MBP: Mikro-blog verskaffer en protokol

Dis tyd!tekens

Mense het miskien 'n rukkie terug gelees oor die tiff Robert Scoble en Twitter. Scoble het wel met Twitter vergader en die situasie opgelos. Sommige mense praat oor 'n sakemodel met hierdie mikro-blogdienste waar gewilde gebruikers betaal vir die diens.

Ek wil eintlik 'n beter voorstel indien en dit is vir die net se mikro-blogplatforms (Vriendvoeding, Tumblr, Jaiku, Twitter, Pownce, Seesmies, Brightkite, Plurk, Qik, ens.) om op 'n mikro-blogprotokol te besluit. Al hierdie dienste kan dan mikro-blogverskaffers word.

Mobiel, video, klank, skakels, aanhangsels, foto's en boodskappe kan alles in 'n enkele, skoon protokol bevat. Die vermoë om te 'volg' kan op alle platforms gebruik word. Elke platform kan onderskei word van die ander in hul gebruiksinstrumente en koppelvlakke, maar die belasting en gewildheid van sommige oor 'n ander kan versprei word. Nie elke verskaffer hoef die verskillende media te ondersteun nie. Dit sal langer tyd bied, en gebruikers kan die kliënt-toepassings wat hulle die beste hou, aantrek.

Dit is nie 'n nuwe benadering nie - dit sou baie wees soos internetdiensverskaffers met e-pos gedoen het. Ek kan gebruik maak van die kliënt wat ek wil hê en kontak iemand op my kontaklys.

So daar het jy dit - tyd vir 'n mikro-blogprotokol in die bedryf! Laat ons die verskaffers Micro-Blogging Providers noem. Kom ons maak dit makliker vir die verbruiker!

6 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Mikroblogging moet 'n geïntegreerde diens wees waar gebruikers dit kan gebruik as groot SMS-boodskappe (om alle vriende op te dateer), statusbalk op sosiale netwerke (soos FaceBook-statusfunksie) en selfs e-poshandtekening.

 4. 4

  Dit klink na 'n wonderlike idee, behalwe dat minstens een persoon binne 'n aantal van die ondernemings eintlik die leiding moet neem om dit te laat gebeur. Ek raak miskien sinies, maar ek het al baie verwante dinge gesien wat kan gebeur, maar het nie so ek sien dit nie gebeur nie, ten minste nie totdat 'n soort soos Google die protokol opstel en sê 'almal volg dit, of anders. ” Jammer dat ek negatief was, maar een keer twee keer skaam gebyt.

  BTW, nie seker of jy dit opgemerk het nie, maar ek het uiteindelik oorgeskakel my blog na WordPress ná 'n selfopgelegde onderbreking van byna 'n jaar. ek was wag vir die tyd (en motivering) om uiteindelik te verander van my ou sagteware wat meer moeite geword het as wat dit werd was. Nou kan ek meer doen as net kommentaar lewer op u blog en ander; Ek kan eintlik weer begin blog!

  FYI, die uwe is slegs een van die drie (3) blogs wat ek nou aktief volg. Ek dink ek sal dalk nog 'n blogroll-kategorie moet byvoeg van 'Blogs wat ek sou volg as ek net die tyd gehad het!”Vir al die ander wonderlike blogs daar buite. '-)

  • 5

   Die waarheid gesê: ek het nog nie soveel blogs gelees nie (ek hou daarvan) as wat ek moes. Soms val werk in die pad;).

   Ek waardeer die ondersteuning en is welkom in die blogsfeer, Mike!

   Doug

   • 6

    Eerlik gesê, ek sien nie hoe iemand die tyd het om baie blogs te lees nie. As ek myself toelaat om te gaan vir 'n tydperk waar ek niks gedoen kry nie en dan voel ek regtig sleg oor myself om dit te doen. As ek dit dan regkry om my in 'n 'gesprek' te laat suig (lees 'debat'), dan raak dit regtig 'n tydsrit. Ek weet nie hoe mense wat verdienstelik in diens is, daarin slaag om die tyd daarvoor te vind nie.

    Maar een van die redes waarom ek aanhou om die uwe te lees, is dat die onderwerpe wat my interesseer baie hoër is op die "sein" as op die "geraas" -verhouding as die meeste blogs. Kudos.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.