Is blogging steeds relevant? Of 'n verouderde tegnologie en strategie?

Is blogging steeds relevant?

Ek hersien dikwels hierdie webwerf se soekprestasie en ou artikels wat nie verkeer lok nie. Een van my artikels was oor die naam van jou blog. Kom ons vergeet dat ek hierdie publikasie so lank geskryf het ... terwyl ek die ou pos lees, het ek gewonder of die term blog maak selfs meer saak. Dit was immers 16 jaar sedert ek die plasing oor die naam van jou blog geskryf het en 12 jaar sedert ek my boek oor korporatiewe blogs.

En my werf het deur verskeie herhalings gegaan ... van tuisgemaakte skrif, tot aanbieding op Blogger, tot self-gasheer, en verskeie handelsmerkveranderings. Elke keer is die veranderinge aangebring soos ek na die toekoms gekyk het. Martech Zone strategies was. Die term Martech het tot algemene aanvaarding gegroei en was my primêre fokus ... so ek wou soektogte wen wat met die term verband hou Martech Blog saam met my maats.

Maar wanneer ek beskryf Martech Zone vandag gebruik ek nie die terme nie pos or blog meer. Ek verwys hierna as artikels en die webwerf as 'n publikasie. Omgekeerd – soos ek maatskappye help – doen ek steeds navorsing vir hulle oor die uitvoering van 'n wonderlike inhoudstrategie en feitlik elke besigheid wat ek bystaan, gebruik steeds 'n blog om nuttige nuus, hoe-om-artikels, navorsing en ander inligting te publiseer om potensiële en bestaande kliënte te help ondersoek hul volgende aankoopbesluit.

Is blog 'n verouderde term?

As jy na Google Trends oor die jare kyk, sal jy waarskynlik dink ons ​​het die haai oorgespring op die term blog, wat in 2009 'n hoogtepunt bereik het vir soektogte:

Google Trends: Sleutelwoord "Blog"

As jy al die jare besig was om te blog, kan jy tot die gevolgtrekking kom dat blog eenvoudig nie vandag so belangrik is soos meer as 'n dekade gelede nie. Jy kan in die versoeking kom om die term te vermy blog soos jy jou eie korporatiewe inhoudstrategie ontplooi.

Maar ... dit kan 'n groot fout van jou kant wees en ek sal verduidelik hoekom.

Terwyl soektogte na blogs 'n hoogtepunt bereik het in 2009, 13 jaar later, en dit is steeds 'n groot aantal soektogte. Vir dié van ons in die bedryf wat voel asof dit 'n ouer strategie is, wat werklik gebeur het, is dat dit 'n term is wat in ons alledaagse leksikon gevestig is.

Soek na blogverwante sleutelwoorde

As jy al ooit gebruik het Semrush se Sleutelwoord Magic Tool, jy was verbaas oor die volume data wat dit verskaf wat verband hou met sleutelwoorde en hul gepaardgaande frases. Terwyl ek die term blog nagevors het, was ek verbaas om te sien dat daar steeds meer as 9.5 miljoen soektogte oor 1.7 miljoen blogverwante soektogte elke maand in die Verenigde State is.

Semrush Sleutelwoord Magic Tool vir Blog

Hier is 'n paar van die topverwante terme:

 • Reisblogverwant soektogte produseer meer as 299,000 XNUMX soektogte elke maand.
 • Lewenstyl blogverwant soektogte produseer meer as 186,000 XNUMX soektogte elke maand.
 • Kosblogverwant soektogte produseer meer as 167,000 XNUMX soektogte elke maand.
 • Hondblogverwant soektogte produseer meer as 143,000 XNUMX soektogte elke maand.
 • Modeblogverwant soektogte produseer meer as 133,000 XNUMX soektogte elke maand. Kantaantekening ... dit is hoekom ons 'n ontwerp en ontwikkel het mode blog vir ons kliënt wat 'n webwerf het waar jy kan koop rokke aanlyn.

Selfs volumes wat verband hou met die begin van 'n blog is steeds beduidend, wat meer as 137,000 XNUMX soektogte per maand genereer. Wat is 'n blog? het steeds meer as 18,000 XNUMX soektogte elke maand. Om nie te praat dat elke groot e-handel of inhoudbestuurstelsel (CMS) sluit nou blogs in.

Ja, blogs is steeds belangrik

Jy sal waarskynlik die navorsing vir jou eie nis wil doen om te verstaan ​​of die bou van 'n korporatiewe blogstrategie die opbrengs op belegging vir jou maatskappy sal bied. Ek glo dat kopers wat 'n handelsmerk, 'n produk of 'n diens ondersoek, verwag dat korporasies 'n blog sal hê. Hulle wil verstaan ​​of jy geskik is vir hulle of nie, of jy hul bedryf verstaan, en of jy die belegging maak om jou kliënte te ondersteun.

