U handelsmerk moet op sosiale media wees

sosiale media-brug

sakeman_in_a_steker_hat.jpgSo af en toe kom ek boodskappe teë wat praat oor hoe mense nie op sosiale media met handelsmerke wil "omgaan" nie en dat u handelsmerk nie daar moet wees nie, dit moet mense, ens., Ens. Wees.

Die jongste was 'n berig van Mike Seidle, 'n plaaslike blogger en sakepersoon. Ek wil voorlê dat ek Mike nie ken nie en niks teen hom het nie. Ek volg hom aan Twitter en ek dink hy het oor die algemeen goeie gedagtes oor sakeblogging en sosiale media, maar ek stem nog steeds nie met Mike saam nie.

Dit is goed dat u handelsmerk op Twitter is - op Facebook is - aktief in sosiale media is. Dit is regtig en om 'n paar redes.

 1. Dit gee u klante een punt om nuus en inligting oor u onderneming in te samel.
 2. Dit laat u toe om die gesprek te monitor.
 3. Dit stel u in staat om kontak te maak met ander handelsmerke en moontlik verhoudings en ouerskap te smee op grond van hul interaksie in sosiale media.

Mike wys daarop dat mense met ander mense wil skakel. Ja, dit is waar, maar dit beteken nie dat u nie ook 'n ruimte vir u handelsmerk kan uitsny nie. Hier is 'n paar effektiewe maniere om dit te doen:

 1. Besef wie tweets of opdater Facebook namens u maatskappy: deur 'n paar regte gesigte te bied, help dit u handelsmerk te humaniseer. FreshBooks doen 'n goeie werk hiervan hul Twitter-bladsy.
 2. Laat u werknemers toe om op sosiale media op sosiale vlak en namens u onderneming te kommunikeer: ek bestuur ons twitter-rekening sowel as ons Facebook-bladsy maar ek het ook my eie persoonlike rekeninge. Baie vanVormstapel Klante wil my nie volg nie, want soms praat ek graag oor sport, my kinders of wat ook al aangaan. Baie van die dinge wat ek moet sê, is nie vir hulle goed nie. Maar ek is ook 'n advokaat en 'n evangelis vir aanlyn vorm bouerVormstapel , en as dit sinvol is, praat ek oor die cool dinge wat ons op my persoonlike rekeninge doen. Dit gee insig aan mense wat my volg oor wat ek doen om te leef en help om hulle bloot te stelVormstapel . Bemagtig u handelsmerk en werknemers en dit sal vrugte afwerp.
 3. Persoonlikheid hê. As u gaan betrokke raak, aangesien u handelsmerk op sosiale media 'n bietjie persoonlikheid toon. Ons weet dat handelsmerke nie mense is nie, maar hoe meer u 'n "lewe" u op sosiale media kan gee, hoe meer waarde sal u put uit die interaksie deur die verskillende media.

Stem saam? Verskil? Het u ander idees oor hoe u u handelsmerk op sosiale media kan gebruik, laat weet my in die kommentaar!

4 Comments

 1. 1

  Puik pos! Nog 'n punt wat ek wil maak, is dat mense nie 'n handelsmerk sal volg, 'n aanhanger word, ens... van 'n handelsmerk waarmee hulle nie wil betrokke raak nie. So as hulle volg of 'n aanhanger, dan is dit vanselfsprekend dat hulle interaksie wil hê/betrek. Kyk na die Facebook-aanhangerblad vir YATS! Hulle het duisende aanhangers en goeie interaksie met hul kliënte.

 2. 2
 3. 3

  Ons het baie sukses behaal met die gebruik van sosiale media met ons handelsmerk by Malmaison. Ek dink die truuk is om dit op 'n ander manier te gebruik as wat jy ander soorte tradisionele media sou gebruik. Twitter is byvoorbeeld 'n goeie manier om individueel met kliënte te kommunikeer - as iemand 'n vraag oor ons handelsmerk twiet, antwoord ons hulle direk persoonlik en altyd met humor en brutale persoonlikheid.

  Malmaison

 4. 4

  Ek stem saam.

  Kyk dit so. Deel van wat jy met Sosiaal doen, is om betrokke te raak. Ek sal 'n regte persoon by verlowingstyd voorsien as jy die verhouding waardeer!

  Die ander deel van wat jy doen, is egter lok of nooi. Jy wil mense bewus maak. Baie hiervan is redelik generies. Dit is nie regtig persoonlike betrokkenheid nie. Dit is om te twiet oor nuwe inhoud wat jy beskikbaar stel, of om te twiet oor ander mense se inhoud waarvan jy hou omdat dit resoneer met jou eie boodskappe. Daardie goed het nie 'n regte persoon nodig nie.

  Laastens, daar is tye wanneer jy die handelsmerk duidelik wil maak omdat jy iets redelik kommersieel moet sê. As 'n regte persoon dit doen, beskadig dit hul egtheid. As 'n handelsmerk dit doen, is dit verwagte gedrag.

  Ek het onlangs 'n blogpos geskryf oor strategieë vir sosiale bemarking hier:

  http://corpblog.helpstream.com/helpstream-blog/20...

  Cheers,

  Bob Warfield
  Helpstream HUB

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.