MBP: Mikro-blog verskaffer en protokol

Dis tyd!tekens

Mense het miskien 'n rukkie terug gelees oor die tiff Robert Scoble en Twitter. Scoble het wel met Twitter vergader en die situasie opgelos. Sommige mense praat oor 'n sakemodel met hierdie mikro-blogdienste waar gewilde gebruikers betaal vir die diens.

Ek wil eintlik 'n beter voorstel indien en dit is vir die mikro-blogplatforms van die net (Vriendvoeding, Tumblr, Jaiku, Twitter, Pownce, Seesmies, Brightkite, Plurk, qik, ens.) om op 'n mikro-blogprotokol te besluit. Al hierdie dienste kan dan mikro-blogverskaffers word.

Mobiel, video, klank, skakels, aanhangsels, foto's en boodskappe kan alles in 'n enkele, skoon protokol bevat. Die vermoë om te 'volg' kan op alle platforms gebruik word. Elke platform kan onderskei word van die ander in hul gebruiksinstrumente en koppelvlakke, maar die belasting en gewildheid van sommige bo 'n ander kan versprei word. Nie elke verskaffer hoef die verskillende media te ondersteun nie. Dit sal langer tyd bied, en gebruikers kan hulself toespits op die kliënt-toepassings waarvoor hulle die beste hou.

Dit is nie 'n nuwe benadering nie - dit sou baie soos internetdiensverskaffers met e-pos gedoen het. Ek kan gebruik maak van die kliënt wat ek wil hê, en kan almal op my kontaklys universeel kontak.

So daar het jy dit - tyd vir 'n mikro-blogprotokol in die bedryf! Laat ons die verskaffers Micro-Blogging Providers noem. Kom ons maak dit makliker vir die verbruiker!

6 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Mikroblogging moet 'n geïntegreerde diens wees waar gebruikers dit sal kan gebruik as grootmaat teksboodskappe (om alle vriende op te dateer), statusbalk op sosiale netwerke (soos FaceBook-statusfunksie), en selfs e-poshandtekening.

 4. 4

  Klink na 'n goeie idee, behalwe dat ten minste een mense elk binne verskeie van daardie maatskappye eintlik die leierskap moet neem om dit te laat gebeur. Ek raak dalk sinies, maar ek het baie verwante dinge gesien wat kan gebeur, maar nie, so ek sien dit nie gebeur nie, ten minste nie totdat 'n behemoth soos Google die protokol vasstel en sê "almal volg dit, of anders.” Jammer dat ek negatief is, maar een keer twee keer skaam gebyt.

  BTW, nie seker of jy opgemerk het nie, maar ek het uiteindelik oorgeskakel my blog na WordPress na 'n selfopgelegde hiatus van byna 'n jaar. ek was wag vir die tyd (en motivering) om uiteindelik te verander van my ou sagteware wat meer moeilikheid geword het as wat dit werd was. Nou kan ek meer doen as net kommentaar lewer op jou blog en ander; Ek kan eintlik weer begin blog!

  Ter inligting, joune is slegs een van drie (3) blogs wat ek gelys het as aktief op die oomblik. Ek dink ek moet dalk nog 'n blogrol-kategorie van "Blogs wat ek sou volg as ek net die tyd het!” vir al die ander wonderlike blogs daar buite. '-)

  • 5

   Om die waarheid te sê, ek het nie soveel blogs gelees (ek is mal daaroor) as wat ek moet nie. Soms staan ​​werk in die pad ;).

   Ek waardeer die ondersteuning en welkom terug na die blogosfeer, Mike!

   Doug

   • 6

    Om eerlik te wees, ek sien nie hoe iemand die tyd het om baie blogs te lees nie. Wanneer ek myself toelaat om te gaan vir 'n tydperk waar ek niks gedoen kry nie en dan voel ek regtig sleg oor myself om dit te doen. As ek dit dan regkry om myself toe te laat om in 'n “gesprek” (lees “debat”) ingesuig te word, is dit wanneer dit regtig 'n tydsukkel word. Ek weet nie hoe mense wat in diens geneem is dit regkry om tyd daarvoor te kry nie.

    Maar een van die redes hoekom ek voortgaan om joune te lees, is dat, vir die onderwerpe wat my interesseer, joune baie hoër is op die "sein" as op "geraas" verhouding as die meeste blogs. Kudos.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.