Inhoud bemarking

50 skryffoute wat by bloggers bly spook

Daar was tye in my loopbaan en toe ek universiteit toe gegaan het, het ek my skryfvermoë bevraagteken. Gelukkig het daar blogging gekom en (die meeste) lesers het hul leesstandaarde verlaag. Lesers skandeer gelukkig verder as foute met hangende deelwoorde, gesplete infinitiewe, homonieme, oorganklike werkwoorde, voorsetsels, relatiewe voornaamwoorde en bloot dom spelfoute.

Dit was in die verlede nie waar nie, maar ons is nou almal professionele skrywers. Daar gaan nie 'n dag verby dat bemarkers blogposte, persverklarings, witblaaie, gevallestudies en e-pos moet skryf nie! U word betaal om te skryf ... maak u hierdie algemene foute?

 • Hangende deelnemers - gebeur wanneer u 'n sin skryf en 'n bepaling in die sin hou verband met een waarvoor dit nie bedoel was nie.
 • homonieme - is woorde wat dieselfde uitgespreek word, anders gespel word en verskillende betekenisse het. Dit is waarskynlik die mees algemene skryffout wat ek maak.
 • Gesplete infinitiewe - kom voor wanneer 'n bywoord tussen die blote infinitief van 'n werkwoord geplaas word (dws. Tot met vrymoedigheid gaan.
 • Oorgangswoorde - 'n werkwoord wat 'n onderwerp en 'n voorwerp benodig.
 • Voorsetsels - skakel selfstandige naamwoorde, voornaamwoorde en frases aan ander woorde in 'n sin.
 • Relatiewe voornaamwoorde - Relatiewe voornaamwoorde is dat, wie, wie, wie, watter, waar, wanneer en waarom. Dit word gebruik om klousules bymekaar te voeg om 'n komplekse sin te maak.
 • Spelling - speltoets, iemand?

Ek wil my skryfwerk verbeter elke keer as ek op die sleutelbord sit. Ek wil hierdie nuanses van Engels leer. Ek is redelik seker dat ek 'n fout maak in elke ander boodskap ... miskien nog meer. Ek sal dit waardeer as u my eerlik hou en kommentaar lewer, sodat ek myself nie so gereeld in die verleentheid stel nie. 🙂

Sonder om verder te praat, is hier die top 50 skryffoute (sonder leestekens) waaraan ek my skuldig gemaak het of deur ander webwerwe geïdentifiseer het. 5 Grammatikale foute wat jou stom laat lyk deur Brian Clark bly my inspireer!

50 Algemene skryffoute

 1. Adverteer of voeg by
 2. Ongunstig of afwaarts
 3. Raad of advies
 4. Affek of effek
 5. Baie of baie
 6. Amoreel of immoreel
 7. 'N Deel of apart
 8. Verseker of verseker of verseker
 9. Allusie of illusie
 10. Intussen of 'n rukkie
 11. Sentrifugaal of sentripetaal
 12. Sit aan of werf of sig
 13. Ingesit of gekolokeer
 14. Aanvulling of kompliment
 15. Bestaan ​​of komponeer
 16. Gewete of Bewus
 17. Raad of Raad
 18. Beslis
 19. Afhanklike of Afhanklike
 20. Woestyn of nagereg
 21. Onbelangstellend of onbelangstellend
 22. Uitlok of onwettig
 23. Emberass of Embarrass
 24. Entomologie of Etimologie
 25. Doen navraag of doen navraag
 26. Verseker of verseker
 27. Elke dag of elke dag
 28. Verder of verder
 29. Flaunt of Flout
 30. Hoor vs hier
 31. Dit is of sy
 32. Weet of nou
 33. Lê of lê
 34. Lets or Let's
 35. Los of Verloor
 36. Verloorder of losser
 37. Militate of Mitigate
 38. Betaal of betaal
 39. Oefen of oefen
 40. Beginsel of skoolhoof
 41. Ongeag of ongeag
 42. Skryfbehoeftes of skryfbehoeftes
 43. Dan as Dan
 44. Hulle is, hulle of daar
 45. Sou van, Moet van, Kon of sou? Ve, Moet? Ve, Kon? Ve
 46. Waar of was of ons? Re
 47. Watter of daardie
 48. Wie of wie
 49. U of u? Re
 50. U of ek of ek

2010KalenderSm.jpgAs u verder wil lees, het ek een van die omvattendste lyste met skryffoute op Paul Brians se webwerf ontdek.

Ek kan selfs die daaglikse kalender afhaal: 2010 Algemene foute in Engels Gebruik Daily Boxed Calendar. Dit is nou op my wenslys!

Ek sien daarna uit om die kommentaar te lees. Het ek ook 'n fout in hierdie boodskap gemaak?

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

17 Comments

  1. Dankie kolonel Jeff! Hoe moeilik is 'n taal as die mees opgevoede individue dit nie kan bemeester nie? En ons verwag van elke immigrant om dit te kom leer ... miskien is ons verwagtinge 'n bietjie hoog!

  2. Dankie kolonel Jeff! Hoe moeilik is 'n taal as die mees opgevoede individue dit nie kan bemeester nie? En ons verwag van elke immigrant om dit te kom leer? Miskien is ons verwagtinge 'n bietjie hoog!

