronne is die sleutel tot u pogings. Dit maak die bemarking van inhoud vir SEO meer kompleks en duurder - maar dit is steeds 'n goeie belegging.

Maar wanneer ons ook al ons kliënte met 'n SEO-strategie beywer, druk ons ​​hulle ook in 'n omskakelingsstrategie ... registrasies vir demo's en aflaaie, sowel as intekenare vir e-posbemarking, moet prominent wees. U besit nie u nie organiese verkeer, Doen Google dit. As jy gelukkig of talentvol genoeg is om te kry Hulle verkeer na u webwerf - u moet dit omskakel in jou verkeer.

Facebook onlangs aangekondig dat die verkeer na u besigheidsbladsye afneem en hulle wil hê dat u meer Facebook-advertensies moet koop. Dit is redelik eenvoudige ekonomie ... hulle besit u gehoor en wil dit nie gratis aan u gee nie. U moet betaal. Na my mening gaan dit meer van die norm word. Groot sosiale en inhoudsnetwerke - veral openbare netwerke - is onder groot druk om die verkeer te verdien. Hulle gaan u hef as u toegang wil hê.

Wat is dan die lesse geleer?

 1. U moet belê in 'n inhouds- en omskakelingsstrategie wat u media laat groei, anders gaan u voortgaan om te betaal - en moontlik meer te betaal - vir toegang vanaf webwerwe van derdepartye.
 2. U moet belê in 'n e-posbemarkingstrategie wat u basis van toepaslike intekenare vergroot waarna u boodskappe kan stuur en omskakel.
 3. U het steeds die voordeel. Terwyl Facebook en Google met miljarde gebruikers kan spog, gaan die gebruikers nie na die bestemmings om hul volgende aankoop te ondersoek nie. Hulle gaan daarheen om vind waar die navorsing is. Maak seker dat die bestemmingswerf aan u behoort!

Ek bepleit nie dat u u sosiale pogings laat vaar nie (net soos ek nooit u SEO-pogings beywer het nie). Ek bedoel net dat u prioriteite moet regkry. Ek het nog altyd gesê dat sosiale media 'n fantastiese promosiekanaal is waar u boodskap kan weerklink. Dit geld vandag nog ... maar u moet Google en Facebook (en Twitter, Google+, LinkedIn, ens.) As u beskou mededingers, nie jou vriende nie. U doel moet wees om die deel van hul gehoor wat u soek, te steel en die mense na u webwerf, na u nuusbrief en na u omskakelingspad te bring!

Die eindresultaat vir ons webwerf is dat dit oor die algemeen min impak sal hê. Ons is nie afhanklik van Facebook-verkeer nie - net soos ons nie meer van Google-soekverkeer afhanklik is nie. Ek weet dat as ek goed skryf, meer relevante artikels skryf en besoekers bly verander in ons media besit gehoor, sal ons aanhou groei.

3 Comments

 1. 1

  Ek was mal oor hierdie artikel! Maak nie saak wat ons wil glo nie, mense gaan na Google as hul eerste stop vir navorsing en mense spandeer baie tyd op Facebook. Jy slaan egter die spyker op die kop … kry HULLE verkeer om JOU verkeer te wees. Maklik om te sê, moeiliker om te doen.

  Ek dink sosiale media word die beste gebruik om aanvanklik die woord oor jou en jou blogs/bemarkingsveldtogte te versprei, maar sodra jy as’t ware “rol” raak, word jy jou eie beste bemarkingstegniek. Al hierdie veranderinge in Google het ons internetbemarkers gedwing om beter en slimmer bemarkers te word wat nie staatmaak op voortdurend veranderende soekenjins nie en wat ure op ure aan SEO bestee!

 2. 2

  Doug, jy het 'n goeie werk gedoen om te beoefen wat jy preek. Ek dink egter jou blog het 'n kantelpunt bereik waar basiese woord-tot-mond-verwysings (en langstert-organiese) die primêre bron van verkeer kan wees. Vir iemand wat net met 'n blog begin, gaan hulle redelik afhanklik wees van die "gedeelde" media (soos Jay Baer dit noem) bronne.

  Dit is duidelik dat 'n langtermyn-besit mediavisie die beste is, so al die tussentydse pogings moet daardie doel in gedagte hou (dws ontwikkel ons eie gehoor).

  BTW, ek moet 'n prop insit vir "The Owned Media Doctrine" deur Jacson en Deckers. Goeie goed, en skryf in lyn met wat jy sê.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.