Sosiale Media Marketing

Die waarde van 'n aansluiting teenoor die beïnvloeder

Ons sukkel steeds binne die invloedrykerbedryf met ydelheidstatistieke en hoë getalle. Ek is sedert die ontstaan ​​in sosiale media krities oor die bedryf wat die meeste maatstawwe en platforms nie meet nie invloed, meet hulle net die grootte van die netwerk, gehoor of gemeenskap.

Ek het persoonlik 'n baie groot netwerk ... soveel so dat dit dikwels onstabiel is en dat ek 'n moeilike tyd het om goeie bande met baie mense te bevorder wat ek respekteer. Mense en maatskappye is geneig om met verloop van tyd in en uit aandag te trek terwyl ons ons aandag toespits op die onderneming wat tans beskikbaar is. Soms verbind ons weer doelgerig as ek hulle soek as 'n betroubare bron oor 'n onderwerp waaroor ek nie kundig is nie. Ander kere is ek dalk net by 'n konferensie of byeenkoms, en dit was toevallig en ons het ons verhouding weer aangesteek.

Binne my netwerk het ek soms invloed koopbesluite vir sommige mense wat my verbind of volg ... maar die getal is eintlik redelik laag. Ek het 'n handjievol kliënte wat my implisiet vertrou en ek kan selfs die besluit daarvoor neem. Ek het ander mense in my netwerk wat uitgereik het en gesê het dat ek gehelp het om vorentoe te gaan met 'n platform en strategie sonder om persoonlik betrokke te raak. En dan, nog steeds, het ek 'n paar lurke wat ek beïnvloed het, maar wat ek nie in die openbaar gedeel het nie, en ek is nie bewus van die invloed daarvan nie. Ek hoor gereeld van oplossings wat ek geskryf het oor wie my bedank het en gesê het dat dit gelei het tot 'n mate van bewusmaking of selfs 'n uitstekende kliënt. As hulle my nie vertel het nie, sou ek dit eerlikwaar nie weet nie.

Meer as om 'n koopbesluit te beïnvloed, doen ek verbind mense in my netwerk met mense van invloed. Gister het ek byvoorbeeld 'n platform ontmoet wat ek kontak maak met 'n invloedryker in die sosiale media-advertensiebedryf. Die influencer vertrou my beide en vertrou op die platform, dus dit is 'n uitstekende verbinding. Ek is seker dit sal lei tot bewusmaking en ekstra inkomste.

Is ek dus 'n invloedryker of 'n aansluiter? Terwyl ek beïnvloed het sommige koopbesluite, ek glo ek is meer 'n connector. Ek ken die platforms, ek ken die mense, ek verstaan ​​die prosesse ... dus kan ek die regte vooruitsigte aan die regte mense koppel om hulle te help om hul aankoopbesluit te neem.

Die probleem daarmee is natuurlik dat daar geen tasbare toeskrywing hiervoor in verhoudingsdatabasisse of vanaf enige beïnvloedingsplatform is nie. Ek weet my waarde is belangrik - een verband wat ek gemaak het, het gelei tot die direkte verkryging van 'n maatskappy. Ek was ook betrokke by meer as 'n miljard dollar se beleggings en verkrygings in die Martech-industrie. Ek het ook tientalle kliënte gehelp met hul verkoperseleksie ... wat honderde miljoene dollars se direkte inkomste beïnvloed het.

Ek sê dit nie om te spog nie ... Ek is dikwels een van die tientalle mense in hierdie spanne wat help om die koopbesluit te bevorder. En ek doen dit al 'n paar dekades, so ek was al 'n paar keer in die blok en weet wat ek doen. Ek is 'n goeie aansluiting.

Verbindings versus beïnvloeders

Laat ek tot die punt kom. Ons verwar invloed absoluut met konnektiwiteit en dit bied twee verskillende uitdagings:

  • Invloede is soms regtig verbindingspunte - daar is maatskappye wat mense soos ek soek met 'n groot aanhang in 'n bedryf of streek. Soms is dit invloed, soms word dit as mikro-invloed gesien (as die getalle kleiner is en die onderwerp nis is). Maar miskien beïnvloed hulle nie die koopbesluit nie ... hulle is net 'n ongelooflike aansluiting. Maatskappye is dikwels teleurgesteld in hierdie beleggings ... omdat hulle miskien nie die direkte resultate lewer wat verwag is nie.
  • Verbindings het ook ongelooflike waarde - daar is individue met aansienlike netwerke aanlyn wat fantastiese hulpbronne is om die kolletjies te verbind - van beleggers, platforms en kliënte - maar daar is min middele om waarde aan hierdie verbindings toe te ken. As ek byvoorbeeld u onderneming aan 'n beïnvloeder voorgestel het en u in daardie verhouding belê het ... kan dit lei tot suksesvolle groei ... en enige inkomste sal (tereg) aan die beïnvloeder toegeskryf word. Sonder die verband sou dit egter nooit gebeur het nie.

As iemand wat my besigheid onttrek aan die kennis van my bedryf en 'n beduidende belegging in my netwerk gemaak het, sukkel ek om hierdie krag wat ek het, ten volle te verdien. Hoe kan u geld verdien om 'n connector? Sommige van my kliënte erken die waarde nadat ons 'n lang verhouding gehad het en die resultate van die stroomaf besef het.

Baie meer platforms nader my op soek na onmiddellike resultate. Ek stel die beste vir die verwagting dat die verkoop van hul produkte of dienste nie die waardevolste bate is wat ek bring nie, en dat hulle dikwels nie meer met my skakel nie. Om die potensiaal te sien, is dit teleurstellend ... maar ek verstaan ​​die druk waaronder hulle verkeer en die moeilikheid om waarde aan die verhouding toe te ken.

Wanneer jy sien groot getalle, kan u in die versoeking kom om die persoon met die getalle as 'n influencer. Onthou net dat die waarde wat groot getalle meebring, moontlik nie beperk is tot die verkoop van u produkte of dienste nie.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

verwante Artikels

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Terug na bo knoppie