Is dit regtig die “Wisdom of Crowds”?

skaresDie "Wisdom of Crowds" blyk hierdie magiese term van Web 2.0 en Open Source te wees. As u die term Google, is daar ongeveer 1.2 miljoen resultate, insluitend Wikipedia, knip, Mavericks by die werk, Starfish and the Spider, Wikinomics, Ens.

Is dit regtig die wysheid van menigtes?

IMHO, Ek glo nie so nie. Ek glo dat dit eerder 'n spel van statistieke en waarskynlikheid is. Die internet het ons 'n manier aangebied om effektief met mekaar te kommunikeer via e-pos, soekenjins, blogs, wiki's en open source-projekte. Deur miljoene te laat weet, roep u nie regtig die wysheid van miljoene in nie. U bring bloot die inligting na 'n paar slim mense in die miljoen.

As my kans om 'n lotery van $ 1 miljoen te wen 1 tot 6.5 miljoen was, kon ek elk van die 6.5 miljoen kaartjies koop en wen. Ek het egter net regtig met 1 kaartjie gewen! Dit was nie die wysheid om die 6.5 miljoen kaartjies te koop nie ... dit was 'n bietjie dom sedert ek $ 5.5 miljoen verloor het, of hoe? Om die inligting op die internet te publiseer, kos egter nie miljoene nie - dit is soms gratis of hoogstens 'n paar sent.

Ek vind die kommentaar op my blog is soortgelyk ... dit voeg fantastiese punte by die boodskap. Ek is baie lief vir kommentaar - hulle laat die bespreking beweeg en bied ondersteuning of opposisie teen die punt wat ek wil maak. Vir elke 100 mense wat my blog lees, skryf net 1 of 2 egter 'n opmerking. Dit wil nie sê dat die ander lesers nie briljant is nie (hulle lees immers my blog, of hoe?)). Dit beteken net dat die Wysheid van skares met betrekking tot my inhoud is slegs te danke aan 'n paar lesers.

Of is dit die wysheid om mense te bereik?

Deur egter veel meer te bereik, kan ek die paar lesers vang. Miskien is dit nie die Wysheid van skares, dit is regtig die Wysheid om skares te bereik.

4 Comments

 1. 1

  Miskien is dit soos 'n veiling, waar die finale prys deur opeenvolgende aanbiedings verhoog word. In hierdie geval word die intelligensie-kwosiënt opgedryf deur opeenvolgende denkers - "Soos yster yster slyp, so maak een persoon die verstand van 'n ander op." (Spr. 27:17)

 2. 3

  'U bring die inligting bloot na 'n paar slim mense in die miljoen'

  Omgekeerd lê die res van die halwe waarhede en regs af, en weer die inligting aan ander weer oplewer. Ons kan blogs en forums hiervoor bedank 😉

 3. 4

  Aan die ander kant, nadat ek u webwerf verlaat het, het ek 'n opiniebladsyblog van die plaaslike koerant en 'n ander blog besoek. Ek is nie baie beïndruk met sommige van die besprekings oor polities korrekte kwessies nie. Ek sou sê dat hulle dikwels die ander kant toe gaan.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.