Die een vraag wat u in u volgende opname moet vra

Depositphotos 56497241 s

VraagMy goeie vriend Chris Baggott het 'n wonderlike pos vandag oor opnames. Ek is heeltemal eens met Chris. Moet my asseblief nie my raad vra as u niks met die inligting gaan doen nie. Enigiemand wat my ken, besef dat ek daarvan hou om my opinie te gee ... soms foutief. My vriende weet absoluut dat hulle my kan vertrou.

Daar is 'n paar redes hiervoor:

  1. Ek is 'n passievolle persoon en te oud om speletjies te speel. Ek dink die klok tik, so waarom klop die bos!
  2. As ek altyd sê wat ek bedoel en bedoel wat ek sê, sal mense altyd dieselfde storie van my kry. Hulle weet dat ek nie iets vir hulle sê net vir hulle om te hoor wat hulle wil nie.

Maar ... as u aanhou om my advies te vra, sê my dat u daarvan hou, en dan voortdurend van die hand wys ... dan gaan ek nie my tyd saam met u in die toekoms belê nie. Dit wil nie sê dat u nie kan saamstem nie, ek is dikwels verkeerd. Ek bedoel net dat as ek u motiveer om my te voel dat ek waardeer word, ek nie my tyd met u wil mors nie. En ek sal nie.

Opnames is net so. Ek is nie bewus van enige onderneming wat NIE bewus is van die pynpunte vir 'n klant nie. Die feit is dat die meeste maatskappye mense het wat al die pynpunte van hul kliënte verstaan, wat mense geniet en wat mense nie kan verdra nie. Die probleem is dat ons nie die moeite doen om te luister voordat ons gereed is nie. Dit is regtig wat 'n opname is - dit sê aan u kliënt: 'Goed, ek is gereed om na u te luister ... vertel my asseblief wat u van u hou en nie.'

Opnames moet die uiterste van die skaal fokus. Aan die presiese kant is tasbare vrae wat 'n gemete reaksie tot gevolg het, wonderlik. Om my te vra om die beleefdheid van die portier te beoordeel, is belaglik. Almal weet of u concierge beleefd is of nie. Om my te vra watter grootte hemp ek dra, sodat ek dit kan opvolg en vir u een kan bring, is wonderlik. Om my te vra of ek van A versus B hou, is super ... veral as u terugbel met die een wat ek gekies het.

Aan die ander kant van die skaal is dit net so belangrik. 'N Ander vriend, Pat Coyle, het een keer 'n storie met my gedeel waar 'n onderneming net een vraag gehad het oor hul opname ...

Sal u ons by 'n vriend aanbeveel?

Die feit is dat iemand in u onderneming weet wat verbeter kan word. Hulle is dalk bang om dit te sê. Of hulle het dalk nie inkoop om dit reg te stel nie. Of, meer dikwels as nie, weet hulle dat dit nie regkom nie, so hoekom moet u dit doen? As u nie na u werknemers gaan luister nie, is die kans groot dat u nie na u klante gaan luister nie.

Opnames is ook voer om u oortuigings te 'ondersteun'. Vertel 'n bestuurder die tien beste dinge wat hulle moet regmaak op grond van u ondersoek, en soms word u bloot as 'n kranksinnige afgemaak. MAAR ... gee 'n paar honderd ewekansige voorbeelde van u kliënte wat die tien beste dinge ondersteun, en skielik luister mense. Is dit nie hartseer nie? Ek dink so!

Ek stel nie voor dat die kommunikasie met u kliënte verbreek word nie. Inteendeel, ek sê FOKUS op die kommunikasie met u kliënte. Opnames is nie kommunikasie nie. Dit is selde tweerigting. Hou dus op om dit te doen. Laat u werknemers u vertel wat die klante sê en los dit op.

En as u regtig nuuskierig is oor wat u klante oor u dink, is een eenvoudige vraag genoeg:

Sal u ons by 'n vriend aanbeveel?