Inhoud bemarkingOpkomende tegnologieBemarkings- en verkoopsvideo's

Wat is die optimale webbladbreedte?

Dit is die moeite werd om 'n webwerf te ontwerp en die webbladbreedte op 'n optimale breedte te stel. Baie van u het opgemerk dat ek onlangs die breedte van die ontwerp van my blog verander het. Ek het die bladsybreedte na 1048 pixels geskuif. Sommige van u stem dalk nie saam met die stap nie - maar ek wou statistieke en redes deel oor waarom ek die temawydte so breed gedruk het.

1048 pixels was egter nie 'n ewekansige nommer nie.

Daar was twee belangrike invloede in die uitbreiding van my bladsybreedte:

 • Verander Youtube-breedteYoutube bied nou groter inbedgroottes. As u op die klein ratjie op die sybalk van die Youtube-videoblad klik, word opsies vir groter groottes sowel as die tema aangebied. Aangesien video's met 'n hoër definisie 'n algemene plek word op Youtube, wil ek die video's in my blog inkorporeer en met soveel detail as moontlik kan vertoon (sonder om die hele bladsybreedte te verbruik).
 • Tipiese advertensies kom in breedtes van 125, 250 en 300 pixels. Dit lyk asof 300 pixels meer en meer op advertensie-inkomste webwerwe verskyn, en ek wou dit netjies in my sybalk opneem.

En natuurlik is daar 'n bietjie vulling links en regs van die bladsy, die inhoud en die sybalk ... die magiese getal was dus 1048 pixels vir my tema:

Optimale webwerfwydte

Het ek my lesersstatistieke nagegaan?

Ja natuurlik! As 'n meerderheid van my besoekers skerms met 'n laer resolusie gehad het, sou ek beslis nadink oor die uitbreiding van my bladsy. Breedte en persentasieNadat ek die skermresolusies in my Analytics-pakket (in Google, dit is besoekers> blaaiermoontlikhede> skermresolusies), het ek 'n Excel-sigblad van die resultate opgebou en die breedte van die resolusieveld ontleed.

Google bied resolusie as 1600 × 1200, dus moet u alles van die linkerkant van die "x" neem, vermenigvuldig dit met 1 om dit 'n numeriese resultaat te maak, sodat u die dalende daarop kan sorteer, dan 'n SUMIF doen en kyk hoeveel besoeke groter of kleiner is as die ontwerpwydte waarna u kyk.

= LINKS (A2, VIND ("x", A2,1) -1) * 1

Het ek die 22% lesers wat 'n kleiner resolusie het, laat vaar? Natuurlik nie! Die lekkerte van 'n uitleg met u inhoud links en u sidebar regs, is dat u kan verseker dat u inhoud steeds binne die breedte van die meeste blaaiers is. In hierdie geval het 99% van my lesers meer as 640 pixels breed, so ek is goed! Ek wil nie hê dat hulle die sybalk heeltemal moet mis nie, maar dit is ondergeskik aan die inhoud.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

8 Comments

 1. Ek stel 'n hibriede uitleg en 'n CSS-houerwydte van 100% voor. Solank jy 'n vaste breedte vir die sybalk het, sal die kop-, voet- en hoofinhoudareas aanpas om by die oorblywende breedte van die skerm te pas. Vul 100% van almal se blaaiervenster, ongeag die gebruiker se monitorresolusie. Dan hoef jy nie meer pixels te tel of tred te hou met gebruikersstatistieke rakende monitorresolusies nie.

  1. Ek hou baie van hibriede uitlegte, Bob – maar ongelukkig speel hulle soms nie goed met die werklike inhoud nie. Miskien is ek lui, maar dit is makliker vir my om te weet dat maksimum en min 640px op my webwerf is. Strek is moeilik om te bedink wanneer ek die plasings skryf.

   Ek dink net 'n persoonlike voorkeur!

 2. In wese stem ek saam met jou gevolgtrekking, maar as ek 'n vaste breedte-opstelling gebruik, beperk ek die breedte tot 960 pixels.

  'n Mens moet rekening hou met vertikale rolstawe en ander blaaierkortpadstawe wat bykomende breedte opneem. Deur binne 960 pieksels te bly, is mens verseker dat daar geen links-na-regs blaai op 'n 1024 piekselwydte skermresolusie is nie.

  Andy Ebon

 3. Sedert jy jou gestel op 1048px, veroorsaak jou werf horisontale rolstawe op 'n 1024-skerm. Ek dink dit sou beter gewees het om 'n 100px van die breedte (en opvulling) van jou sidebar en inhoudsarea af te vlug sodat dit op 'n 728×1024 pas. Dit is wat vandag die beste praktyk is.

  Die enigste saak hierteen sou wees as die ontledingsyfers dit ondersteun ... maar aangesien jy nie daardie data in jou artikel verskaf het nie, sou ek sê dat jou bladsyontwerp gebrekkig is.

 4. Dwaas man
  Nie almal gebruik elke venster op volskerm nie – om die waarheid te sê, ek sou wedden dat min dit doen. 

  Ek het jou blog in 'n 80%-windo … en daar is dit, 'n horisontale skuifbalk

  En wat van die skerm af is … laat ons sien … niks.

  So jou skuifbalk is sinloos.

  Een maklike manier om lesers te verloor!!

  1. Die inhoud is gesentreer binne die bladsy @heenan73:disqus, wat die leser presies voorsien wat hulle nodig het. As ek lesers verloor omdat hulle beide die inhoud kan sien EN 'n horisontale skuifbalk kan sien ... nie seker hulle was die lesers waarna ek soek nie. Daar is beslis iets uniek in ons inhoud wat dit uitstoot na 1217px, so ek gaan dit opspoor en regmaak. Hierdie pos is eintlik oor 'n vorige tema geskryf. Dankie dat jy dit onder my aandag gebring het!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

verwante Artikels