Javascript-verduistering en my fooi deur 'n sagtewareverkoper

Ek skryf die afgelope tyd heelwat Javascript vir 'n Ajax-toepassing met behulp van die Google Maps API. Ek het 'n paar bekommernisse sodra ek klaar is ... die toepassingsbeveiliging sowel as die beskerming van my harde werk teen iemand wat dit aangryp. Ek is nie seker hoe ver ek gaan gaan nie, maar ek het daaroor gelees Verduistering van Javascript in een van my boeke, AJAX HACKS.

Javascript-verduistering is eintlik redelik cool. Dit beskerm u skrif nie noodwendig teen diefstal nie, maar dit maak dit baie moeiliker deur die veranderlikes te hernoem en enige opmaak te verwyder. As u wit spasie verwyder, opmaak en die grootte van die name van u veranderlikes verklein, is daar 'n bykomende voordeel: die vermindering van die grootte van u scriptlêer. Dit sal help om u bladsye vinniger te laai. Ek het 'n toets vir 'n 4k-script gedoen en dit het tot 2.5k gered! Nie sleg nie.

NOTA: As u daaraan dink, is dit net een waarskuwing. Google het streng naamverwysings met hul API, dus moet u die veranderlikes nie deur ander name vervang nie! Dit sal nie werk nie.

Ek het 'n lekker appjie by my aangeskaf Javascript-bron. Daar is 'n voorbeeld van die resultate van die opstel van die script op hul webwerf. Hier is 'n kiekie:

Javascript-verduisteraar

Nou, oor kry tipped. As u nie gelees het nie Die keerpunt deur Malcolm Gladwell, dit is 'n interessante leesstof. Ek wil nie die woorde van mnr. Gladwell vernietig nie, maar eintlik spreek dit die feit dat daar dikwels 'n kantelpunt blyk te wees vir besluite wat ons neem of oor die werklike gebeure wat in ons besigheid en ons lewens afspeel.

Nadat ek my kredietkaartinligting ingedien het om my aankoop te verwerk, was daar 'n addisionele regmerkie waar ek $ 4.99 kon betaal, sodat die maatskappy my registrasie-inligting sou behou in geval ek dit sou verloor en die stelsel moes herinstalleer en herregistreer. program. Ek het 'n paar minute daaroor nagedink ... en die vakkie aangeskakel. Ek het onthou dat ek 'n e-pos aan 'n ander verkoper moes e-pos toe ek die registrasiesleutel vir hul aansoek verloor het en dit weer moes laai.

Ek het gebyt! Ek sal waarskynlik nooit die sleutel skryf en vra nie, maar ek betaal $ 4.99 vir die warm, fuzzy gevoel. Ek is nie ontsteld nie - dit is eintlik 'n redelike prys om my inligting in stand te hou. Ek is verbaas dat ander verskaffers dit ook nie doen nie. Dit is die soort scenario waaroor Gladwell in sy boek praat. Ek was al op die sagteware verkoop, hulle het my net 'n bietjie meer gevra nadat ek my daartoe verbind het. Lekker!

Een kommentaar

  1. 1

    Gladwell doen miskien iets wat vir u 'n warm gevoel gee, maar dit moet vir my 'n deel van basiese kliëntediens wees. Die ou uitgangspunt om iets goed te doen en mense sal werk terugbesorg.

    Ek moes twee keer in meer as 25 jaar rekenaars gebruik met 'n verskaffer of sagtewarevervaardiger vir 'n sleutelkode. Om die een of ander vreemde rede het die kodes dit nooit gemaak in my steeds groeiende kluis van reeksnommers en registrasie-inligting wat in 'n veilige databasis gestoor is in my persoonlike inligtingsbeplanner wat ek sedert 1992 gebruik het, genaamd Time and Chaos (http://www.chaossoftware.com/ as u belangstel).

    Een van die maatskappye wat ek gekontak het, het my kode - sonder uitreiking - vier jaar na die aanvanklike aankoop gegee. Gedurende die vier jaar sedert die aanvanklike aankoop, het ek van e-poskliënte oorgeskakel, opgegradeer na 'n nuwe bedryfstelsel en ander aankope by hulle gedoen. Dit is 'n deel van die "klanteopname" van die onderneming moet altyd handhaaf is die lys kodes as u, die kliënt het hulle weer nodig.

    Om daarvoor te vra, is baie soos die fooi wat baie versekeringsmaatskappye nou probeer om hul versekerde in rekening te bring vir die "gemak" van die ontvangs van papier or elektroniese rekeninge (dit is nie opsioneel nie, let wel), sowel as die fooi vir die "gemak" om per tjek te betaal ($ 1.25 fooi) of vir die "gemak" om elektronies te betaal ($ 1.00 fooi). Die fooie is op sy beste lagwekkend, maar weerspieël besighede wat die normale koste van direkte sake doen, tesame met 'n winsmarge.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.