En ek glo dit is heeltemal in orde om dit 'n te noem blog!

As 'n kantnoot, glo ek dat inhoudontwikkeling aansienlik verander het oor die jaar. Eerder as dosyne kort artikels, moedig ek nou kliënte aan om 'n inhoudsbiblioteek en werk hard om in-diepte artikels te ontwikkel wat nie oorvleuel nie en baie waarde aan besoekers bied.

Het u hulp nodig om 'n blog- en inhoudstrategie vir u handelsmerk te ontwikkel? Moenie huiwer om na my firma uit te reik nie, Highbridge. Ons het tientalle maatskappye gehelp om korporatiewe blogstrategieë te implementeer wat inkomste bevorder. Ek sal bly wees om selfs 'n verslag vir jou oor jou bedryf te maak sonder enige koste.

Openbaarmaking: Ek is 'n geaffilieerde vir Semrush (en 'n gelukkige kliënt) en ek gebruik my geaffilieerde skakels vir hul Sleutelwoord Magic Tool in hierdie pos.

8 Comments

 1. 1

  Het die piek nie saamgeval met die Seth Godin-vermelding nie? (Geluk daarmee BTW). Ek weet hy het nie na die webwerf geskakel nie, maar ek sou aanvaar dat 'n handjievol mense 'n soektog op jou naam sou doen. Wys Analytics dit hoegenaamd? Net nuuskierig….

 2. 2

  Ek het daardie selfde dag 27 trefslae gekry van soektogte na doug+karr, maar niks sedertdien nie. Ek gebruik Google Analytics. Ek sal sterk aanbeveel om aan te meld, dit is veral nuttig as jy probeer om jou blog-lesertal op te spoor en te laat groei. As jy WordPress het, is dit ook net kwessie om die skrif in jou temavoetskrif te kopieer. Baie maklik om aan die gang te kom!

 3. 3

  Hallo Doug,
  Ek stel altyd belang in basiese navorsing oor bemarkingsveranderinge. Hierdie is nou omtrent 'n maand oud. Wat was die mediumtermyn-effek van jou blog-her-handelsmerk?
  Ek sal belangstel in 'n opgedateerde GoogleAnalytics-kaart (kan twee wees met ongeveer ses weke dekking), net om te sien of die effek na 'n rukkie afgeneem het en ook, het ander met dieselfde skakelteks na jou nuwe naam gekoppel ( allinurl:...).
  Ek hoop jy sal 'n opvolging publiseer.
  K

 4. 4

  Hallo Kaj,

  Ek sal julle beslis op hoogte hou en sal 'n opvolg publiseer. Ek het op 'n gereelde basis 'n aantal veranderinge aan die webwerf ingestel. Ek het egter nie gereken op die gewildheid van hierdie spesifieke bloginskrywing nie. Die gawe mense van Kaal gesprekke het ook belang gestel. Ek is bevrees dat dit my syfers sal laat styg tot 'n punt waar die ander effekte dalk nie 'n verskil maak nie. Dit is egter 'n lekker probleem om te hê!

  Doug

 5. 5

  Ek sal belangstel in 'n opgedateerde GoogleAnalytics-kaart (kan twee wees met ongeveer ses weke dekking), net om te sien of die effek na 'n rukkie afgeneem het en ook, het ander na jou nuwe naam gekoppel met dieselfde skakelteks ( allinurl:?).
  Ek hoop jy sal 'n opvolging publiseer.

  • 6

   Hallo sohbet,

   Dankie vir die kommentaar! Ek het nog 'n hele paar statistieke gepubliseer sedert hierdie plasing. Ek het groei volgehou – tot 'n punt dat die blog nou regtig die verkeer van destyds verdwerg. Die syfers het nooit ondergedompel waar dit was in die uitsig wat jy sien nie, so ek glo steeds dat die verandering van die naam 'n groot rol gespeel het.

   Groete,
   Doug

 6. 7

  dankie vir jou idees. Maar in Google Analytics is daar 'n tyd laat (vir 3 ure ..miskien 4 ure ) soms 1 dag miskien ..
  Kan ek enigiets daarvoor doen? gaan dit oor tydsone? of is dit 'n algemene probleem met Google analytics?

  • 8

   Ek dink hierdie probleem se rede is nuwe koppelvlak. Nou kan jy google analytics se nuwe koppelvlak gebruik .. dit lyk goed. en daar is net 3-4 ure laat.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.