Besit u domein!

Depositphotos16189387 m 2015

Een van die nuwe funksies van Blogger is dat u die aansoek in u domein kan huisves. (Ek het opgemerk dat hulle ook u Google-rekeningaanmelding op die nuwe platform aanbied. Dit is lekker). WordPress bied 'n geruime tyd aan om u blog aan te bied, u tema aan te pas, inproppe by te voeg, ens. Ek glo dit is een van die belangrikste redes waarom ek WordPress gekies het ... ek wou my domein besit.

Hoekom?

Die probleem met die begin van u blog en op een van die vele platforms, vox, tikblok, blogger, of wordpress, is dat hulle u verkeer besit, nie u nie. U vertrou op hul bedieners, hul platformveranderings, hul stilstand, alles! Die enigste ding wat u 'besit' is u stem.

Dit is nie 'n groot probleem as u net 'n joernaal wil hou nie. Maar om van die pad af te verander en te besluit dat u ernstig wil wees oor blogging, miskien advertensies wil kry, ens., En raai wat? Jy sit vas ... al die belangrikste soekenjins het nou jou stem (inhoud) op iemand anders se webwerf geïndekseer. Dit beteken dat hulle die verkeer besit, nie jy nie.

En wat gebeur as hulle in die buik gaan? Wat as hul bedienerprestasie of sagteware so onverklaarbaar verskriklik raak dat u dit moet verlaat. Gelukkig kan u u boodskappe neem, maar u kan ongelukkig nie u soekenjins indekseer nie. Dit kan u vir weke en maande agterbly as u wag op almal om u webwerf te indekseer en al hul verwysings na u webwerf op te dateer. Hierdie naweek het ek my webwerf na 'n ander rekening verskuif, en al my skakels en soekresultate werk steeds soos voorheen. Ek sal ook aanbeveel om 'n permanente skakelstruktuur te gebruik, sodat u u skakelstruktuur kan handhaaf as u na 'n ander platform beweeg.

My raad aan nuwe bloggers?

Besit u blogdomein! Moenie dat u 'tegnici' dit vir u registreer nie. U moet dit besit, u moet dit vernuwe, u moet dit dophou. Om 'n domein te besit is soos om u straatadres te besit, sou u daardie vaste eiendom op iemand anders se naam plaas? Waarom sou u dit met u besigheid of u blog doen?

My raad aan blogplatforms?

Bied dienste vir naambedieners aan. Dit stel my in staat om 'n domeinnaam by my gunsteling registrateur te registreer, maar my naambediener op u webwerf te wys. As ek besluit om my blog of webwerf na 'n ander gasheer te skuif, kan ek my webwerf eenvoudig skuif en my naambediener opdateer. Dit kan ook 'n 'betaal per gebruik'-model wees. Ek sal domeinregistrasiedienste vermy, aangesien dit 'n pyn in die boud kan wees en u allerhande ondersteuning en integrasie op u webwerf moet voeg. Maar om 'n domeinnaambediener te hê wat http://mydomain.com op http://mydomain.theirdomain.com wys, is redelik eenvoudig.

4 Comments

 1. 1

  Ek stem heeltemal saam, Douglas. Waarom die beheer van die inhoud oorhandig? jy aan iemand anders geskep?
  Ek onthou toe ek $ 72 vir my eerste domein moes betaal, maar die koste is deesdae nie regtig 'n rede om nie u eie domein te kry nie. En daar is nog baie kreatiewe name beskikbaar. (En dit spruit uit my navorsing van een middag…).

  Op 'n heel ander noot, aangesien u 'n sakemodel noem vir die blogverskaffers; Ek het nog altyd gewonder: hoe verdien WordPress geld? Is dit net donasies, en werk dit eintlik?

  Ek is verbaas oor die feit dat die eienaar van wikipedia weier om banieradvertensies op hul webwerf te hê. Respek!

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Dankie dat u na my berig verwys het, Doug. Ek waardeer dit.

  Ek is dit heeltemal eens oor die besit van u eie domein so gou as moontlik indien dit nie reg is vanaf die begin van die blog nie. U stel baie meer opsies vir jouself oop. En dinge is geneig om te groei. U kan begin eksperimenteer net om te sien of u daarvan hou, en gebruik dus iemand anders se platform. Maar as u agterkom dat u daarvan hou en meer vryheid wil hê, het u baie werk vir u self genooi en die ander gevolge waaroor u gepraat het.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.