SoekbemarkingSosiale Media Marketing

Die Nuwe Media Manifes

Dit is interessant dat diegene in die sosiale media-industrie glo dat alles wat met sosiale media gebeur, nuut is. As ek terugkyk na direkte bemarking, databasisbemarking, netwerke en advertering, glo ek glad nie dat ons doelwitte vir ondernemings anders was nie. Daar is baie ondergang en somber verhale oor hoe elke besigheid moet aanpas anders gaan hulle misluk. Ek glo nie dat dit waar is nie.

Alhoewel ek dit eens is dat die mediums verander (en verbeter het), probeer besighede steeds bereik wat hulle nog altyd het. Die doelstellings vir sake was nog nooit anders nie; dit is die mediums en die verwagtinge van verbruikers wat verander het.

As ek 'n manifes vir besigheid sou skryf, sou dit waarskynlik die volgende tien doelwitte hê:

 1. My besigheid sal wees beskikbaar waar vooruitsigte en klante is op soek na ons.
 2. My besigheid sal wees beskikbaar wanneer vooruitsigte en klante het ons nodig.
 3. My besigheid sal reageer wanneer vooruitsigte en klante doen 'n versoek.
 4. My besigheid sal begin realistiese verwagtinge vir vooruitsigte en klante.
 5. My besigheid sal lewer wat af klante verwag.
 6. My besigheid sal lewer af wanneer ons het gesê ons sal.
 7. My besigheid sal erken toe ons 'n fout gemaak het.
 8. My besigheid sal los ons foute.
 9. My besigheid sal wees eerlik met jou.
 10. My besigheid sal effektief te kommunikeer vorder langs die pad.

In ruil daarvoor dat hulle oop, eerlik, aanspreeklik en beskikbaar is, hoop besighede dat voornemens en klante die guns sal gee - en kommunikeer hoe goed hulle presteer. Dit is nie net goeie bemarking nie nuwe bemarking, is dit goeie besigheid. Dit was nog altyd die doelwitte van die ondernemings waarmee ek gewerk het.

Terwyl u hierdie doelwitte hersien, word niks genoem oor nuwe media, ervaringsbemarking, sosiale media, soektog, optimering van soekenjins, Twitter, Facebook, e-pos of enige ander bemarkingsmedium nie. Die bestaan ​​van daardie mediums maak dit baie makliker om die besigheidsdoelwitte te bereik, maar dit vereis nie dat elke onderneming dit moet aanvaar nie.

U onderneming kan vind dat goeie outydse verkoeling die truuk is. Onthou - dit is steeds waar dat die meerderheid van die sakewêreld nie sosiale media gebruik het nie, en dat baie suksesvolle, groeiende en selfs bloeiende ondernemings is. Neem appel byvoorbeeld ... ek sien nie dat Apple oop, deursigtig of oorweldigend besig is met sosiale media nie - maar dit gaan goed met hulle, is dit nie?

My punt is nie om maatskappye te ontmoedig om sosiale media aan te neem en te gebruik nie. Inteendeel. As u besigheid die doelwitte van bogenoemde manifes wil aanvaar, twyfel ek nie dat sosiale media u besigheid sal bespoedig nie, gegewe die regte hulpbronne en die regte strategie. As hierdie doelstellings nie die doelwitte van u onderneming is nie, pas sosiale media moontlik nie.

Dink voor jy spring! Die water is koud en diep. 🙂

Beeldkrediet: (CC) Brian Solis. www.briansolis.com. Tekening is deur Hugh MacLeod van Gapende leegte.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

3 Comments

 1. Ek stem heeltemal saam. Ek hoor baie maatskappye wat hulself vra: "Moet ons op Facebook wees om nuwe kliënte te vind?". Die antwoord vir die meeste is nee, want dit sal jou eerste doelwit misluk: om beskikbaar te wees waar vooruitsigte na jou soek. Mense gaan na Facebook om met vriende en familie te skakel, om lag te deel en om hulself uit te druk. Hulle gaan nie nuwe maatskappye vind om mee sake te doen nie. Maatskappye kan die instrumente van sosiale media gebruik sonder om instrumente soos Facebook te gebruik, wat nooit ontwerp is om hulle te help om nuwe vooruitsigte te vind nie. Sosiale media-instrumente vir besigheid moet weliswaar verbeter word, maar dit beteken nie dat jy 'n bullhorn gebruik wanneer wat jy nodig het 'n magneet is nie.

 2. Goeie lees, dankie vir die deel!

  Ek het van jou lys gehou. Ek dink dit kan ander help om hul besigheidsdoelwitte op te stel en dit effektief te volg. Ek is mal oor plasings wat eenvoudige voorbeelde en praktiese raad aanbied.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

verwante Artikels