Is dit? Kan dit wees? Die eerste APUI IS hier ...

PypeDie APUI (Toepassingsprogrammering-gebruikerskoppelvlak) kan hier wees. Ek het Yahoo! Pipes, 'n enjin waar gebruikers kan filter en manipuleer RSS voed.

Dit is egter net die begin en dit sal opwindend wees om na te kyk. Ek het gepraat oor die noodsaaklikheid hiervan tegnologie laat verlede jaar en voorspel dat 2007 die jaar van sou wees GUI integrasie-interaksie en ek glo regtig dat dit die uitbreekjaar is.

As Yahoo! Pype kan gebruik word om RSS te manipuleer. Dit is 'n kort stap om van RSS na ander te beweeg XML API en Webdienste. Ek vertrou dat hierdie koppelvlakke in die komende jare so ongelooflik sterk sal word dat die behoefte aan ontwikkelaars kan begin daal.

Pype

Daar is nog baie werk om te doen ... maar dit kan 'n rewolusie op die internet maak en die bou van toepassings regtig na die volgende vlak verhoog. Vinnige programmering sal verander van weke, tot ure, na minute om data te transformeer, dit te filter en gebeure op grond daarvan te aktiveer. Stel jou voor dat jy as bemarker gaan sit en eenvoudig jou volgende veldtog 'stroomkaart' maak ... geen skryfkode, geen sagtewarekoste, geen ontwikkelaars, geen projekte met 'n te groot begroting en laat.

Hier is my volgende voorspelling ... die behoefte aan sagteware-ontwikkelaars sal die volgende paar jaar aanhou toeneem, moontlik tot die volgende dekade; daarna sal die behoefte aan ontwikkelaars egter begin afneem omdat mense eenvoudig APUI's op bedryfsvlak gebruik om hul sagteware, werkstrome, interaksies en dataverwerking uit te bou.

Dit is opwindend!

2 Comments

 1. 1

  Die eerste indruk is dat dit soortgelyk is aan hoe Demicron se Wirefusion Java-programme kan bou ...

  Sit 'n "module" in om dit aan ander te koppel, definieer parameters en publiseer.

  Ek wens net dat Demicron sou uitkom met 'n Wirefusion "lite" wat sommige van die 3D-ondersteuning laat val het en die 2d-beeldmanipulasie vergroot het ... maar dit is vir 'n ander pos.

  • 2

   Ons kom daar! Ek onthou dat ek gebruik het Sagent Solutions 'n paar jaar gelede en dit was 'n ETL GUI wat XML-planne geskryf het. Hulle was halfpad daar, met 'n uitstekende sleep-en-laat-funksionaliteit. Ons kan planne in ure pleks van weke daarmee skryf. Ek het al 'n geruime tyd gewag dat iemand dit sal 'web'.

   Met die aanbreek van Web Services is ek regtig verbaas dat niemand 'n GUI opgebou het om 'n WSDL te lees wat u kan gebruik om 'n aanlyn-sleep-en-koppelvlak te bou nie. Ek is so opgewonde, want dit is beslis 1 stap nader. Ek hoop dat Yahoo Pipes “demokratiseer” en derdes toelaat om hul eie modules te bou.

   Ek is nie 'n Java-man nie, hoewel ek 'n paar geskryf het. Dit lyk asof hulle die stil meerderheid is wat ontwikkeling betref. Namate die invloed van Sun steeds groei, hoop ek dat Java dit ook doen. .NET het beslis sekere van die vermoëns nageboots en ek merk op dat ander platforms makliker Java gebruik. Ek sal dalk meer huiswerk op Java moet doen. 🙂

   Ek gaan kyk Draadfusie. Dankie!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.