Dit is nie die moeite wat mense verbaas nie

Besig'N Senior ontwikkelaar by my werk het vandag 'n nuwe verslag bekend gemaak wat hy die naweek geskryf het. Dit is 'n indrukwekkende verslag, gebou met SQL-verslagdoeningsdienste, dit presteer uitstekend, dit is akkuraat en dit is goed georganiseerd.

Terwyl ons dit aan ons interne mense bekend stel, het die ontwikkelaar gesê dat mense by die maatskappy verbaas sal wees, maar die ander ontwikkelaars sal 'n laggie kry omdat hulle weet hoe maklik dit is om die verslag te programmeer. Die ander ontwikkelaars lag miskien, maar dit is nie diegene wat die aandag trek nie.

Ek het die ontwikkelaar geantwoord dat dit nie moeite is wat ons kliënte of werknemers verbaas nie. Hulle het geen idee wat dit nodig het om agter die skerms te laat werk nie. En hulle gee regtig nie om (soos hulle nie behoort nie) solank dit werk. Dit is idees, inisiatief en veral die impak wat mense verbaas. Harde werk het sy plek, moet my nie verkeerd verstaan ​​nie. Soos ek ouer word, sien ek egter meer mense wat bevorder, suksesvol of ryk is - nie omdat hulle hard gewerk het nie, maar omdat hulle goeie idees, 'n goeie inisiatief of 'n groot impak gehad het.

Dit is IDEES, INISIËTIEF en bowenal IMPAK wat mense verbaas - nie moeite nie.

Dit beteken nie dat ek nie hard werk nie. Ek werk voortdurend - my blog is eintlik 'n daaglikse onderbreking vir my. Met middagete en 'n middagstappie is die res van my tyd besig om in my bed te werk, te lees of tyd saam met my kinders te lees. Ek hou van werk, daarom doen ek dit. Ek dink net nie dit is soos die goeie 'ol dae waar' harde werk vrugte afwerp 'nie. Daardie dae is lank agter die rug! Harde werk kan die rekeninge betaal, maar op die lange duur betaal dit nie. Al wat u aan die einde van u lewe sal hê, is 'n hele hoop werk.

Die werk van hierdie ontwikkelaar het miskien nie veel moeite gedoen nie - maar sy idee, sy inisiatief om dit uit te voer en die impak wat dit op ons kliënte sal hê, is iets waarby die hele maatskappy baat vind.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.