iElegansie? Die eerste week van my migrasie na 'n MacBook Pro

Teen hierdie tyd is u reeds oorstroom met die Mac versus PC-advertensies:

Die waarheid is dat ek nie seker is dat hulle spyker wat Mac-gebruikers geniet nie. Ongetwyfeld is al die iLife, iMovies, iTunes, ensovoorts wonderlik om te gebruik. Dit is ook geen verrassing dat kreatiewe mense daarvan hou om 'n Mac te gebruik nie. Sommige daarvan kan wees dat mense soos Adobe en programme soos Quark op 'n Mac begin het.

Die element wat ek glo Apple ontbreek in hierdie advertensies, is die elegansie van die gebruikerskoppelvlak. Alhoewel Windows baie van Apple se eienskappe ontwikkel het en eintlik nageboots het, moet hulle nog steeds die gebruiksgemak regtig vaslê.

Ek gaan my ouderdom hier aantoon, maar ek het in hierdie bedryf begin deur ladderlogika te programmeer in Programmable Logic Controllers (PLC's), oorgeskakel na DOS, geïntegreerde PLC's na DOS, en toepassings ontwikkel, geïntegreer en geïmplementeer op Microsoft Windows, IBM OS2 Warp / Warp Server, ens. Dit was nog nooit eenvoudig nie, maar ek het myself nog altyd uitgedaag om te lees en te eksperimenteer om meer en meer te outomatiseer en te integreer. Ek het baie ervaring, en u kan sê dat ek 'n 'Microsoft Guy' is, omdat ek dit my hele loopbaan as my primêre instrument gebruik het.

OSX (Mac se bedryfstelsel), is minder deurmekaar, maklik om te gebruik, maklik om te manipuleer, aan te pas, te integreer, ens. Om die waarheid te sê, een van die snaaksste oomblikke wat ek gehad het, was toe ek nie kon uitvind hoe om 'n program. Ek het nie besef dat ek dit eenvoudig na my toepassingsmap kon sleep nie. Wil jy nie dat dit so eenvoudig op Windows was nie? Sheesh.

Wat interaktiwiteit by die werk betref (ons is 'n Microsoft-winkel), het ek geen probleme gehad nie. Geen probleme om op die netwerk te kom nie, toegang tot draadloos te maak, Office te gebruik en lêers te stuur en te deel. Dit was nogal pynloos. Ek het wel Parallels wat 'net ingeval' moet word, maar ek moet XP bestuur ... maar ek loop dit uit 'n venster op die Mac (dit is wonderlik). Daar het ek Microsoft Access en Microsoft Visio.

Dus ... my eerste woord moet iElegance wees. Apple doen fantastiese werk met 'n pragtige, eenvoudige koppelvlak wat heeltemal perfek is. As ek in die verlede van 'n rekenaar na 'n rekenaar oorgeskakel het, neem dit eerlikwaar meer tyd as om na die Mac oor te skakel. Ek is beïndruk.

Een kommentaar

  1. 1

    Welkom in die wonderlike wêreld van Mac 🙂

    Ek het my eerste Mac-blootstelling in die vroeë 80's gehad, toe ek 'n demo sien wat beklemtoon dat Mac's vriendelik is (soos in "Plaas die skyf asseblief" in teenstelling met "skyf insit"). Toe ek in 1986 'n jaar in die VSA deurgebring het, het die skool slegs Mac's gehad. Dit was so maklik om te netwerk, en wat 'n bekoring om grafika te doen (vandag sou mens dit 'grafika' noem). Vir 'n paar jaar het ek met rekenaars gewerk, hoofsaaklik om die rede dat 'n mens destyds nie 'n Mac kon bekostig nie. Toe het ek weer 'n pragtige Mac (5200) gehad, wat 'n voorganger van die iMac was, hoewel nie so suksesvol nie. Toe Windows XP weer verskyn, was ek in die versoeking om 'n Sony Laptop te koop. Nie net het die tegniese ondersteuning gesukkel nie, op daardie stadium het ek geld verdien met video's, en u rekenaar elke uur moes herlaai met die kliënt wat langs u sit, was nie 'n goeie ervaring nie. Daarom het ons op die Final Cut-bandwaggon gespring, al met 'n 1.25-weergawe. Was nog nie een keer spyt nie. Vandag is ons twee op kantoor en het 2 Mac's; alles van 'n klein Mac mini, 'n ou G5-toring (kan u 'n 4-jarige rekenaar voorstel wat nog goed lyk, en nog werkbaar is?) tot 'n G7 met 5 verwerkers.
    Kortom: Mac's kan in die aanvanklike fase meer kos, maar dit bespaar soveel produktiwiteitskoste en is lekker om mee te werk, veilig teen virusse. Hulle werk net.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.