Steve Jobs: Laat hulle saak eet!

Depositphotos 20566163 s

Ek skryf dit op 'n Apple-sleutelbord, met my Apple MacBookPro, op my Apple Cinema Display, met my Apple-muis ... gekoppel aan my Apple Time Machine. Ek noem myself nie 'n Apple fanboy nie, maar die kwaliteit van hul produkte is volgens my altyd die ekstra koste werd.

Dit is nie net die skoonheid van hul produkte wat ek waardeer nie, dit is ook die mistiek dat Apple se vernuf altyd 'n stap vorentoe en 'n stap bo almal anders was. Natuurlik was die Apple versus PC-advertensies snaaks, pynlik (vir PC's) en vergelyk die twee stelsels. Maar hulle het die ongelooflike gaping tussen die stelsels vergelyk, nie hoe dit eenders was nie.

Tot vandag.

Steve Jobs het vandag twee dekades van amper perfekte Apple-handelsmerkbemarking en -mistiek ontrafel deur toe te gee dat die Apple iPhone 4 dit was net soos enige ander telefoon, met vermelding, “Dit is beslis nie uniek aan die iPhone 4 nie. U kan na YouTube gaan en sien hoe Nokia-fone en Motorola-fone dieselfde doen."

Agter hom op die skerm:

Nie uniek aan die iPhone nie

Sjoe. Met meer as 170,000 XNUMX woorde in die Engelse woordeboek, het Steve Jobs besluit om die belangrikste woord wat ek sinoniem met die Apple-handelsnaam vind, te gebruik. Unieke. Toe ek vir my dogter 'n iPhone koop en my rekening 30% meer is as my Verizon (Droid) -rekening, het ek gedink unieke was presies waarvoor ek betaal het. Ek gee nie om ekstra te betaal vir unieke ...

appel was uniek. Tot vandag toe. Nou is hulle net nog 'n vervaardiger het geweet dat hulle 'n probleem het, maar was so arrogant dat hulle in elk geval besluit het om hul produk vry te stel. Jobs sê dat die Bloomberg-artikel ''n pik was' ', wat die vraag laat ontstaan ​​watter soort toetsing Apple eintlik gedoen het?

Vandag, Jobs se antwoord aan die massa? 'Laat hulle koek eet!“. Hy het dit nie eintlik gesê nie ... maar dit was naby: 'Laat hulle 'n gratis saak hê!'

4 Comments

 1. 1

  O wee, ek het dit nooit eens besef toe hy dit sê nie, maar jy is in die kol. Hallo almal betaal dubbel vir ons produkte, want met ons goed betaal u nie net die produk nie, maar betaal u ook die reg om hip en cool te wees. O wag, by tweede gedagte, ons is net soos almal. Maar ons hou u geld. Dankie.

 2. 2

  As bysaak: hou Doug, ongeag wat u die afgelope paar dae geëet of gedrink het, aan die gang. Jou laaste paar blogposte was van die beste wat ek nog ooit gelees het. Wel gedaan!

 3. 3

  Dankie Patric! Waardeer die vriendelike woorde regtig. Ek het eintlik 'n soort maaggogga ... miskien dink ek beter as ek die hele dag in 'n klein teëlkamer sit. : - [

 4. 4

  Ek hou van u standpunt oor die woord 'uniek', maar ek moet nie saamstem met u as u meen dat hierdie ontwikkeling Apple in die loop van die res van die ape laat val nie. Dit sou wees soos om te sê Apple het sukses behaal weens die antenne.

  Die iPhone deel baie ooreenkomste met die eerste motorola-baksteenfoon - nommers, sleutels, klein antenna-verwerkers, maar die verskil is innovasie en sagteware. Die antenne elimineer nie die feit dat die iPhone eintlik honderde toestelle is nie - 'n boek, 'n afleiding (speletjies), 'n ustream-toestel, selfs 'n lood-bob of 'n vlak om hardop te huil.

  Bekendheid vir uniekheid en die behoefte aan die Next Big Thing het moontlik aanvanklik 20% van die verkope opgelewer, maar dit het die belofte om 'n transformasie-toestel te wees, daartoe gelei dat dit tot bo kon brul. Al die ander slimfone met antenneprobleme is steeds volgelinge.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.