Is dit regtig 'sosiale' media?

Sosiale mediaEk het 36 vriende aan Facebook, 122 verbindings op LinkedIn, 178 lede in my MyBlogLog gemeenskap, 'n paar dosyn op MySpace, ongeveer 60 vriende op Yahoo! Instant Messenger, 20 op AOL Instant Messenger en 'n yslike 951 kontakte aan Plaxo! Ek is ook aan Ryze, MyColts.net, Jaiku, Twitter en ek het omtrent 'n dosyn vriende se blogs gelees (onder die ongeveer 300 feeds wat ek versamel en beoordeel).

Ek is skaam om vir mense te vertel dat ek drie internetrekeninge het ... nie een nie. My telefoon is gekoppel, my huis is gekoppel en ek het 'n T-Mobile-rekening vir toegang vanaf Starbucks and Borders (waar ek do ontmoet eintlik vriende). Ek het dit natuurlik ook by die werk. Jy kan lag, maar die kans is groot dat jy oor 'n paar jaar ook op dieselfde vlak sal wees. Dit is toevallig my loopbaan en stokperdjie.

Gegewe al die sosiale media waarby ek deel is, is ek regtig so sosiaal?

Second LifeEk het nou die dag met 'n nie-winsgewende bemarkingspersoneel gesels en probeer verduidelik Second Life aan hulle. Probeer Second Life aan professionele persone in die bemarking van gedrukte media verduidelik, en u kan nie anders as om 'n laggie te kry nie. Uiteindelik het iemand gesê:

'Dit klink vir my nie so sosiaal nie. Dit klink asosiaal. ”

Persoonlike opmerking: Second Life is beslis 'n vlak van uber-geekdom wat ek nie wil bekom nie. Ek het genoeg uitdagings met my eerste lewe as om aan 'n tweede een te werk.

Ek dink sy was doodstil. Dit is glad nie sosiaal nie. Sosiaal vereis meer as kyk, lees of luister ... daar is die erkenning van mense se lyftaal, aantreklikheid, aanraking, reuk ... bloot in hul oë.

Soms as ek diep besig is met my werk, sal my dogter op die rekenaar agter my kom (letterlik 6 voet verder) en IM ek ... “Hallo Pa! lol ”(sy is 13). Ek draai gewoonlik om en begin lag ... dit beteken dat ek lank genoeg op die rekenaar was en 'n bietjie tyd van die monitor af moet spandeer. Gelukkig sal sy haarself oor my stoel uitstoot en my uit die weg ruim totdat ek van die skootrekenaar af wegstap. Ek is gelukkig om iemand te hê wat genoeg vir my gee om dit te doen.

Breinrekeninge

TelosiaansIn 2000, 'n aap het 'n arm via die internet beheer. Nou is daar selfs 'n opstart, genaamd nommer, wat werk om kunsmatige intelligensie aan te pas by menslike intelligensie.

Dit begin my herinner aan die Telosians in die eerste Star Trek-episode. Hulle was die lelike ouens met groot vet koppe wat mense gevange sou hou deur telepaties illusies in hul koppe te skep. (Sê my jy onthou dit episode, “The Cage”. Dit was selfs voor Shatner! Die duurste vlieënier op NBC).

Vroeër was ons net op die werk gekoppel, dan tuis, nou op ons selfone ... is die brein regtig volgende? Sal ons selfs enige soort lewe buite die internet hê? Dit raak nogal eng, is dit nie?

Ag, as ons via brein na die internet kan koppel, dink net hoe vinnig ons kode kan skryf en ontplooi. Ek kon 'n ontwikkelingsplaas bou met koffie en pampoentjies via maagbuise en bou Een punt vyf lewe. (Iewers tussen die eerste en tweede lewe).

Dit klink ook nie vir my te sosiaal nie. Ek moet wel meer uitkom.

PS: Wat dink jy sal Brain 'Net-rekening loop?

4 Comments

 1. 1

  Is dit 'n slegte tyd om jou te vertel dat jy 'n GROOT konsert by The Lawn Vrydagaand gemis het, of 'n goeie tyd om jou te herinner dat jou teenwoordigheid gemis is? Sterkte met jou af en toe loskoppel. Dit het my baie, baie goed gedien. Ek het dalk 'n bietjie minder kennis, maar ek voel beslis meer verbind met mense.

 2. 3

  Skakel jou foon van tyd tot tyd af.

  Skakel e-pos van tyd tot tyd af.

  Gaan kyk na die berge en woude en die see!

  Nie nodig vir Second Life nie, nee, thx!

  Ek het genoeg tegnologie in my eerste lewe nou! 🙂

  Cheers!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.