Omhels jou haters? Miskien is dit lief vir jou minnaars!

Depositphotos 9755377 s

Jay Baer se slotrede was een van die beste wat ek in Social Media Marketing World gesien het. Jay bespreek sy komende boek, Omhels jou haters. Sy aanbieding was fantasties en het ongelooflike navorsing van geterg Tom Webster en sy span oor hoe belegging in die oplossing van klagtes vinnig en strategies u besigheid sou laat groei.

Die aanbieding spreek enkele fantastiese voorbeelde aan van hoe ondernemings op klagtes reageer en hoe dit goed is vir sake.

Ek is skepties. In werklikheid het ek die jaar tevore by Social Media Marketing World 'n aanbieding gedoen waarin ek die beste foute van maatskappye op sosiale media geneem het en bewys het dat geen van die flaters 'n langtermyn negatiewe impak gehad het op die maatskappye wat dit gemaak het nie.

Op Facebook het Jay onlangs 'n paar persoonlike opmerkings oor lugdiensdiens gedeel, en ek is dadelik herinner aan hierdie wonderlike bespreking tussen komediant Louis CK en Conan O'Brien.

Alhoewel ek verbaas is oor die ongelooflike tegnologie wat deesdae aan verbruikers se vingers beskikbaar is, is ek ook daagliks teleurgesteld oor die deurlopende tromslag van die maatskappy wat ons aanlyn sien.

Moet Apple sy haters omhels?

'N Goeie voorbeeld waarmee ek eerstehands kan praat, is Apple. Ek is 'n groot aanhanger van Apple. Ek was een van die moer-kaste wat sy alarm vir 3AM EST ingestel het en die eerste reeks Apple Watches gekoop het. Ek kan nie wag om dit in die hande te kry nie.

Lees aanlyn en daar is 'n dawerende eggo van tegnici, bloggers en Apple-haters wat op die horlosie haat. Hulle is oral ... en niks van hulle se opinies is vir my belangrik nie. En ek dink nie enige van hul opinies hoef vir Apple saak te maak nie. Te duur, gebrek aan innovasie, kwaliteit en spoedkwessies ... alle klagtes van die haters. Hallo haters ... 'n miljoen wat op 'n dag verkoop word en nou teen Junie weer terug bestel. Haters gaan in elk geval nie deur die Apple Watch nie, waarom sou jy hulle omhels?

DK New Media Vuur haters en hou van sy liefhebbers

Verlede jaar, nadat ons herstel het van 'n onstuimige jaar tevore, het ons begin herstel. Baie van ons probleme was my skuld. Ons brei uit sonder die nodige hulpbronne en skarrel dan om die leemte te vul. In plaas daarvan om hard te werk om die regte klante te identifiseer, het ons byna almal aangevra om hulp te vra ... en dit was 'n nagmerrie. Ons het selfs 'n infografiese ontwerp oor die soorte klante wat ons deurbrand.

Ons het werk aanvaar met baie kliënte wat net beledigend en goedkoop was. Hulle kyk nie na ons as 'n maat nie, maar kyk na ons soos 'n uitdaging om elke sent uit te pers. Ek het nie ons haters omhels nie, ons het hulle afgedank.

Ons doen nou buitengewone moeite om ons klante vooraf te kwalifiseer en te verseker dat ons kultureel onderling geskik is en dat ons glo dat ons daarin kan slaag om met hulle saam te werk. Die verskil is nag en dag. Ons beleef ons beste jaar ooit, ons brei ons voetspoor uit, ons is gelukkig, en die werk wat ons doen, is baie beter as voorheen.

Dit was uitputtend om ons haters te probeer behaag. En so probeer ons nie meer nie. As iemand ons sleg maak, reageer ons eenvoudig eerlik daarop - of dit nou publiek of privaat is. Soms sluit ons horings, maar meestal loop ons eenvoudig weg. Ons moet ons aandag vestig op kliënte wat ons waardeer, nie diegene wat ons nooit sal aanstel nie, wat ons aanbeveel en wat agteroor sit om ons te skiet.

Omhels jou haters? Te veel moeite. Ek hou eerder van my minnaars. Dit is hulle wat die woord versprei, hul verbintenisse met ons uitbrei, meer klante vir ons vind en waardeer wat ons vir hulle bereik.

Stry wenners met haters?

As ek na sake, sport, politiek of enige ander suksesvolle leier kyk - sien ek byna altyd mense wat hul haters geïgnoreer het en hul eie sukses uitgekerf het. Die mislukkings wat ek gesien het, was mense wat na almal geluister het, almal probeer behaag en nooit aan die onmoontlike verwagtinge van die mark kon voldoen nie.

