Ek dink nie dit gaan oor bemarking om geld te verdien nie

Om geld te maak

As daar twee woorde in hierdie bedryf is wat my laat kreun en wegloop, is dit die frase om geld te maak. Ek wil nie die politiek van die afgelope tyd ingaan nie, maar 'n maatskappy het besluit om 'n omstrede bemarkingsveldtog te loods. Een van my kollegas het gesê dat dit briljante bemarking is omdat dit vir hulle 'n klomp geld gaan verdien.

Ugh.

Kyk, hulle is 'n korporasie en kan met hul bemarking doen wat hulle wil. En om in 'n gewilde kontroversie te spring, kan goed wees vir oogballe en selfs dollartekens. Maar ek glo nie dat die doel van bemarking is om geld te verdien nie. Ek het al vir baie maatskappye gewerk wat geld verdien het, of hulle ly of dood is, want geld verdien was die belangrikste maatstaf.

  • Koerante - Ek het gewerk vir koerante wat 'n monopolie op advertensies gehad het en steeds hul pryse verhoog het. Die nuus het die “vulmiddel tussen die advertensies” geword. Toe mededinging aanlyn gekom het, kon verbruikers en adverteerders nie wag om te spring nie.
  • SaaS - Ek het gewerk vir van die grootste sagteware as diensverskaffers in die bedryf. In hul ywer om elke kwartaal die doele te laat klop, het ek gekyk hoe hulle kliënte uitmoes en dit dan vir 'n volgende belangriker kliënt oorrompel. Toe die stigters hul toekomstige startups begin, het die ou kliënte nie die telefoon geantwoord nie. En toe nuwe oplossings ontdek is, het vergete kliënte migreer.

Geld verdien is 'n korttermyndoel wat die fokus afhaal van alles wat nodig is om 'n vooruitstrewende onderneming te bou. Geld word verruil tussen 'n onderneming en sy klante vir die waarde wat hulle bring. Geld is van kritieke belang - vra te veel en u kliënt voel moontlik afgeruk en vertrek. As u nie genoeg hef nie, kan u dit nie bekostig om die kliënt behoorlik te bedien nie. Geld is 'n veranderlike ... maar om 'n vaste verhouding te bou, is van kritieke belang.

Bemarking speel 'n rol deur die voornemende klante wat probeer om te vind, te identifiseer en te teiken nodig u produk of diens wat u beste klante lyk. Elke week loop ek weg van aanbiedings waar ek nie glo dat ek geskik is om met die maatskappy saam te werk nie. Sommige maatskappye raak selfs ontsteld omdat ek hulle nie sal help nie, maar ek weet dat die korttermyndoel van om geld te maak het my besigheid in die verlede amper vernietig. Toe ek die regte kliënt vind, geduldig gewag het om met hulle saam te werk, die gepaste verwagtinge te stel, is ek verseker dat hulle my produkte en dienste benodig en wil hê ... toe bou ons 'n verhouding op.

Laat ek 'n paar voorbeelde daar uitsit:

  • Ek help a fondsinsamelingsonderneming wat nou met skole werk. Hulle het die afgelope paar jaar ongelooflike groei gehad, maar hulle is baie gefokus op wie die regte skole is om mee saam te werk. Hulle vermy werk in skole waar hul produk konflik tussen studente kan veroorsaak ... en in plaas daarvan ondersteun hulle daardie skole deur hul filantropie. Kan hulle geld verdien deur aan hulle te verkoop? Natuurlik ... maar hulle weet dat dit nie in die beste belang van die skool is nie.
  • Ek help a datasentermaatskappy wat innoverend en onafhanklik is. Hulle kan geld verdien deur die hele jaar deur klein ondernemings te verkoop ... dit is op die kort termyn baie winsgewender. Hulle weet egter dat groot ondernemingskliënte met voldoeningsuitdagings juis daar is. Hulle bemark dus aan groot ondernemings en vermy bemarking aan klein ondernemings.
  • Ek help a tuisdienste besigheid wat dakwerk, sypaadjies en ander buitedienste doen. Dit is 'n familiebesigheid wat al byna 50 jaar in die gemeenskap bestaan. Hul kompetisie maak beloftes en laat 'n spoor van verskriklike verbintenisse deur swaarhandige verkope te gebruik en elke klant tot 'n einde te maak of om te verkoop. My kliënt verkies om weg te loop van hierdie afsprake en eerder die vriende, familie en bure van hul kliënte te bemark.
  • Ek help a watertoetsing besigheid waarvan die eerste doel was om verbruikers te help om hul waterkwaliteit met tuisstelle te toets. Hulle het egter 'n veel groter probleem geïdentifiseer waar munisipaliteite nie opspoorsagteware gehad het om die plaaslike, staats- en federale regulasies ten volle na te kom nie. Hulle het geweet dat hulle 'n groter impak kon maak met hul doel om die kwaliteit van die water in die land te help verander as hulle langtermyn op staatskontrakte fokus.

In al hierdie gevalle wil ons nie geld verdien. Ons bemarkingspogings is om die produkte en dienste van die ondernemings wat ons help met die potensiële klante wat hulle kan bedien, te optimaliseer en aan te pas. Al hierdie maatskappye het 'n groot groei, maar dit is omdat hulle weet wanneer hulle moet wegdraai om geld te verdien ... nie daarna moet gaan nie.

Enige bemarker kan 'n onderneming help geld verdien. Minder bemarkers help ondernemings om te floreer en te groei met klante wat hul produkte en dienste waardeer. Gedurende die afgelope dekade met my eie onderneming het ek agtergekom dat geld eintlik kom as gevolg van die vind en werk met die regte kliënte. My bemarking is om daardie ondernemings te vind, nie om geld te soek en te verdien nie. Ek hoop dat dit ook u fokus is.

 

 

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.