Mavericks by die werk: wie huur?

Mavericks aan die werk: waarom die mees oorspronklike verstand in sake wenVerlede maand het die Indianapolis Marketing Book Club Mavericks at Work gekies as die boek om te lees. Ek hou van boeke, en veral van sakeboeke. My huis is vol van hulle. Ek het hierdie een gelees en net begin Eet nooit alleen nie: en ander geheime tot sukses, een verhouding op 'n slag.

Mavericks at Work is een van daardie ongelooflike inspirerende boeke, maar ek is nie seker of ek dit vol kry nie. Tom Peters, Guy Kawasaki, Seth Godin, en selfs my vriende en familie sê vir my dat ek 'n Maverick moet wees.

Ek is van nature 'n Maverick, maar ek is nie oortuig dat die wêreld soveel mavericks nodig het nie. Doen ons?

Maverick: 'n eensame andersdenkende, as 'n intellektueel, 'n kunstenaar of 'n politikus, wat 'n onafhanklike standpunt inneem, los van sy of haar medewerkers.

Het ons immers nie ouens nodig wat ons motors net gaan regmaak, die vloere vee, die busse laat loop en die winkel dophou nie? Kan elke onderneming regtig bekostig om Mavericks te bevorder? Ek twyfel nie oor my eie ondernemingsgees nie, maar ek twyfel of daar baie geleenthede vir Mavericks is.

'N Goeie vriend van my het gevra hoe ek van die boek hou. Ek het geantwoord: 'Ek is mal oor die boek!'

Toe moes ek teruggaan werk toe. Dit is nie so dat my werk my nie beïnvloed nie ... dit is net dit besigheid in sy geheel waardeer nie noodwendig die maverick by die werk nie. Hulle is die nie-konformiste, die buitestaanders, die moeilikheidmakers. Dikwels dink ek dit is die Maverick wat uiteindelik die volgende geleentheid soek - want dit is nooit waar hulle net vertrek het nie.

Is ek verkeerd hieroor?

5 Comments

 1. 1

  Ek dink mense kan 'n onafhanklike standpunt inneem in wat hulle ook al doen .. selfs winkelbediendes en motorwerktuigkundiges. Ek dink nie ons kan te veel mense hê wat ophou om dinge te doen net omdat "dit is hoe dit is nie" en eerder vrae vra, besluit om teen die korrel te gaan en die wêreld rondom ons te verbeter.

  • 2

   Ek stem saam, dit is hoekom ons Jessie James het wat motorfietse bou, Orange County Choppers, motorfietse bou. En al die mense wat kontrakwerk vir hulle gaan doen. Dink jy dat al hierdie mense konformiste is, speel dit veilig in die lewe? dit is voorbeelde. Ek is 'n nie-konformis. Ek is 'n wit vroulike Amerikaner wat na 'n akupunktuurskool gegaan het. dit was 'n lang 3 jaar. en ek is nie van Asiatiese ordentlike nie. Ek sou sê dat dit 'n non-konformis is. Ons het regtig meer nie-konformiste nodig

 2. 3

  Jesse,

  Ek stem nie saam nie en neem my nie verkeerd nie, en is nie noodwendig meer waardevol as die ander nie. Ek glo dat 'n goeie span 'lifters and pushers' nodig het. Diegene wat dit dink en diegene wat dit kan uitvoer.

  Ek wonder net hoeveel mavericks 'n bedryf kan hanteer en of daar regtig 'n tekort daaraan is!

 3. 4

  Ek het ook hieraan gedink, maar ek het besef: almal kan soms 'n Maverick wees, en ander kere 'n 'hyser en stoot' (al verg dit hul tonge). Dit sal nie goed wees as almal elke keer voorstel om alles op 'n nuwe manier te doen nie. Maar ek dink daar is ruimte vir almal om die vrae te vra wat nodig is, veral "waarom?". En volgens my ervaring word hierdie vraag veels te selde gestel.

 4. 5

  Ek stem saam. Ons moet mense hê om die nuwe idees uit te druk en te droom oor wat kan wees. Net so belangrik, ons het die mense nodig wat kan fokus om te doen wat nodig is om die nuwe rigting vorentoe te voer.

  Daar is 'n tyd en 'n plek vir albei. Stagnasie vind plaas wanneer geen nuwe idees aangebied word nie. Stagnasie kan egter ook voorkom as te veel idees in die mengsel gegooi word en niemand bereid is om met iemand anders se idees saam te werk nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.