As ek kyk na bedrywe soos mobiele, kabel, nutsdienste, lugdienste en ander ... sien ek dat verbruikers eise stel wat baie hoër is as die waarde van die produk of diens waarvoor hulle bereid is om te betaal. En as hulle nie kry wat hulle wil hê nie, gooi hulle 'n sissende pas aanlyn wat die publiek kan sien. En as die maatskappy probeer om hulle beter te bedien en nog 'n paar dollar by hul rekening te voeg, borg die verbruikers vir die volgende goedkoper oplossing.

My raaiskoot is dat as ______-lugrederye hul klante nog slegter behandel, hulle nog steeds vliegtuie na hul volgende bestemming gehad het vol kliënte wat 'n aanlyn soektog gebruik het om die laagste prys te vind. Ek dink die meeste haters gee nie eens om vir die lugdiensmaatskappy nie, hulle gaan ongeag kla. En die meeste van die lugrederye het hubs wat aangelê is waar dit byna onmoontlik is om van hul handelsnaam weg te kom, selfs as u omgee.

Wil jy liefde hê? Betaal daarvoor!

Aan die ander kant, as ek betaal vir besigheidsklas, luukse voertuie koop, geld spandeer op die verlengde waarborg of versekering, of die lente vir die duurder skootrekenaar, lyk dit asof ek nooit die probleme het wat ander raakloop nie. Delta se reisigersitkamer - byvoorbeeld - is AMAZING en u kan op die meeste reise toegang koop vir 'n bietjie ekstra. Terwyl almal op die kaartjie-agent wag, neem ek 'n drankie en die Delta-verteenwoordiger neem my naam af en swaai in aksie om my op pad te kry. Geen ophef, geen mossie ... Ek het dit albei waardeer en daarvoor betaal.

As ek ekstra betaal, kry ek fantastiese diens, byna geen wagtye nie en onmiddellike antwoorde. As ek die beste gaan eis, moet ek bereid wees om daarvoor te betaal. As ek nie die beste kan bekostig nie, moet ek tevrede wees met wat oorbly.

Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie. Ek doen 'n opregte poging om 'n ongelukkige klant te probeer omkeer. Ek skuld ten minste soveel omdat hulle 'n belegging by ons gemaak het. Maar as hulle my of ons personeel mishandel, het niemand tyd vir dat nie! Ek dink daar is 'n beduidende persentasie van die haters aanlyn wat maatskappye moet aanraai om af te dwaal.

Jay ... jou werk is uitgesny.

4 Comments

 1. 1

  Goeie boodskap Doug, dankie.

  'N Paar dinge. Ek praat nie van groot flaters en krisisse wat op sosiale media aangevuur word nie. Geen van die voorbeelde in die hoofrede was so nie, en ook geen van die voorbeelde in die boek sou wees nie. Waaroor ek praat, is die daaglikse negatiewe kommentaar, klagtes, 1- en 2-ster-resensies waarop maatskappye van bykans alle groottes en soorte inkonsekwent reageer.

  Neem dit baie werk om op elke klagte te reageer, elke keer in elke kanaal? Natuurlik. Maar die navorsing wat ons gedoen het, toon dat die toename in klantevoorspraak as u reageer op 'n klag aansienlik is, en dat die afname in klantevoorspraak as u negatiwiteit ignoreer, nog groter is.

  Kan sommige maatskappye dit bekostig om negatiewe kommentaar en klagtes te ignoreer? Ja. Maar die maatskappye kom nie algemeen voor nie.

  En ek wil ook duidelik maak dat die Hug Your Haters-voorskrif NIE is dat die klant altyd reg is nie. Dit is nie waar nie, en dit is nie verstandig om u besigheid so te bestuur nie. Die voorskrif is eerder dat die klant altyd GEHOOR word. Groot verskil. Alhoewel ek nie die detail in die toespraak raakgeloop het nie, is my aanbeveling dat u nooit meer as twee keer reageer op 'n enkele draad / klagte / blogberig nie.

  Dit is ook belangrik om daarop te let dat die verskil tussen Offstage Haters wat privaat kla, en Onstage Haters wat in die openbaar kla. Die sleutel is om te verstaan ​​dat eersgenoemde 'n antwoord wil hê, en laasgenoemde 'n gehoor wil hê. Negatiwiteit is nou 'n toeskouersport, en alhoewel u (tereg) aan 'n gegriefde (of irriterende) klant wil sê om F-OFF te wees, is die werklikheid dat veral die Onstage Haters, die werklike gevaar nie daarin is om die klant te verloor nie, maar eerder in wat die toeskouers oor u onderneming en u waardes dink.

 2. 3

  Ek het nog altyd daaraan gedink met die eenvoudige siening dat 'die klant nie altyd gelyk het nie, maar wel die klant'. Dit laat my dus vertraag en toepaslik reageer - om te probeer verstaan ​​wat die werklike probleem is en wat 'n redelike antwoord en oplossing kan wees. Dit het my pogings gelei om die "hater te omhels."

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.