50 skryffoute wat by bloggers bly spook

Daar was tye in my loopbaan en toe ek universiteit toe gegaan het, het ek my skryfvermoë bevraagteken. Gelukkig het daar blogging gekom en (die meeste) lesers het hul leesstandaarde verlaag. Lesers skandeer gelukkig verder as foute met hangende deelwoorde, gesplete infinitiewe, homonieme, oorganklike werkwoorde, voorsetsels, relatiewe voornaamwoorde en bloot dom spelfoute.

Dit was in die verlede nie waar nie, maar ons is nou almal professionele skrywers. Daar gaan nie 'n dag verby dat bemarkers blogposte, persverklarings, witblaaie, gevallestudies en e-pos moet skryf nie! U word betaal om te skryf ... maak u hierdie algemene foute?

 • Hangende deelnemers - gebeur wanneer u 'n sin skryf en 'n bepaling in die sin hou verband met een waarvoor dit nie bedoel was nie.
 • homonieme - is woorde wat dieselfde uitgespreek word, anders gespel word en verskillende betekenisse het. Dit is waarskynlik die mees algemene skryffout wat ek maak.
 • Gesplete infinitiewe - kom voor wanneer 'n bywoord tussen die blote infinitief van 'n werkwoord geplaas word (dws. Tot met vrymoedigheid gaan.
 • Oorgangswoorde - 'n werkwoord wat 'n onderwerp en 'n voorwerp benodig.
 • Voorsetsels - skakel selfstandige naamwoorde, voornaamwoorde en frases aan ander woorde in 'n sin.
 • Relatiewe voornaamwoorde - Relatiewe voornaamwoorde is dat, wie, wie, wie, watter, waar, wanneer en waarom. Dit word gebruik om klousules bymekaar te voeg om 'n komplekse sin te maak.
 • Spelling - speltoets, iemand?

Ek wil my skryfwerk verbeter elke keer as ek op die sleutelbord sit. Ek wil hierdie nuanses van Engels leer. Ek is redelik seker dat ek 'n fout maak in elke ander boodskap ... miskien nog meer. Ek sal dit waardeer as u my eerlik hou en kommentaar lewer, sodat ek myself nie so gereeld in die verleentheid stel nie. 🙂

Sonder om verder te praat, is hier die top 50 skryffoute (sonder leestekens) waaraan ek my skuldig gemaak het of deur ander webwerwe geïdentifiseer het. 5 Grammatikale foute wat jou stom laat lyk deur Brian Clark bly my inspireer!

50 Algemene skryffoute

 1. Adverteer of voeg by
 2. Ongunstig of afwaarts
 3. Raad of advies
 4. Affek of effek
 5. Baie of baie
 6. Amoreel of immoreel
 7. 'N Deel of apart
 8. Verseker of verseker of verseker
 9. Allusie of illusie
 10. Intussen of 'n rukkie
 11. Sentrifugaal of sentripetaal
 12. Sit aan of werf of sig
 13. Ingesit of gekolokeer
 14. Aanvulling of kompliment
 15. Bestaan ​​of komponeer
 16. Gewete of Bewus
 17. Raad of Raad
 18. Beslis
 19. Afhanklike of Afhanklike
 20. Woestyn of nagereg
 21. Onbelangstellend of onbelangstellend
 22. Uitlok of onwettig
 23. Emberass of Embarrass
 24. Entomologie of Etimologie
 25. Doen navraag of doen navraag
 26. Verseker of verseker
 27. Elke dag of elke dag
 28. Verder of verder
 29. Flaunt of Flout
 30. Hoor vs hier
 31. Dit is of sy
 32. Weet of nou
 33. Lê of lê
 34. Lets or Let's
 35. Los of Verloor
 36. Verloorder of losser
 37. Militate of Mitigate
 38. Betaal of betaal
 39. Oefen of oefen
 40. Beginsel of skoolhoof
 41. Ongeag of ongeag
 42. Skryfbehoeftes of skryfbehoeftes
 43. Dan as Dan
 44. Hulle is, hulle of daar
 45. Sou van, Moet van, Kon of sou? Ve, Moet? Ve, Kon? Ve
 46. Waar of was of ons? Re
 47. Watter of daardie
 48. Wie of wie
 49. U of u? Re
 50. U of ek of ek

2010KalenderSm.jpgAs u verder wil lees, het ek een van die omvattendste lyste met skryffoute op Paul Brians se webwerf ontdek.

Ek kan selfs die daaglikse kalender afhaal: 2010 Algemene foute in Engels Gebruik Daily Boxed Calendar. Dit is nou op my wenslys!

Ek sien daarna uit om die kommentaar te lees. Het ek ook 'n fout in hierdie boodskap gemaak?

17 Comments

 1. 1
  • 2

   Dankie kolonel Jeff! Hoe moeilik is 'n taal as die kundigste mense dit nie kan baasraak nie? En ons verwag dat elke immigrant dit sal kom leer ... miskien is ons verwagtinge 'n bietjie groot!

  • 3

   Dankie kolonel Jeff! Hoe moeilik is 'n taal as die kundigste mense dit nie kan baasraak nie? En ons verwag dat elke immigrant dit sal kom leer? Miskien is ons verwagtinge 'n bietjie groot!

