Bemarkingsboeke

Soenteorie Totsiens: Die vyf verlammende gewoontes van maatskappye

Gister het ek die leeswerk voltooi Starfish and the Spider: The Unstoppable Power of Leaderless Organisations. As ek dit sou rangskik, is dit miskien 'n 3 of 4 uit 10. Dit is vinnig gelees en die boodskap daaragter is tydig en ongelooflik belangrik. In alle eerlikheid kon dit egter as 'n witskrif gepubliseer word en dieselfde impak gehad het. Dit is vir die outeurs nie aanstootlik nie ... dit is net dat die boek 'n ontdekking en bevestiging is. Dit is nie 'n boek van aksie nie.

Bob Prosen se boek, Kiss Theory totsiens is heeltemal die teenoorgestelde. Sodra ek hierdie boek opgetel het, het dit vir my gevoel asof ek van 'n roltrap afstap en op 'n vuurpylskip gaan. Ek is eers deur die inleiding en daar is al waardevolle inligting. Hier is 'n voorskou - die vyf verlammende gewoontes wat maatskappye en organisasies nêrens vinnig kry nie:

 1. Afwesigheid van duidelike aanwysings
 2. Gebrek aan aanspreeklikheid
 3. Rasionalisering van minderwaardige prestasie
 4. Beplanning in plaas van aksie
 5. Afkeer van risiko en verandering

Ummm… ouch! Bob het net my groeiende frustrasie met my werk opgesom. Ek werk vir 'n fantastiese, suksesvolle werkgewer wat soos 'n besetene groei. Hoe meer werknemers en promosies, hoe stadiger word ons egter blykbaar. Bob weet niks van ons maatskappy nie, maar hy het dit absoluut vasgespyker! Hierdie is presies die dinge wat ons vertraag, moet ons onmiddellik verander.

Ek het 'n paar kopieë van hierdie boek aan sommige mense in die organisasie oorgedra. Ek hoop hulle het dit ook deur die inleiding gemaak! Ek kan nie wag om in die res van hierdie boek te delf nie. Die boek fokus nie op hierdie verlammende gewoontes nie, dit fokus op wat nodig is om die organisasie te verander en dit in die regte rigting te laat beweeg!

Ek sal seker die volgende paar weke nog baie meer uit hierdie boek met u deel. Tel 'n eksemplaar van Kiss Theory totsiens deur Bob Prosen sodat ons dit saam kan bespreek.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

7 Comments

 1. Sjoe, dit klink soos die maatskappy waarvoor ek op die oomblik werk. Dit wil voorkom asof 'n maatskappy begin groei van 'n innoverende klein tot middelgroot maatskappy tot meer van 'n korporatiewe omgewing. Daardie 5 gewoontes word algemeen.

 2. dang. my plaaslike biblioteek het dit nie.

  Ek is 100% saam met jou op daardie top 5. Ek gaan nou deur 'n "kom ons ignoreer ons laaste nadoodse ondersoek en herhaal dieselfde probleme" by my opstart. ugh.

  1. Interessant, engtech. Ons is so bang vir ons laaste foute dat ons in die beplanningsmodus verlam is. Weke vanaf vrystelling en ons stry nog oor kenmerke en funksionaliteit. Dit is glad nie gesond nie. By een maatskappy het een van die beste base wat ek ooit gehad het, dit “Analysis Paralysis” genoem.

   Soms moet jy net vorentoe beweeg. Tot jou punt kan jy egter nie eenvoudig beweeg sonder om aan te pas nie!

  1. boeke is my kreatiewe uitlaatklep en hulle pas regtig by my verbeelding aan. Ek was nog altyd 'n ywerige leser – meestal omdat ek dit wat ek geleer het nog altyd kon toepas op wat ek doen.

   Natuurlik is kreatiwiteit waarskynlik nie 'n primêre vereiste vir die werk wat ek doen nie (al is dit die kern daarvan). Jy is natuurlik beide opgevoed en het jouself opgelei in kreatiwiteit - so ek dink die opening van 'n boek is dalk nie die beste bron vir jou nie. Dit is regtig 'n interessante perspektief, Bitt! Het jy ander kreatiewe afsetpunte?

   Ek probeer wel om 1 van 5 boeke fiktief te maak sodat ek nie begrawe is in leierskap, tegniese en bemarkingsmateriaal nie. Ek is nou agterstallig daarmee!

  1. Lekker! N bietjie Starfish humor! Ek is bevrees dat om die kop af te sny ons vir seker sal doodmaak. Ironies genoeg, alhoewel ons hierdie 5 kwessies het om voor te sorg, is die kop is in wie ek die meeste vertroue het om die nodige veranderinge aan te bring.

   Ongelukkig is ek nie in 'n gesagsposisie om werklik die verandering te maak nie, so dit is vir my moeiliker om dit te doen. Ek probeer egter 'n verskil maak!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.