Kiss Theory Good Bye: The Five Crippling Habits of Companies

0977684806.01. SCMZZZZZZZ V44661370Gister het ek die leeswerk voltooi Starfish and the Spider: The Unstoppable Power of Leaderless Organisations. As ek dit sou rangskik, is dit miskien 'n 3 of 4 uit 10. Dit is 'n vinnige leeswerk en die boodskap daaragter is tydig en ongelooflik belangrik. In alle eerlikheid kon dit egter as 'n witskrif gepubliseer word en dieselfde impak gehad het. Dit is geen aanstoot vir die outeurs nie ... dit is net dat die boek 'n ontdekking en bevestiging is. Dit is nie 'n boek van aksie nie.

Bob Prosen se boek, Kiss Theory totsiens is heeltemal die teenoorgestelde. Toe ek hierdie boek optel, voel dit asof ek van 'n roltrap afstap en op 'n vuurpyl gaan. Ek is eers deur die inleiding en daar is al waardevolle inligting. Hier is 'n voorskou - die vyf verlammende gewoontes wat maatskappye en organisasies nêrens vinnig kry nie:

 1. Afwesigheid van duidelike aanwysings
 2. Gebrek aan aanspreeklikheid
 3. Rasionalisering van minderwaardige prestasie
 4. Beplanning in plaas van aksie
 5. Afkeer van risiko en verandering

Ummm ... ouch! Bob het net my groeiende frustrasie met my werk opgesom. Ek werk vir 'n fantastiese, suksesvolle werkgewer groei soos mal. Hoe meer werknemers en promosies is, hoe stadiger lyk ons ​​egter. Bob weet niks van ons maatskappy nie, maar hy het dit absoluut vasgespyker! Hierdie is presies die dinge wat ons vertraag, moet ons onmiddellik verander.

Ek het 'n paar eksemplare van hierdie boek aan 'n paar mense in die organisasie deurgegee. Ek hoop dat hulle ook deur die inleiding gekom het! Ek kan nie wag om die res van hierdie boek te verken nie. Die boek fokus nie op hierdie verlammende gewoontes nie, dit fokus op wat nodig is om die organisasie te verander en in die regte rigting te laat beweeg!

Ek sal seker die volgende paar weke nog baie meer uit hierdie boek met u deel. Tel 'n eksemplaar van Kiss Theory Good Bye deur Bob Prosen sodat ons dit saam kan bespreek.

7 Comments

 1. 1

  Sjoe, klink soos die maatskappy waarvoor ek tans werk. Dit lyk asof 'n onderneming begin groei van 'n innoverende klein tot middelgrootte onderneming tot meer 'n korporatiewe omgewing. Die vyf gewoontes word algemeen.

 2. 2

  dang. my plaaslike biblioteek het dit nie.

  Ek is 100% saam met u op die top 5. Ek gaan nou deur 'n "kom ons ignoreer ons laaste nadoodse ondersoek en herhaal dieselfde probleme". ugh.

  • 3

   Interessant, engtech. Ons is so bang vir ons laaste foute dat ons verlam is in die beplanningsmodus. Weke vanaf vrylating en ons voer steeds argumente oor funksies en funksies. Dit is glad nie gesond nie. Een van die beste base wat ek nog ooit by 'n onderneming gehad het, het dit 'Analise Paralysis' genoem.

   Soms moet jy net vorentoe beweeg. Tot u punt kan u egter nie net beweeg sonder om aan te pas nie!

 3. 4
  • 5

   boeke is my kreatiewe uitlaatklep en hulle werk regtig in my verbeelding. Ek was nog altyd 'n ywerige leser - meestal omdat ek altyd wat ek geleer het, kon toepas op wat ek doen.

   Natuurlik is kreatiwiteit waarskynlik nie 'n primêre vereiste vir my werk nie (alhoewel dit die kern daarvan is). U is natuurlik albei opgelei en het u self opgelei in kreatiwiteit - dus ek dink die opening van 'n boek is miskien nie die beste bron vir u nie. Dit is regtig 'n interessante perspektief, Bitt! Het u ander kreatiewe winkels?

   Ek probeer om een ​​van die 1 boeke fiktief te maak sodat ek nie begrawe word in leierskap, tegniese en bemarkingsmateriaal nie. Ek is nou agterstallig daaraan!

 4. 6
  • 7

   Lekker! N bietjie Starfish humor! Ek is bang dat ons ons beslis sal doodmaak as ons die kop afkap. Ironies genoeg, alhoewel ons hierdie vyf uitgawes het om te versorg, is die kop is in wie ek die meeste vertrou om die nodige veranderinge aan te bring.

   Ongelukkig is ek nie in staat om die verandering daadwerklik aan te bring nie, dus is dit moeiliker vir my. Ek probeer egter 'n verskil maak!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.