Is dit? Kan dit wees? Die eerste APUI IS hier ...

PypeDie APUI (Toepassingsprogrammering-gebruikerskoppelvlak) kan hier wees. Ek het Yahoo! Pipes, 'n enjin waar gebruikers kan filter en manipuleer RSS voed.

Dit is egter net die begin en dit sal opwindend wees om na te kyk. Ek het gepraat oor die noodsaaklikheid hiervan tegnologie laat verlede jaar en voorspel dat 2007 die jaar van sou wees GUI integrasie-interaksie en ek glo regtig dat dit die uitbreekjaar is.

As Yahoo! Pype kan gebruik word om RSS te manipuleer. Dit is 'n kort stap om van RSS na ander te beweeg XML API en Webdienste. Ek vertrou dat hierdie koppelvlakke in die komende jare so ongelooflik sterk sal word dat die behoefte aan ontwikkelaars kan begin daal.

Pype

Daar is nog baie werk om te doen ... maar dit kan 'n rewolusie op die internet maak en die bou van toepassings na 'n volgende vlak verhoog. Vinnige programmering sal verander van weke, tot ure, na minute om data te transformeer, dit te filter en gebeure op grond daarvan te aktiveer. Stel jou voor dat jy as bemarker gaan sit en eenvoudig jou volgende veldtog 'vloei-karteer' ... geen skryfkode, geen sagtewarekoste, geen ontwikkelaars, geen projekte met 'n te groot begroting en laat nie.

Hier is my volgende voorspelling ... die behoefte aan sagteware-ontwikkelaars sal die volgende paar jaar aanhou toeneem, moontlik tot die volgende dekade; daarna sal die behoefte aan ontwikkelaars egter begin afneem namate mense bloot APUI's op bedryfsvlak gebruik om hul sagteware, werkstrome, interaksies en dataverwerking uit te bou.

Dit is opwindend!

2 Comments

 1. 1

  Eerste baie kort indruk is dat dit in konsep soortgelyk is aan hoe Demicron's Wirefusion dit moontlik maak om java-toepassings te bou ...

  Gooi 'n "module" in, koppel dit aan ander, definieer parameters en publiseer.

  Ek wens net Demicron sou uitkom met 'n Wirefusion "lite" wat sommige van die 3D-ondersteuning laat vaar het en sommige van die 2d-beeldmanipulasie verhoog het ... maar dit is vir 'n ander pos.

  • 2

   Ons kom daar! Ek onthou dat ek gebruik het Sagent Solutions 'n paar jaar gelede en dit was 'n ETL GUI wat XML-planne geskryf het. Hulle was halfpad daar, met ongelooflike sleep-en-los-funksionaliteit. Ons kon planne in ure in plaas van weke daarmee skryf. Ek wag al geruime tyd vir iemand om dit te 'webify'.

   Met die koms van webdienste is ek regtig verbaas dat niemand 'n GUI gebou het om 'n WSDL te lees wat u kan gebruik om 'n aanlyn sleep-en-los-koppelvlak te bou nie. Ek is so opgewonde, want dit is beslis 1 stap nader. Ek hoop dat Yahoo Pipes “demokratiseer” en derde partye toelaat om hul eie modules te bou.

   Ek is nie 'n Java ou, al het ek al geskryf. Hulle blyk die stille meerderheid te wees wat ontwikkeling betref. Soos Sun se invloed aanhou groei, hoop ek dat Java dit ook doen. .NET het beslis sommige van die vermoëns nageboots en ek sien ander platforms wat Java makliker aanneem. Ek moet dalk nog huiswerk op Java doen. 🙂

   Ek gaan uitcheck Draadsamesmelting. Dankie!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.