Ware verhaal: Drop databasis? Klik ... Doh!

bid

Die volgende is 'n ware verhaal, vandag gedateer omstreeks 11:00 terwyl ek op pad was na middagete. Dit is NIE 'n betaalde pos nie, maar ek het 'n GROOT skakel na die maatskappy gevoeg om te waardeer dat hulle my boude red!

Ontwikkeling 101 sê dat wanneer u met u kode of u data mors, u altyd eers 'n rugsteun maak. Geen uitsonderings. Die 15 minute wat dit neem om die rugsteun te doen, kan u maande of jare se werk bespaar.

Vandag het ek Ontwikkeling 101 gebreek.

Terwyl ek 'n inprop verwyder het, het ek opgemerk dat daar 'n paar bygaande tabelle aan die inprop geassosieer is. Ek kies vinnig die tabelle en klik DROP.

Natuurlik het die verpligte waarskuwing uit my blaaier gekom, maar ek, die slim, het my duim al oor die Enter-knoppie gebewe van verwagting. Die volgende oomblik gebeur in slow motion ... toe my duim die rit afwaarts begin, in die rigting van die knoppie, begin ek die waarskuwing in my blaaier lees.

"Is u seker dat u databasis my databasisnaam wil laat vaar?" Klik op.

Ek is nie presies seker waarom my lees- en kognitiewe vermoëns oorskry is deur my duim die enter-sleutel te stamp nie, maar die onmiskenbare gebeur. Ek het pas my WordPress-databasis verwyder.

Ek het dadelik naar gevoel en 'n koue sweet het op my voorkop gebreek. Ek het my FTP-toepassing vinnig oopgemaak en die bediener deursoek vir enige oorblyfsels van 'n databasis wat verwyder is. Ongelukkig het webbedieners nie 'n asblik nie. Hulle is slim genoeg om met u na te gaan voordat u iets dom doen.

Ek is dom.

As laaste uitweg het ek by my hosting-kontrolepaneel aangemeld, 'n ondersteuningskaartjie oopgemaak en die volgende geskryf:

Ek het pas my databasis op my bediener uitgevee. Vertel my asseblief dat u 'n soort rugsteunproses het om van te herstel. Dit is my lewenswerk. Sob. Hitch. Moan.

Ok, ek het nie eintlik snik, haak en gekerm getik nie - maar jy is seker dit is wat ek gedoen het toe ek die kaartjie geskryf het. Binne 2 minute het ek per e-pos geantwoord:

Geagte kliënt,

U kan by u herverkoperrekening aanmeld en 'n herstel van die produkopsies aanvra. Die prys van 'n herstel is $ 50.

Dankie!

Seker genoeg ... Ek gaan na die produkteblad en daar, in al sy glorie, is die ikoon om 'n herstel van rugsteun aan te vra. Die eenvoudige vorm vra vir watter datum u wil gebruik en om ook toepaslike inligting in te voer. Ek skryf eenvoudig die naam van die databasis en vra hulle om dit te herstel vanaf die nuutste rugsteun wat hulle het.

versoek herstel

Binne 20 minute is my webwerf weer terug minus my 2 nuutste plasings. Ek het daardie plasings vinnig weer van e-pos af (waar ek my eie feed inteken) weer bymekaargemaak en my webwerf is 100% back-up. Ek het ook 1 opmerking misgeloop (jammer Jason).

Ek was nou al lank by hierdie gasheer. Nou is ek by vliegwiel en outomatiese rugsteun per nag is deel van hul aanbod.

As ek een klagte gehad het, is dit dat u na die sluiting van die kaartjie geen manier het om daaroor met hulle te kommunikeer nie. Ek wens u kan 'n opmerking by 'n geslote ondersteuningskaartjie voeg.

Vandag sou dit gesê het: "Dankie!".

4 Comments

 1. 1

  Ek het per ongeluk DB's laat val wat ek nie so goed bedoel het nie 🙂

  Gelukkig hou my webgasheer ook rugsteun 🙂

  Dreamhost het eintlik pas verlede maand bygevoeg, ek glo die vermoë om u rugsteun heeltemal gratis te herstel, wat redelik soet is, en dit dek selfs u lêers as u wil.

  Nadat ek my eerste DB per ongeluk laat val het, het ek begin doen wat ek in die eerste plek geweet het ek moes doen, die uitvoer van die DB na 'n plaaslike kopie. Ongelooflik, ek het dit eintlik gebruik nadat ek ook dom goed gedoen het 🙂

 2. 2
 3. 3

  Bly jy het jouself uit daardie gemors gekry! Praat oor blogocide toe jy jou url verander het, dit sou dit regtig doodgemaak het!

  Ek vat geen kanse met hierdie soort ding nie, en rugsteun gereeld, nie net wanneer ek op die punt is om 'n verandering te maak nie. Ek gebruik die wp-db-backup-inprop wat elke Maandag vir my 'n volledige rugsteun van my databasis per e-pos stuur, alhoewel jy kan kies hoe gereeld jy dit wil hê. Ek sal dit sterk aanbeveel vir enigiemand as gevolg van presies die probleem wat jy hierbo beskryf, maar ook in die geval van enige inbraak of ander probleme wat jou databasis nutteloos kan maak. Dit is lekker om te kan betaal vir 'n herstel met vergunning van jou gasheer, maar baie makliker en goedkoper om altyd jou rugsteun byderhand te hê.

  Moenie dit weer doen nie Doug 😉

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.