Is ek 'n A ** gat?

The No Asshole Rule deur Robert Sutton

Is ek 'n ** gat?

Lesers van my blog hou my meestal voor en praat met die respek, passie en deernis wat ek deur my blog probeer bied. Dit is beslis 'n persona wat ek projekteer en een wat ek probeer om elke dag te vervolmaak. Blogboodskappe het die voordeel van voorafbeplanning (hoewel ek dit al in die verlede gedoen het) redelik stomp), maar die werklike lewe werk nie heeltemal so nie.

Ek het nog altyd 'n gulsige aptyt vir inligting gehad. Ek raak ontsteld oor myself as iemand anders 'n nuwe tegnologie opdaag waarvan ek niks weet nie. Na 'n dag by die werk begrawe ek myself op die internet om alles en nog wat op die planeet te ondersoek. Ek wil om dit alles te weet. Ek wil om 'n mening oor alles te hê (en ek doen dit gewoonlik).

Met my medewerkers werk ek egter hard om te besef waar die grense van my verantwoordelikhede begin en eindig. As ek 'n paar van die belangrikste strategieë van ons onderneming rig, kan ek nie bekostig om in elke vergadering te wees en my 2 sent in elke gesprek te gooi nie. Ons het werknemers aangestel wat meer bekwaam en kundig is oor hul ambag as wat ek ooit sal wees. Alhoewel ek hartstogtelik is, moet ek my losmaak en konsentreer op die gebiede waar ek kan en moet 'n impak hê.

Hierdie week het ek deurgeploeg Die reël sonder gat: bou 'n beskaafde werkplek en oorleef een wat nie is nie by Robert Sutton. Nie sedert die lees nie Slange in pak: wanneer psigopate werk toe gaan, is ek so vasgenael vir 'n boek oor werkplekgedrag en sielkunde.

Ek het jare lank aangeneem (niemand het my gegee nie) die spanning van die sukses of mislukking van 'n organisasie. Ek het toegekyk hoe baie van my medewerkers lewendig geëet word deur die spanning in die werk, en self het ek ook verskriklike terugslae gely.

Miskien is ek besig met twee dekades se werkplekdrama agter die rug, maar die feit is dat ek net so passievol is oor die werk wat ek vandag doen as 'n dekade gelede. Ek verskoon nie my passie nie, en steek dit ook nooit weg nie. Ek het egter emosioneel geheg geraak aan kwessies en verantwoordelikhede wat medewerkers die definisie en uitvoering van hulle gaan dryf.

Die resultaat is sukses! Ek oorskry my doelwitte vir die 4de kwartaal op die oomblik, maak 'n groot impak in my onderneming en word nie (heeltemal) as 'n ** putjie beskou soos in die verlede nie. Ek vertrou mense om besluite rondom my te neem, selfs as ek nie saamstem nie. Ek sou nooit die besigheid of 'n kliënt in gevaar stel nie, maar ek wil ook hê dat mense nie oor hul skouer hoef te kyk of hulle oor my mening hoef te bekommer nie.

Deur emosioneel los te bly van besluite wat nie myne is nie, bied dit my baie meer geleentheid om die verantwoordelikheidsgebiede wat ek het, te verbeter am beherend. Hier is dus my advies om more suksesvoller te wees by die werk:

 1. Hou op om u te bekommer oor die werk waarvoor iemand anders verantwoordelik is.
 2. Bied u mening wanneer u dit vra, hou dit anders vir uself (tensy dit die onderneming of kliënte in gevaar stel).
 3. Leer hoe om emosioneel los te kom van besluite en prosesse wat u nie besit nie.
 4. Konsentreer op die werk wat u doen kan maak 'n verskil met.

U sal baie gelukkiger wees, u werkgewer sal vinniger vorder en mense sal u nie 'n ** gat noem nie.

Bestel The No Asshole Rule op Amazon

7 Comments

 1. 1

  Ek het nie besef dat dit 'n volledige blogpos sou wees nie. Ek het iets soos 'n leserspeiling verwag, en ek sou die vinnige ja- of nee-knoppie aanmerk en verder gaan.

  Grap net meneer. Goeie pos. Dit is vir my moeilik om sommige dinge te laat vaar, maar soos u dink ek ek leer hoe ek dit elke dag meer en meer kan doen.

  Miskien moet ek die boek by u leen, maar dit is boek nommer 4 wat ek in die middel van lees is.

 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 7

  Ek het dit die afgelope tyd nogal opgemerk by die werk. Medewerkers wat so emosioneel ingehul is in wat hulle sien, is die verkeerde besluite wat hulle uiteindelik nie kan beheer nie. Dit vertaal in swak houding, swak lyftaal, uitbranding, en dit moet hul eie kwaliteit werk beïnvloed. Nog erger, ek is seker dat die bestuur daarvan kennis neem.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.