My freakonomics - bespaar u begroting met beter lone

freakonomie

Ek het pas gelees Freakonomics. Dit is 'n rukkie sedert ek nie 'n sakeboek kon neerlê nie. Ek het hierdie boek Saterdagaand gekoop en dit Sondag begin lees. Ek het dit 'n paar minute gelede klaargemaak. Ek erken dat dit selfs van my oggende geneem het, wat my laat werk gemaak het. Die kern van hierdie boek is die unieke perspektief wat Steven D. Levitt neem wanneer hy situasies ontleed.

Wat my nie in intelligensie, spelling en grammatika het nie - ek is ongelooflik hardnekkig om vanuit elke perspektief na 'n probleem te kyk voordat ek 'n oplossing aanbeveel. Iemand anders ontketen die regte oplossing meer as nie, want ek soek meer en meer inligting. Van kleins af het my pa my geleer dat dit lekker is om na alles as 'n legkaart te kyk in plaas van om te werk. Soms kan ek my werk as sagtewareprodukbestuurder benader. 'Konvensionele wysheid' blyk die interne wysheid van ons maatskappy te wees. Mense dink meestal dat hulle weet wat die kliënte wil hê en probeer die regte oplossing ontwikkel. Die span wat ons nou ingestel het, bevraagteken die benadering en val die probleme regtig aan deur met alle belanghebbendes te praat, van verkope tot ondersteuning, van kliënte tot ons raadsaal. Hierdie benadering lei ons na oplossings wat 'n mededingende voordeel is en voldoen aan ons kliënte se honger na funksies. Elke dag is 'n probleem en werk aan 'n oplossing. Dit is 'n wonderlike werk!

My grootste persoonlike 'Freakonomics' het plaasgevind toe ek vir 'n koerant in die Ooste gewerk het. Ek is in elk geval nie op dieselfde vlak as iemand so briljant soos mnr. Levitt nie; ons het egter 'n soortgelyke ontleding gedoen en 'n oplossing bedink wat die konvensionele wysheid van die maatskappy bevorder. Destyds het ons meer as 300 deeltydse mense gehad sonder voordele, en die meeste het 'n minimum loon of net hoër. Ons omset was verskriklik. Elke werknemer moes deur 'n ander werknemer opgelei word en dit het 'n paar weke geneem om op 'n produktiewe vlak te kom. Ons het data deurgesoek en geïdentifiseer dat (geen verrassing) dat daar 'n verband is tussen die lang lewensduur om te betaal nie. Die uitdaging was om die 'lieflike plek' te vind ... om mense 'n billike loon te gee waar hulle gerespekteer word, terwyl hulle toesien dat die begrotings nie geblaas word nie.

Deur baie ontledings het ons geïdentifiseer dat as ons $ 100 200 spandeer, ons $ 100 100 ekstra salarisskoste vir oortyd, omset, opleiding, ens. Kan verdien, dan kan ons $ XNUMX XNUMX spandeer en nog $ XNUMX XNUMX spaar ... en 'n hele klomp mense gelukkig! Ons het 'n lae stelsel van loonverhogings ontwerp wat ons beginbetaling verhoog het, sowel as elke werker in die departement vergoed. Daar was 'n handjievol werknemers wat hul aanbod maksimaliseer en nie meer ontvang het nie - maar ons het gemeen dat hulle billik betaal word.

Die resultate was baie meer as wat ons voorspel het. Ons het teen die einde van die jaar ongeveer $ 250 XNUMX bespaar. Die feit was dat die belegging in lone 'n domino-effek gehad het wat ons nie voorspel het nie. Oortyd het afgeneem as gevolg van verhoogde produktiwiteit, ons het 'n klomp administratiewe koste en tyd bespaar omdat bestuurders minder tyd aan huur en opleiding bestee en meer tyd aan die bestuur gehad het, en die algemene moraal van die arbeidsmag aansienlik toegeneem het. Produksie het bly styg terwyl ons mensekoste verlaag is. Buite ons span het almal kop gekrap.

Dit was een van my trotsste prestasies, want ek kon die onderneming sowel as die werknemers help. Sommige van die werknemers het die bestuurspan gejuig nadat die veranderinge in werking getree het. Vir 'n kort tydperk was ek die Rock Star of Analists! Ek het 'n paar ander groot oorwinnings in my loopbaan behaal, maar niemand het die geluk gebring wat hierdie een behaal het nie.

Ag ... en praat van betaling, het julle my webwerf gaan bekyk, Sakewaarde Sakrekenaar? Dit was eintlik my eerste javascript-pret ... baie mane gelede.

3 Comments

 1. 1
 2. 2

  Dit is verstommend hoe 'n mens 'n baie bruikbare en insiggewende boek kan neem en dit tog op 'n deurlopende manier op hul eie lewe kan toepas
  laat my dink aan 'n intro-ekonomiekursus wat ek een somer geneem het
  Daar was een middeljarige vrou wat die kursus gevolg het om haarself te beïndruk met eie beweerde intelligensie
  Maak nie saak wat die onderwerp was nie, sy moes almal die onderwerp in verband bring met haar lewe en hoe goed sy en haar gesin vaar in hul finansiële en materiële lewens

  • 3

   Hallo Bill,

   Interessante perspektief. Ek het nie probeer om my 'intelligensie' met 'n boek te versterk nie. Enigiemand wat my ken, weet dat ek 'n gewone ou is. Ek hoop jy bly by en lees nog 'n paar plasings voor jy so 'n kortsigtige stelling maak.

   Die boek se missie is om mense te laat dink buite die konvensionele logika. My voorbeeld hierbo was bloot 'n voorbeeld om onkonvensionele denke te versterk. Die meeste maatskappye glo nie jy kan geld spaar deur mense meer te betaal nie – dit is nogal baldadig en my werk was op die spel daarvoor.

   Ek is trots op wat my span bereik het toe ons dit gedoen het en ek wou dit met my lesers deel.

   En – ja – ek erken wel dat ek gekuier het.
   Doug

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.