 1. Goed gesê. Ek kan nie sê ek is heeltemal onberispelik wanneer dit by spelfout kom nie. Daar is dae wat ek op 'n riff gaan en nie eers dink om te speltoets nie! Ek sê nie dat dit aantreklik is nie, maar ek steur my nie aan 'n paar spelfoute af en toe in blogplasings nie. Dit wys dat ons mense is, en ek het beslis nie 'n redakteur wat alles proeflees wat ek daar stel nie :0)

 2. Doug, my graad 3-juffrou het my geleer om te onthou dat wanneer jy woestyn of nagereg oorweeg om te onthou dat nagereg twee van die letter "s" b/c het, is lekker bederfies twee keer so lekker soos sweterige sand. Moenie sê jy het nooit iets by my geleer nie! 😉

 3. Dankie vir die plasing. Ek is van nature uiters kieskeurig oor grammatika en spelling (hoewel ek as mens ook foute maak). Daarom is ek bly om hierdie lys te sien. Voordat ek 'n paar toevoegings tot die lys voorstel, wil ek graag "jou eerlik hou" soos jy versoek het.

  1) In die tweede paragraaf glo ek dat jy bedoel het om te sê "Daar gaan nie 'n dag verby dat bemarkers nie doen nie moet skryf" maar ek het dalk net die sin verkeerd gelees.
  2) Jy het 'n slothakies in die "Split infinitief" lysitem gemis (ook tegnies is die afkorting "ie" veronderstel om deur punte geskei te word).

  Nou, om 'n paar ander dinge by te voeg wat ek gereeld opmerk:
  1) Gekoop en gebring – Baie mense dink blykbaar dat die verlede tyd van "koop" "gebring" is en dit maak my mal as ek dit sien.
  2) Ook, aan en twee (kan nie glo dat dit van jou lys weggelaat is nie).
  3) Meervoud/enkelvoud verskil – ek is self voortdurend hieraan skuldig, maar die mees algemene fout wat mense hiermee maak, is die gebruik van "hulle", "hulle is" of "hulle" wanneer hulle na 'n enkelvoud onderwerp verwys. "Hulle", "hulle is" en "hulle" is almal meervoud, so hulle moet na meervoudsselfstandige naamwoorde verwys.
  4) "Ek kan minder omgee" in plaas van "Ek kan nie minder omgee nie."
  5) Om by jou nommer 41 te voeg, ek kan nie verdra as ek sien hoe mense die woord "ongeag" skryf (asof dit eintlik 'n woord is nie).

  Ek wou dit ook net laat weet (asof enige iemand omgee) dat dit my absoluut batig dryf as ek sien hoe mense sinne met voorsetsels eindig. Dit pla my nie naastenby so baie wanneer ek na gesproke woorde luister nie, maar ek kan dit nie verdra om dit op skrif te sien nie.

 4. Die algemene foute wat skrywers maak, vir my is homonieme en spelfoute. Ek het nog nie daardie boek 2010 Algemene foute in Engelse gebruik Daily Boxed Calendar nagegaan nie, maar ek is seker dit moet 'n paar belangrike dog simpel foute hê wat 'n skrywer maak.

 5. Terloops, nommer 25 is 'n subset van nommer 8.

  Alhoewel ek nie 'n moedertaal Engelsspreker is nie, sien ek dikwels verskeie hiervan en ek vind dit nogal ontstellend, veral wanneer dit deur moedertaal Engelssprekendes gemaak word.

 6. My troeteldier is die konstante misbruik van bring en neem. Dit is duidelik verskillende konsepte. Die meeste mense misbruik nie "kom" en "gaan" en die rigting is dieselfde in "bring" en "neem".

 7. Awesome lys ... mooi gedoen. Maar aangesien jy wel Paul Brians se webwerf aanhaal (sien wat ek daar gedoen het?), moet jy bewus wees dat gesplete infinitiewe nie eintlik 'n fout is nie - dit is net iets wat genoeg mense sterk glo 'n fout is (ek blameer Engels onderwysers) dat jy hulle net sowel kan vermy om elke keer die hele debat te vermy.

  Dit irriteer my nogal, want dit kom daarop neer dat ons onsself laat boelie deur mense wat 'n valse reël geleer het, maar wat kan jy doen. In elk geval, soek dit na – jy hou net 'n mite voort deur te sê om infinitiewe te verdeel is 'n reël oortree.

 8. So bly om meer mense te vind wat dink dat grammatika steeds saak maak. f Ek onthou my Latynse professor reg, die idee van gesplete infinitiewe is afkomstig van die denkrigting wat alles waardeer Latyns. In Latyn verdeel jy nie jou infinitiewe nie, so jy moet dit natuurlik nie in Engels verdeel nie! lol

  Op 'n verwante raaklyn ruik dit na iets (ek is nie seker wat nie) dat skole in die VSA en in Statebondlande daarop aandring dat aansoekers van buite daardie binnekring die TOEFL skryf. Ek het remediërende Engelse grammatika en komposisie op universiteit geleer vir eerste- en tweedejaarstudente, wat almal hier in Kanada grootgeword het, waar ek woon. As daardie studente die TOEFL sou skryf, sou ek vermoed dat ons hard gedruk sou word om uit te vind wie vandaan kom.

  1. Hou aan lees, @scubagirl15... Ek is seker jy sal baie lesse vir my hê. 🙂 En moenie huiwer om my reg te stel nie, ek sal eerder dom voel om 'n opmerking te lees as om dom te lyk met nog 5,000 XNUMX wat my foute aanlyn sien!

 9. Dankie vir die artikel!
  On bon check-up !! Chaque bloggueurs et nombreux ils sont devraient se lire avant de poster leurs articles.
  Néanmoins, il est vrai qu'avec un oeil extérieur on voit toujours les fautes des autres et rarement les siennes 😉

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.