Ek sal dalk nog op die Koerant inteken as ...

koerant

KoerantbootSommige van u wat my agtergrond ken, verstaan ​​dat ek meer as 'n dekade in die koerantbedryf gewerk het. Van my grootste prestasies was in die bedryf, beide professioneel en tegnies. Dit maak my regtig hartseer dat koerante vervaag ... maar ek dink nie dit is 'n dood nie, dit is regtig 'n selfmoord.

Koerante het gekyk hoe advertensies na loop eBay en Craigslist. Arrogant genoeg het hulle nie gedink om van hul winste te neem en in aanlynveilings of advertensies te belê nie. Die wonderlike hiervan is dat hulle die beste kaartgeografie gehad het. As koerante 'n manier gevind het om aanlynadvertensies in 'n streeksoplossing te gebruik, sou ek dink hulle sou kon uithou. Dit is nou te laat ... elke suksesvolle aanlyn-geklassifiseerde stelsel het 'n plaaslike komponent.

Hoe kan ek dan nog op 'n koerant inteken?

As hul uitgewers sou ophou om vragte AP-rommel te trek, het hul redakteurs opgehou met redigeer, hulle het opgehou om plaaslike talent te laat vaar en hul verslaggewers vry laat loop. Met ander woorde - as hulle sou ophou dom wees oor die toepassing van 'die onderste lyn' en die talent wat hulle het, sou hulle daar wees.

Bewys? Lees net Ruth Holloday se blog wanneer jy die kans kry. Ek het 'n paar jaar by die plaaslike koerant gewerk, elke dag die koerant gelees en Ruth nooit regtig geken nie. Maar die laaste jaar lees ek haar blog en dit waai my weg. Haar integriteit, eerlikheid, botheid en absolute passie om by die verhaal uit te kom, is iets wat ek nooit herken het toe sy vir die Star geskryf het nie. Eintlik het ek nie eers geweet wie sy by die Star was nie!

Hoe hulle talent soos sy kon ontplof, het ek geen idee nie ... ek kan net raai dat dit politiek en redigering was. Ek lees die artikels op IndyStar nou en die meeste van hulle lees soos polisieverslae of doodsberigte ... geen lewe daarin nie. Dit maak my kranksinnig dat hulle dit nie kan sien nie en iets daaraan kan doen.

Ek het lank gelede 'n baas en mentor, Skip Warren, gehad. Hy het gesê dat werknemers u altyd sal verras as u hulle die geleentheid gee om suksesvol te wees. Dit is nie anders met koerante nie. Monsterkorporasies, politiek en middelbestuur het die koerant vernietig. Ruth se blog sal voortgaan om momentum op te bou ... en almal met 'n nuusleser sal hierdie oudkoerantjoernaliste vind en hul blogs begin lees!

Ruth het nie 'n advertensiebegroting om haar bo te probeer hou soos wat die Star doen nie, maar geen bekommernisse nie - ek dink die Star se webwerf sal genoeg van sy interne talent doodmaak om mense na meer informatiewe webwerwe soos Ruth s'n te dryf! Ek het van insiders gehoor dat die groeigebiede op Star se webwerf regtig gesentreer het op gebruikersgegenereerde inhoud, nis (plaaslike) nuus en blogging. Huh! Stel jou dit voor!

IndyStar.com

2 Comments

 1. 1

  Jy weet Doug, ek is geneig om te vergeet dat mense steeds koerante lees. Ek weet dit klink vreemd, maar dit is so lank gelede dat my verwysingsraamwerk verander het.

  Wanneer daardie verkoopsmense huis-tot-deur intekeninge kom verkoop, weet ek dat ek altyd lyk asof hulle gevra het of ek 'n blok ys vir my yskas of 'n petroleumdistillaat vir my perdelose wa moet koop.

  'n Kykie wat sê "...Regtig... doen mense dit steeds?" 🙂

 2. 2

  Ek weet wat jy bedoel, Tony. Google Feedreader het my koerantintekening heeltemal vervang. Ek lees steeds 'n paar tydskrifte ... miskien waarheen die talent beweeg het. En ek is 'n boekmoer. Ek dink die reuk en gevoel van papier is steeds vir my natuurlik.

  Wat ek egter die meeste mis, is die talent … dit is wat ek regtig probeer sê het. Ek hoop dat joernaliste hulle meer en meer wend tot blog (buite die koerante waarvoor hulle werk). Trouens, ek sal graag 'geborgde' blogwebwerwe wil sien met regte joernaliste wat geen grense het vir waarheen hulle hul skryfwerk kan neem nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.