Word verantwoordelike bemarking beloon?

groen

Jare terug, Seth Godin het die beroemde frase neergepen Toestemmingsbemarking en het 'n fantastiese boek daaroor geskryf. Ek het 'n handtekening wat ek koester en sedertdien koop ek elke boek. Toestemmingsgebaseerde bemarking is fantasties omdat u klant u toestemming gegee het om aan hulle te bemark - 'n goeie ooreenkoms.

Ek het sopas opgetel Diep ekonomie: die rykdom van gemeenskappe en die duursame toekoms by Bill McKibben in opdrag van goeie vriend Pat Coyle. Ek het die eerste hoofstuk gelees en is verslaaf. Die boek loop na die 'Save the Earth'-kant van die onderneming, maar bied 'n ander perspektief daarop wat ek waardeer.

Ek is eenvoudig nie 'n persoon van 'groen deur skuldgevoelens' nie. Ek is werklik 'n persoon wat in kapitalisme en vryheid glo. As u met 'n SUV wil ry wat baie brandstof verbrand, is dit u voorreg. As u onverantwoordelik wil wees en die wêreld wil vernietig, probeer dan. Ek glo natuurlik ook in die magsbalans en demokrasie om u te probeer keer. Die meeste van alles glo ek in persoonlike aanspreeklikheid vir die optrede ... wat my tot verantwoordelike bemarking bring.

Hier in Indiana gee hulle 'n huislening aan byna almal. Alhoewel die huise bekostigbaar is, het Indiana een van die snelste groeiende negatiewe tariewe in die land. Waar is die aanspreeklikheid vir mense wat hierdie huise verkoop aan mense wat hulle weet dit nie kan bekostig nie? As 'n dokter verslaafde pynstillers aan 'n verslaafde voorskryf, is ons gereed om hulle in die tronk te gooi. Maar 'n onverantwoordelike bemarker wat produkte of dienste verkoop aan mense wat dit nie nodig het nie, word nie net op die agterkop geklop nie, maar ook finansieel beloon. Verkoop meer aan meer ... dit is die motto!

Ek sal vir 'n oomblik terugkeer na my opmerking oor persoonlike aanspreeklikheid ... Ek glo dat ons verantwoordelik is vir ons eie optrede. Ek dink ook ons ​​moet druk uitoefen op diegene wat mense se behoeftes en begeertes probeer manipuleer of gebruik. Verantwoordelike bemarking moet geld. Verantwoordelike bemarking beteken die bemarking van 'n produk of diens wat u weet iemand benodig vir iemand wat dit nodig het. Verantwoordelike bemarkers doen verbruikers 'n guns en bespaar hulle tyd of geld ... nie iets aan hulle verkoop net ter wille van die verkoop daarvan nie.

Binne die eerste hoofstuk van diepe ekonomie daag dit die begrip 'meer is beter' uit - 'n kultuur wat deur die regering sowel as bemarkers gedryf word. U word deurgaans aangemoedig om die nuwe speelding, die nuwe motor, die nuwe huis te koop ... verbruik, verbruik, verbruik en u sal gelukkiger wees. Maar ons is nie gelukkiger nie. Ek sal nie in detail hieroor ingaan nie - dit is alles in my Geluksmanifes. Ek hoop net terwyl ek die boek lees dat dit nie 'groen' skree nie, maar wel die minimalistiese samelewings wat hulself persoonlik aanspreeklik hou.

Hou op om meer aan meer te verkoop. Verkoop meer deur mense te vind wat u nodig het! As die doel van u verkryging eenvoudig is om u behoud te versnel, verkoop u waarskynlik nie u goedere aan die regte skare nie - of miskien het u nie 'n goeie produk of diens om mee te begin nie.

3 Comments

  1. 1

    My gedagte was nog altyd dat u nie regtig verkoop nie, u lewer 'n diens aan iemand wat dit nodig het. Dit maak nie saak hoe groot of klein dit is nie, u sal op die langtermyn altyd meer suksesvol wees (nie altyd op kort termyn nie) as u in gedagte hou om nie te "verkoop" nie, maar "te dien". Tensy u naam natuurlik RonCo is en u het 'n knoffelpersie / ui-helikopter / maar daar is nog 'n idee, dan sal u suksesvol wees met mense soos ek wat van gadgets hou en nie kan slaap nie. koop dinge wat hulle nie nodig het nie. Om te dien, is dit regtig ons mandaat op hierdie aarde, is dit nie?

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.