Ontwerp van die optimale bemarkingsorganisasie.

bemarkingsorganisasie

In 'n gesprek met my vriend en kollega Joe Chernov, VP Marketing by Kinvey, was ons besig om 'n aantal van die mees gestelde vrae uit te ruil wat ons albei binne ons spanne en van eweknieë in die bedryf ontvang het. Met Joe as die inhoudsbemarker van die jaar jy sal nie verbaas wees om te weet dat een van sy mees gestelde vrae is:

Hoe begin ek 'n suksesvolle inhoudbemarkingsprogram?

Die tweede vraag wat hy die meeste gevra word, is:

Hoe struktureer u u bemarkingspan?

Skokkend? Miskien nie.

Toe ek my kollegas vra, word dit duidelik dat Joe se ervaring nie 'n afwyking is nie. Trouens, my persoonlike ervarings is soortgelyk aan syne en namate ek meer navorsing begin doen het, is dit duidelik optimale organisasiestruktuur vir u bemarkingspan is 'n belangrike onderwerp. Startups wil 'n suksesvolle span opbou en groot organisasies wil hulle s'n optimaliseer. Wat skokkend was, is dat daar nie 'n groot hoeveelheid praktiese inhoud is wat hierdie onderwerp ondersteun nie.

Ek was die afgelope paar jaar gelukkig om bemarkingsorganisasies vir ondernemings en middelmarkondernemings te lei. Ek was deel van die bou van spanne van nuuts af by opstart soos Involver (nou deel van Oracle) en optimering met spanne by Webtrends en nou Mindjet. Gedurende hierdie tyd het ek 'n organisatoriese spelboek ontwikkel wat kan afskaal tot byna elke grootte van die onderneming, baie aanpasbaar is en 'n bewese rekord vir sukses het. Hieronder is my speelboek en ek hoop dat dit 'n gesprek begin of 'n idee vir u eie span laat ontstaan.

 

Een ding is seker. Die tempo van ontwrigting en verandering gaan toeneem in bemarking. Ek dink u bemarkingsorganisasie moet die vermoë ondersteun om by daardie veranderinge aan te pas en suksesvol te wees. Ek wil graag u terugvoer gee oor hoe ons hierdie speelboek kan verbeter.

 

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.