Sosiale Media Marketing

Die vrae wat nie oor Ello gevra word nie

Ek is seker iemand vra hierdie vrae, maar ek gaan dit in elk geval steek omdat ek dit nie gevind het nie. ek het aangesluit Ello redelik vroeg - danksy my vriend en mede-verslaafde tegnologieverslaafde, Kevin Mullett.

Onmiddellik het ek binne die klein netwerk rondgeloop en wonderlike mense ontdek wat ek nog nooit tevore ontmoet het nie. Ons het begin deel en praat ... en dit was nogal wonderlik. Iemand het selfs gesê dat Ello dit gehad het nuwe netwerkreuk. In die naweek het ek meer tyd daar deurgebring as op Facebook ... meestal foto's gekyk en mense ontdek.

Waarom het ons Ello nodig?

Die onmiddellike gewoel rondom Ello en groot groei sê vir my een ding: Ons is nie gelukkig met die netwerke wat ons het nie. Sommige mense fokus op die feit dat Ello nie massa-aanneming het nie, ander fokus op funksies. Hulle mis albei die punt. Dit gaan nie oor die aanneming of die funksies nie, maar ook of die netwerk verbeterde, gesonde kommunikasie tussen mense bevorder.

Is Ello die antwoord?

Nee, nie na my mening nie. Ek weet dat Ello beta is, maar hulle het hul visie duidelik gehad deur die skryf van 'n manifes:

U sosiale netwerk word deur adverteerders besit. Elke boodskap wat u deel, elke vriend wat u maak en elke skakel wat u volg, word opgespoor, opgeneem en in data omgeskakel. Adverteerders koop u data sodat hulle meer advertensies kan wys. U is die produk wat gekoop en verkoop word.

Dit stel dit nie, maar ek gaan 'n bietjie omskryf en sê dat Ello glo dat 'n verband met korporatiewe dollars 'n uitverkoop is, dat maatskappye die vyand is.

Hulle is verkeerd. Mense het elke dag verhoudings met besighede, produkte en dienste - en die meeste van ons waardeer die verhoudings. Die ondernemings wat die produkte wat ek koop, is nie my vyand nie; ek wil hê dat hulle my vriend moet wees ... en ek wil my verhouding met hulle verdiep.

Ek wil hê hulle moet na my luister, op my reageer en persoonlik aan my kommunikeer as hulle weet dat ek belangstel.

Sosiale media bemarking misluk ons

In die vroeë dae van Facebook kon maatskappye bladsye opstel om hul gemeenskap op te bou en verhoudings te bevorder buite mense met die handelsmerke wat hulle waardeer. Dit was die belofte van bemarking op sosiale media - dat ons nie advertensies voor almal hoef te druk en deur 'n trechter van onderbreking te dwing om 'n paar verkope uit te druk nie. Besighede en verbruikers kan onderling met mekaar kommunikeer in 'n pragtige, toestemmingsgebaseerde koppelvlak.

Ons het ons gemeenskappe gebou en betrokke geraak ... en toe trek Facebook die mat onder ons uit. Hulle het begin om ons bladsyopdaterings te verberg. Hulle dwing ons nou om te adverteer aan die mense wat verlowing versoek het!

Sosiale media-advertensies is die de facto crap standaard van bemarking - onveranderd sedert die eerste regstreekse posstuk, die eerste koerantadvertensie of die eerste soekenjinadvertensie, ons aandag weggetrek het van die inhoud waaroor ons omgegee het. Sosiale media-advertensies is 'n mislukking.

Is Ello anders?

'N Paar dae nadat ek Ello gebruik het, is ek gevolg @redelikheid. Ek is nuuskierig oor enigiemand wat my volg, so ek het deurgeklik en dadelik gegrimeer. Ausdom is 'n logo en hul opdaterings stoot hul produkte. Ugh ... die eerste SPAM het Ello getref. Ek twyfel of Ausdom die eerste handelsmerk daar is, maar hulle was die eerstes wat my gevolg het, so hulle kry die vermelding.

My voorspelling is dat Ello nou oorval sal word met handelsmerkrekeninge (net soos Twitter het), sonder onderskeid of beperkings. DIT is die probleem, my vriende. Alhoewel ons verhoudings met handelsmerke wil skep, wil ons nie hê dat dit in ons kele gedruk moet word nie. Dit is nie die aankoop en verkoop van data wat my pla in sosiale media nie (alhoewel die regering se toegang daartoe my die skrik op die lyf jaag), is dit die gruwel van swak bemarking op sosiale media wat my dwars in die krop steek. Ello sal binnekort oorval word en vernietig word, tensy hulle dit eers oor mense gee en die handelsmerke bevat.

Die sosiale netwerk wat ons nodig het!

Ek sal graag gee enige handelsmerk my data solank ek dit aan hulle verskaf in ruil vir 'n beter gebruikers- en bemarkingservaring. Hulle hoef dit nie te koop nie. Ek wil nie hê dat 'n onderneming net op 'n platform kan aanmeld en met my kan begin praat nie. Ek wil hê hulle moet passief wag totdat ek die eerste stap maak.

Ello is nie die antwoord nie en sal nie die antwoord wees nie, te oordeel aan hul manifes. Maar daar is geen twyfel dat ons honger is na verandering nie! Ons het iets anders nodig as Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Ons wil 'n netwerk hê met beperkings wat die verbruiker in beheer en help die bemarker bou respekvolle verhoudings met leidrade, vooruitsigte en klante.

Ondernemings sal hierdie tipe netwerk finansier. Ondernemings betaal duisende dollars vir instrumente om sosiale media-gesprekke te monitor en daarop te reageer. Hulle betaal sekerlik 'n intekengeld aan 'n netwerk wat 'n gratis koppelvlak vir verbruikers bied, maar dit moontlik maak om toestemmingsgebaseerde verhoudings te skep en te laat groei. PS: Ek het eenkeer so 'n produk in 'n broeikas opgeslaan en dit is deurgegee. Ek wens ek het die finansiering gehad om dit te bou!

Stuur vir my die uitnodiging as u daardie netwerk gevind het!

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

5 Comments

  1. Ek weet ek is 'n ou man, want ek hoop heimlik dat mense op 'n punt sal kom waar hulle besef dat hulle baie beter inhoud kan hê as hulle bereid is om iets te betaal.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.