Mavericks by die werk: wie huur?

Mavericks aan die werk: waarom die mees oorspronklike verstand in sake wenVerlede maand het die Indianapolis Marketing Book Club Mavericks at Work gekies as die boek om te lees. Ek hou van boeke, en veral van sakeboeke. My huis is vol van hulle. Ek lees hierdie een en het net begin Eet nooit alleen nie: en ander geheime tot sukses, een verhouding op 'n slag.

Mavericks at Work is een van daardie ongelooflike inspirerende boeke, maar ek weet nie of ek my 'vol' daarvan kry nie. Tom Peters, Guy Kawasaki, Seth Godin, en selfs my vriende en familie sê vir my dat ek 'n Maverick moet wees.

Ek is van nature 'n Maverick, maar ek is nie daarvan oortuig dat die wêreld soveel mavericks nodig het nie. Doen ons?

Maverick: 'n eensame andersdenkende, as 'n intellektueel, 'n kunstenaar of 'n politikus, wat 'n onafhanklike standpunt inneem, los van sy of haar medewerkers.

Het ons immers nie ouens nodig wat ons motors net gaan regmaak, die vloere vee, die busse laat loop en die winkel dophou nie? Kan elke besigheid dit bekostig om aan te hou om Mavericks te bevorder? Ek twyfel nie oor my eie ondernemingsgees nie, maar ek twyfel of daar baie geleenthede vir Mavericks is.

'N Goeie vriend van my het gevra hoe ek van die boek hou. Ek het geantwoord: 'Ek is mal oor die boek!'

Toe moes ek teruggaan werk toe. Dit is nie so dat my werk my nie beïnvloed nie besigheid in sy geheel waardeer nie noodwendig die maverick by die werk nie. Hulle is die nie-konformiste, die buitestaanders, die moeilikheidmakers. Dikwels dink ek dit is die Maverick wat uiteindelik die volgende geleentheid soek - want dit is nooit waar hulle net vertrek het nie.

Is ek verkeerd hieroor?