 2. 4

  Goed gesê. Ek kan nie sê dat ek heeltemal foutloos is as dit by verkeerde spelling kom nie. Daar is dae wat ek op 'n rif gaan en nie eers speltoets dink nie! Sê nie dat dit aantreklik is nie, maar ek steur my nie aan 'n paar spelfoute in blogposte nie. Dit wys dat ons menslik is, en ek het beslis nie 'n redakteur wat alles lees wat ek daar uitsit nie: 0)

 3. 5

  Doug, my 3de klas onderwyser het my geleer om te onthou dat as ek woestyn of nagereg oorweeg, om te onthou dat nagereg twee van die letter "s" b / c het, is lekker lekkernye twee keer so lekker soos sweet sand. Moenie sê dat jy nooit iets by my geleer het nie! 😉

 4. 6
 5. 7

  Dankie vir die berig. Ek is van nature baie kieskeurig oor grammatika en spelling (hoewel ek as mens ook foute maak). Daarom is ek bly om hierdie lys te sien. Voordat ek 'n paar toevoegings tot die lys voorstel, wil ek u 'eerlik hou' soos u versoek het.

  1) In die tweede paragraaf glo ek dat u bedoel het om te sê "Daar gaan nie 'n dag verby dat bemarkers gaan nie doen nie moet skryf "maar ek het miskien net die sin verkeerd gelees.
  2) U het 'n laaste hakies misgeloop in die lysitem "Split infinitives" (ook die afkorting "ie" is tegnies veronderstel om deur periodes geskei te word).

  Om nou 'n paar ander dinge by te voeg wat ek gereeld opmerk:
  1) Gekoop en gebring - Dit lyk asof baie mense dink dat die verlede tyd van 'koop' 'gebring' word en dit maak my mal as ek dit sien.
  2) Te, tot en twee (kan nie glo dat dit van u lys oorgelaat is nie).
  3) Meervoudige / enkelvoudige meningsverskil - ek is myself voortdurend daaraan skuldig, maar die mees algemene fout wat mense hiermee maak, is die gebruik van 'hulle', 'hulle' of 'hulle' as hulle na 'n enkelvoudige onderwerp verwys. "Hulle" "hulle" en "hulle" is almal meervoudig, daarom moet hulle na meervoudige selfstandige naamwoorde verwys.
  4) "Ek kon minder omgee" in plaas van "Ek kon nie minder omgee nie."
  5) Om u nommer 41 by te voeg, kan ek nie uithou as ek mense sien wat die woord "ongeag" skryf nie (asof dit eintlik 'n woord is).

  Ek wou ook net laat weet (asof iemand omgee) dat dit my absoluut gejaagd maak as ek sien hoe mense sinne met voorsetsels eindig. Dit pla my nie naastenby soveel as ek na gesproke woorde luister nie, maar ek kan dit nie skriftelik sien nie.

 6. 8

  Dankie vir hierdie ondersoek. Elke blogger moet dit lees voordat hy dit plaas.
  Weet nie hoekom nie, maar dit lyk altyd makliker om foute in ander se boodskappe raak te sien ...

 7. 9

  Die algemeenste foute wat skrywers doen, is vir my homonieme en spelfoute. Ek het nog nie die boek 2010 Algemene foute in Engels gebruik Daily Boxed Calendar gebruik nie, maar ek is seker dat dit 'n paar belangrike, maar dwaaslike foute moet bevat wat 'n skrywer doen.

 8. 10

  Terloops, nommer 25 is 'n deelversameling van nommer 8.

  Alhoewel ek nie 'n moedertaal Engelssprekend is nie, sien ek dikwels 'n aantal hiervan en vind ek dit nogal ontstellend, veral as dit deur moedertaal Engelssprekendes gemaak word.

 9. 11
 10. 12
 11. 13

  My troeteldier is die voortdurende misbruik van bring en neem. Dit is baie verskillende begrippe. Die meeste mense misbruik nie "kom" en "gaan" nie, en die rigtinggewendheid is dieselfde in "bring" en "neem".

 12. 14

  Awesome lys ... mooi gedaan. Maar aangesien u die webwerf van Paul Brians noem (sien wat ek daar gedoen het?), Moet u daarop let dat gesplete infinitiewe nie eintlik 'n fout is nie - dit is net iets wat genoeg mense glo dat dit 'n fout is (ek blameer Engels onderwysers) dat u hulle net sowel kan vermy om elke keer die hele debat te voer.

  Dit irriteer my omdat dit daarop neerkom dat ons ons laat lastig val deur mense wat 'n valse reël geleer het, maar wat kan u doen. In elk geval, kyk dit op - u hou net 'n mite voort deur te sê dat die splitsing van oneindigheid 'n reël oortree.

 13. 15

  So bly om meer mense te vind wat dink dat grammatika nog saak maak. f Ek onthou my professor in Latyn reg, die idee van gesplete infinitiewe is afkomstig van die denkrigting wat alle dinge Latinaat waardeer. In Latyn verdeel u nie u infinitiewe nie, dus moet u dit natuurlik nie in Engels verdeel nie! lol

  Op 'n verwante raaklyn bestaan ​​dit uit iets (ek weet nie wat nie) wat skole in die VSA en in die Statebondslande daarop aandring dat aansoekers van buite die binnekring die TOEFL skryf. Ek het remediërende Engelse grammatika en komposisie op universiteit vir eerste- en tweedejaarstudente geleer, wat almal hier in Kanada, waar ek woon, grootgemaak is. As die studente die TOEFL sou skryf, sou ek vermoed dat ons moeilik sou vasstel wie van waar is.

  • 16

   Hou aan om te lees, @ scubagirl15 ... Ek is seker dat u genoeg lesse vir my sal hê. 🙂 En moet asseblief nie huiwer om my reg te stel nie, ek voel eerder dom om 'n opmerking te lees as om stom te wees, met 5,000 XNUMX meer wat my foute aanlyn sien!

 14. 17

  Merci pour cet artikel!
  Un bon check-up !! Chaque bloggueurs et nombreux ils sont devraient se lire avant de poster leurs artikels.
  Néanmoins, il est vrai qu'avec un oeil extérieur on voit toujours les fautes des autres et rarement les siennes 😉

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.