Hou op om NSA-spioenasie met bemarking te vergelyk

nsa spioenasie versus bemarking

Een van die gesprekke wat ek steeds sien boontoe kom NSA bespied kontroversie is dat ondernemings reeds hierdie soort data oor Amerikaners versamel vir bemarkingspogings.

Vir diegene onder u buite die Verenigde State is die Grondwet baie duidelik met die Vierde wysiging van ons Handves van Regte as burgers.

Die vierde wysiging van die Handves van Regte

Die reg van die volk om veilig te wees in hul persone, huise, papiere en gevolge teen onredelike deursoekings en beslagleggings, sal nie geskend word nie, en geen lasbriewe sal uitreik nie, maar na waarskynlike rede, ondersteun deur eed of bevestiging, en veral die beskrywing daarvan die plek om te deursoek, en die persone of dinge waarop beslag gelê moet word.

Of u van mening is dat die versameling van metadata onder die vierde wysiging moet of nie, sal nie hier bespreek word nie. Ek het my eie oortuiging, maar ek is nie 'n grondwetlike prokureur nie (en selfs hulle stem nie saam nie).

Wat ek wel wil betoog, is die doel en metodologie van die versameling van metadata. Vir 'n onderneming word hierdie data versamel om die gebruikerservaring aanlyn te personaliseer en te verbeter met die doel om die verkryging, behoud of kliëntwaarde te verhoog. Dit is vir sommige 'n aangename onderwerp - veral hoe die data versamel word en of die verbruiker toestemming verleen het al dan nie. Dit doen hulle meestal, maar dit lê begrawe in die wettige mumbo-jumbo van die gebruiksvoorwaardes waarop u instem as u vir 'n diens aanmeld.

Ek weet dat ek 'n bemarker is, so my opinie is skeef, maar ek hou daarvan dat maatskappye aandag aan my gee. Ek wil inligting met hulle deel en wil hê dat hulle dit moet gebruik om my kliënte-ervaring te verbeter. As dit produkaanbevelings of gerigte boodskappe beteken, doen dit asseblief! Ek hou van produkaanbevelings!

Kom ons stel die doel van bemarkers gelyk aan die doel van die regering se spioenasie. Die regering se strewe na metadata is om patrone te identifiseer wat lei tot dieper ondersoek van burgers op grond van hul gedrag. Hierdie ondersoek kan lei tot aanklagte en uiteindelik gevangenisstraf. Terwyl bemarkers dus meer met data wil verkoop ... wil die regering mense vind en in die tronk sit om Amerikaners te beskerm.

Dit is nie eens naastenby nie, so hou op om die twee te vergelyk.

Ek bedoel nie om flippen te wees nie, maar kyk asseblief na die geskiedenis van ons gevangenes in hierdie land. Volgens gegewens, 95% van die skuldigbevindings is die resultaat van pleitooreenkomste sonder formele getuienis wat ooit aangebied is, en die meeste steur hulle nooit aan 'n beroep nie.

Laat ons dus die lang opname hier neem. Ek reis baie en ek bespreek politiek aanlyn. Hoe lank sou dit neem om my gesprekke wat die regering bevraagteken, te bedek met werklike anti-regerings- of terroriste-aktiwiteite geografies in die Verenigde State? Hierdie week is ek op pad na Chicago. Miskien is daar 'n slaapplek in Chicago binne 'n paar kilometer van my hotel waaroor die regering data versamel. Hoeveel oorvleuelings sal nodig wees om genoeg omstandigheidsgetuienis aan te skaf om 'n saak op my te sit? Kombineer dit met die gewere wat ek besit en hoe lyk dit?

Stel dit nou in lyn - van my regeringskritiek, my militêre diens, my reis na groot stede regoor die wêreld, my besit van gewere - en voeg die volle mag van federale aanklaers met onbeperkte begrotings daarby. Ek het nie die middele om sterk advokate aan te stel om myself te verdedig nie. Is dit regtig 'n lang skoot? Ek dink nie so nie. Weereens, ons geskiedenis is vol vol ywerige aanklaers wat na skuldigbevinding na skuldigbevinding gegaan het om hul politieke strewe te verbeter.

Moet asseblief nie die bemarking van maatskappye vergelyk met die doelwitte om burgers vir nasionale veiligheid te bespied nie. Hulle is heeltemal anders.

Aandag NSA: Net 'n opmerking dat ek nie teen regering is nie en nooit die wapen sal opneem buite my verdediging nie. Ek ondersteun die plaaslike regering en wetstoepassers baie. Ek is egter dikwels 'n teenstander van federalisering vanweë die ondoeltreffendheid, oorreik en korrupsie.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    Mooi gedagtes hier Doug. Dit is waar en meer dat ons die kruisgesprekke met NSA, big data, en veral in die wêreld van voorspellende analise, sien sien. Soos u sê, dit is nie regtig 'n akkurate lens om die vertelling deur te kyk nie. Ek wil redeneer dat 'n deel van wat bemarkers help om 'n beter werk te doen om 'nie te onderbreek nie' of 'minder bekruip' is, die vermoë is om die idee van kliëntgesentreerdheid te hê. Daar is iets soos slegte klante. Hulle kan energie en hulpbronne opeet, u omskakelingskoerse benadeel, ens.

    Waarom wil ek 'n groot net daar gooi om 'n klomp rommel op te vang en mense natuurlik in die proses te vererg? As u vir my gesê het dat ek twee keuses gehad het: 100 leidrade of 1,000 1,000 leidrade per emmer vir $ 100. Ek het egter geweet dat die 100 leidrade veel meer lyk soos geleenthede wat in die verlede gesluit is. Ek gaan die persentasies speel en belê in die XNUMX voorsprong. Hoekom? Want dit is belangriker dat ons goeie verkoopplekke aan ons verkoopsgenote gee. Om die baseball-analogie voort te sit, wil u nie hê dat u verkoopspersone by elke rommelhoogte moet swaai nie ... die kans is groot dat dit baie sal slaag. Dit is baie winsgewender om die kolfgemiddelde van u verteenwoordigers op plekke waarop hulle kan ry, te verhoog.

    Hierdie ingesteldheid sal volgens my nie net 'n hoër gehalte verkoopgesprekke skep nie, maar ook 'n verbetering van die kliënt se ervaring. Ek veronderstel dat daar altyd die bemarkers in die klomp gaan wees wat gaan spuit en bid en ons meer soos indringende agente in die NSA sal laat lyk. Namate ons 'n wêreld van verdere innovasies in DPM (bestuur van data-platform), voorspellende analise en outomatisering betree, moet moderne bemarkers hierdie vertelling oor die werklike krag en doeleindes van hierdie tegnologie voorlê. Andersins, sal ons steeds die slagoffer word van hierdie soutige Snowden-kroniek.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.