U handelsmerk moet op sosiale media wees

sosiale media-brug

sakeman_in_a_steker_hat.jpgSo af en toe kom ek berigte teë wat praat oor hoe mense nie op sosiale media met handelsmerke wil "omgaan" nie en dat u handelsmerk nie daar moet wees nie, dit moet mense, ens., Ens. Wees.

Die jongste was 'n berig van Mike Seidle, 'n plaaslike blogger en sakepersoon. Ek wil voorlê dat ek Mike nie ken nie en ek het niks teen hom nie. Ek volg hom aan Twitter en ek dink hy het oor die algemeen goeie gedagtes oor sakeblogging en sosiale media, maar ek stem nog steeds nie met Mike saam nie.

Dit is goed dat u handelsmerk op Twitter is - op Facebook is - aktief in sosiale media is. Dit is regtig en om 'n paar redes.

 1. Dit gee u klante een punt om nuus en inligting oor u onderneming in te samel.
 2. Dit laat u toe om die gesprek te monitor.
 3. Dit stel u in staat om kontak te maak met ander handelsmerke en moontlik verhoudings en ouerskap te smee op grond van hul interaksie in sosiale media.

Mike wys daarop dat mense met ander mense wil skakel. Ja, dit is waar, maar dit beteken nie dat u nie ook 'n ruimte vir u handelsmerk kan uitsny nie. Hier is 'n paar effektiewe maniere om dit te doen:

 1. Besef wie tweets / opdater Facebook ens. Namens u onderneming: deur 'n paar regte gesigte te bied, help dit u handelsmerk te humaniseer. FreshBooks doen dit goed hul Twitter-bladsy.
 2. Laat u werknemers toe om op sosiale media op sosiale vlak en namens u onderneming te kommunikeer: ek bestuur ons twitter-rekening sowel as ons Facebook-bladsy maar ek het ook my eie persoonlike rekeninge. Baie vanFormstack Kliënte wil my nie volg nie, want soms praat ek graag oor sport, my kinders of wat ook al aangaan. Baie van die dinge wat ek moet sê, is nie goed vir hulle nie. Maar ek is ook 'n advokaat en 'n evangelis vir aanlyn vorm bouerFormstack , en as dit sinvol is, praat ek oor die cool dinge wat ons op my persoonlike rekeninge doen. Dit gee insig aan mense wat my volg oor wat ek doen om te leef en help om hulle bloot te stelFormstack . Bemagtig u handelsmerk en werknemers en dit sal vrugte afwerp.
 3. Persoonlikheid hê. As u gaan betrokke raak, aangesien u handelsmerk op sosiale media 'n bietjie persoonlikheid toon. Ons weet dat handelsmerke nie mense is nie, maar hoe meer u 'n "lewe" u op sosiale media kan gee, hoe meer waarde sal u put uit die interaksie deur die verskillende media.

Stem saam? Verskil? Het u ander idees oor hoe u u handelsmerk op sosiale media kan gebruik, laat weet my in die kommentaar!

4 Comments

 1. 1

  Goeie boodskap! 'N Ander punt wat ek wil noem, is dat mense nie sal volg, 'n aanhanger sal word nie, ens ... van 'n handelsmerk waarmee hulle nie wil skakel nie. Dus as hulle volg of 'n aanhanger is, is dit vanselfsprekend dat hulle wil kommunikeer / betrokke raak. Kyk op die Facebook-aanhangersblad vir YATS! Hulle het duisende aanhangers en goeie interaksie met hul klante.

 2. 2
 3. 3

  Ons het baie sukses gehad met die gebruik van sosiale media met ons handelsnaam Malmaison. Ek dink die truuk is om dit op 'n ander manier te gebruik as ander soorte tradisionele media. Twitter is byvoorbeeld 'n uitstekende manier om individueel met klante te kommunikeer. As iemand 'n vraag oor ons handelsmerk twiet, antwoord ons hulle persoonlik en altyd met humor en brutale persoonlikheid.

  Malmaison

 4. 4

  Ek stem saam.

  Kyk daarna. Deel van wat u met Social doen, is om betrokke te raak. Ek sal 'n regte persoon voorsien tydens die verlowingstyd as u die verhouding waardeer!

  Die ander deel van wat u doen, is egter om te lok of uit te nooi. U wil mense bewus maak. Baie hiervan is redelik generies. Dit is nie regtig persoonlike betrokkenheid nie. Dit is om te twiet oor nuwe inhoud wat u beskikbaar stel, of om oor ander mense se inhoud te twiet omdat dit ooreenstem met u eie boodskappe. Daardie dinge het nie 'n regte persoon nodig nie.

  Laastens is daar soms tye dat u die handelsmerk voor die hand liggend wil maak omdat u iets redelik kommersieel moet sê. As 'n regte persoon dit doen, beskadig dit die egtheid daarvan. As 'n handelsmerk dit doen, is dit gedrag wat verwag word.

  Ek het onlangs 'n blogpos geskryf oor strategieë vir sosiale bemarking hier:

  http://corpblog.helpstream.com/helpstream-blog/20...

  Cheers,

  Bob Warfield
  Helpstroom uitvoerende hoof

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.