OpenID geïnstalleer en gereed!

openid r logo

As u nog nie daarvan gehoor het nie OpenID, dit is 'n interessante nuwe tegnologie op die web. Gegewe al die verskillende webwerwe en aanmeldings / wagwoorde wat u deesdae moet onthou, kan hierdie tegnologie 'n seën of 'n vloek wees.

Aan die blink kant is die feit dat u u geïnkripteerde aanmelding en wagwoord op u bediener stoor en wanneer u ook al op enige plek aanmeld, word dit weer op u bediener geverifieer. Aan die negatiewe kant is wat bekend staan ​​as 'n enkele punt van mislukking. As iemand met u aanmelding en wagwoord kan verifieer, kan hulle toegang hê tot enige stelsel waartoe u toegang het via OpenID.

Hier is 'n kort aanbieding oor OpenID:

Hoe meer ek oor OpenID leer, hoe optimistieser is ek. Aanvanklik was ek regtig verdag, maar nadat ek dit ingestel het en gesien het hoe om dit te gebruik, dink ek dit is 'n uitstekende tegnologie. AOL, Microsoft en SixApart is 'n paar van die nuutste mense wat OpenID ondersteun, dit lyk asof dit besig is om stoom te kry.

Een van die wonderlike dinge aan OpenID is dat u dit regstreeks op u eie bediener kan host. Ek het phpMyID vanaand binne 'n paar minute ingestel en dit het goed getoets en gewerk. Ek het die maklikste opsie vir die konfigurasie van enkelgebruikers gekies, so ek hoef net 'n paar dinge te doen:

 1. Maak 'n nuwe gids op my bediener en installeer die lêers. Ek het gekies / OpenID /
 2. Ek het omleidings by my WordPress-koplêer gevoeg wat enige OpenID-versoeke herlei
 3. Ek moes my wagwoord instel deur my aanmelding, ryk (dit is phpMyID) en wagwoord te versleutel. Om dit te doen, het ek 'n PHP-lêer op die bediener opgeslaan met die volgende kode:
 4. Ek het die geënkripteerde string in die konfigurasie vir die ID-lêer gekopieer en ek was aan die gang!
 5. Om te toets, moes ek eenvoudig aanmeld met behulp van 'n eenvoudige URL
 6. Ek teken toe uit

Dit was dit! My OpenID-adres is nou http://martech.zone en dit sal die aanmelding en wagwoord wat ek gekies het, bevestig.

Nog 'n goeie funksie waaroor mense nie gepraat het nie, is die gebruik van verstekinligting waarvoor gemagtigde toepassings toegang het. U kan u naam, geboortedatum, tydsone, geslag en ander inligting beskikbaar stel vir gebruik. Ek hou van daardie idee! Minder vorms om in te vul.

Daar is baie nuus op die blogosfeer oor OpenID. Ek sal u aanraai om meer te lees voordat u besluit:

Indien niks anders nie, is OpenID 'n eenvoudige verifikasieskema wat die verifikasie op die meeste webwerwe regtig moet vereenvoudig. Ek hoop dat dit regtig ontplof, maar ek sal binnekort nie toegang tot my bankrekening kry nie (en wil ook nie). As u op die OpenID-wa wil klim, sal ek dit vinnig doen sodat u die aanvanklike pers kan kry wat daarmee gepaard gaan.

15 Comments

 1. 1

  Ek het vandag getoets met Magnolia. Magnolia het gewerk en selfs my rekening saamgevoeg met my OpenID - baie cool. Hulle het egter nie my versoek per my koplêer herlei nie, óf die aanstuur werk nie behoorlik nie. Ek moes die presiese URL in die OpenID-veld plaas om dit te laat werk.

 2. 3

  Het u gekyk na die gebruik van die wp-inprop vir openid?

  Aangesien ek op die oomblik sien dat u gebruikers geen kommentaar hoef te lewer nie.

  Is dit reg?

  Cheers!
  Alpesh

 3. 4
 4. 5
  • 6

   Ek is nie seker nie! Miskien kan ander lesers aan die gesprek deelneem. Ongetwyfeld dat albei in staat is ... OpenID is 'n eenvoudige tegnologie wat maklik in 'n inprop aangepas kan word. Dankie vir die toevoeging!

 5. 7
  • 8

   Ek dink nie so nie. Ek het gesien waar enige aanmelding op kommentaar dikwels minder opmerkings tot gevolg het. Opmerkings is 'n belangrike onderdeel van 'n blog en lei tot 'n groter soekenjinplasing omdat die bladsy verander en weer geindeksseer word. Inteendeel, ek moedig meer mense aan om kommentaar te lewer deur dit te gebruik Geen Nofollow nie.

   Ek wil niks doen om iemand te verhinder om kommentaar te lewer nie. As OpenID hoofstroom word en mense gewoond raak om aan te meld vir kommentaar, kan dit my mening verander.

   Groete,
   Doug

 6. 9
 7. 10
 8. 12
 9. 13

  Doug

  Ek het net daar gekom om 'n soortgelyke ding te doen. Ek het fyn en alles geïnstalleer. Ek sit die twee reëls in my WordPress-opskrif:

  Getoets die aanmelding werk goed.

  Probeer WikiTravel, voer my ingestelde OpenID gebruikersnaam (alhome.net) in, dit lei my toe na my eie webwerf asof niks gebeur nie.

  Mis ek iets?

  • 14
   • 15

    U kan kode in 'n opmerking invoer met tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.