Hoe u u openbare sprekers moet behandel

Sioux Falls, redenaars

Dit is 'n berig wat ek meer as 'n jaar gelede sou moes skryf, maar ek was gemotiveerd om dit vanaand te skryf na 'n geleentheid waarby ek gepraat het. Verlede jaar het ek na Rapid City, Suid-Dakota, gereis en by Konsep EEN, 'n premiêre sakebemarkingsgeleentheid gestig deur Korena Keys, 'n streeksondernemer, agentskapseienaar, en trotse Suid-Dakotan. Korena se doel was om professionele sprekers van buite die buiteland in te bring wat 'n indruk by Suid-Dakota-ondernemings kon laat, sodat hulle gemotiveerd was om digitale verkoops- en bemarkingstrategieë te gebruik.

Toe ek verlede jaar in Rapid City land, laai Korena my persoonlik op van die lughawe. Ek het by 'n plaaslike, historiese hotel gaan inloer, en toe neem Korena al die sprekers na 'n paar plaaslike wynkelders. Die volgende dag het ons 'n professionele toer deur die Black Hills-streek, 'n plaaslike beerpark, Mount Rushmore, en 'n aand in Deadwood onderneem. Ek was so verbaas oor die gasvryheid dat ek vir Korena gesê het dat ek wil terugkeer. Korena het my genadiglik weer hierdie jaar in Sioux Falls gehad. Die behandeling was nie anders nie - 'n historiese toer deur die streek en ongelooflike herinneringe. Dit is 'n foto van ons by die waterval in Sioux City.

Die hele tyd wat ek op albei reise in Suid-Dakota was, het ek elkeen van die herinneringe aanlyn gedeel. Ek het nooit besef hoe wonderlik die streek was nie en ek het al een keer teruggekeer en beplan om binnekort terug te keer vir 'n langer vakansie daar (Sioux Falls het ongelooflike fietsroetes wat die stad beslaan).

Hierdie boodskap gaan nie daaroor om u luidsprekers te bederf nie (hoewel ek beslis NIE kla omdat ek bederf is nie). Nadat ek by honderde geleenthede gepraat het, was ek nog nooit meer beïndruk met hierdie betrokkenheid nie ... en hier is 'n paar perspektiewe:

  • Ek het nog nooit soveel tyd spandeer nie voorbereiding van 'n aanbieding en 'n toespraak as wat ek vir hierdie jaar se geleentheid gehad het. Ek wou absoluut die uitgawes en hulpbronne wat Korena se span aan my gespandeer het, reis en praat tydens hul geleentheid. Ek is nie seker of dit moontlik was nie, maar ek het probeer!
  • Ek het nog nooit soveel tyd spandeer nie die bevordering van 'n geleentheid waarop ek gepraat het. Alhoewel ek nie in Suid-Dakota woon of werk nie, het ek so hard as moontlik probeer om kaartjieverkope te help en hul streekbesighede na die geleentheid te lok.
  • Die reis- en gasvryheidsbedryf in Suid-Dakota moet kennis neem van watter ongelooflike ambassadeur van Suid-Dakota Korena is. Korena het beïnvloeders gehad van Boulder, Colorado tot Tampa, Florida en oral tussenin het hulle tientalle van hul ervarings aanlyn met hul gehoor gedeel. Ek het nie minder nie as 'n dosyn vriende gehad wat uitgereik het en my vertel het dat hulle van plan was om die streek te besoek nadat hulle gesien het hoeveel ek van die reise hou.

Alhoewel al hierdie dinge indrukwekkend is, dink ek dat dit alles op een ding neerkom ... Korena het ons soos behandel vennote eerder as net sprekers. Ek word meestal uitgenooi om by 'n geleentheid te praat en voel dat mense my 'n guns doen deur my 'n gehoor te gee. Hulle dink nie aan die jare van praat en weke se werk wat tydens hul geleentheid gepraat word nie, of die moeite om my besigheid en familie vir 'n paar dae te verlaat nie. Sekerlik, soms wag daar 'n sprekersdinee of 'n lekkerny in die hotelkamer ... maar dit is baie selde dat u nog iets bykom.

Nadat ek soveel geleenthede bygewoon en gepraat het, het ek insigte in hoe ondernemings geleenthede organiseer en bevorder. Jare gelede het ek tydens 'n internasionale Analytics-byeenkoms begin, en die span het my 'n assistent en 'n privaat ligging gegee om hul borge vir my blog te ondervra. Korena se span het dit vanjaar toegepas en ek kon 'n podcast met een van die sprekers opneem.

Ek het dit ook bygewoon CONEX in Toronto vanjaar, 'n geleentheid geborg deur uberflip maar bestuur deur Jay Baer se agentskap, Oortuig en bekeer. Die geleentheid groei steeds en is een van die beste wat ek nog ooit bygewoon het. Ek glo nie dit is toevallig dat een van die beste sprekers in die bedryf een van die beste geleenthede in die bedryf help ontwikkel het nie. Ek dink Jay se span het alles geleer uit duisende toesprake en honderde gebeure - en dit toegedraai in 'n geleentheid wat dit uit die park slaan. Toe ek ná 'n onlangse onderhoud met Jay gesels, het ek gedink ek sien een geleentheid en hom daarvan vertel. Sy reaksie was ongelooflik - hy was ten volle verloof en het nog 'n paar vrae gevra. Ek hou daarvan dat hy na sy gehoor luister.

Hoe u u spreker nie moet behandel nie

Stuur vinnig uit na my nuutste praatgeleentheid. Die opkoms vir die geleentheid was nie so goed nie en die logistiek om daar te praat was nogal ingewikkeld - van die verhoog, die ondersteunende tegnologie, tot die agenda. Ek het nie gevoel dat ek 'n homerun met my toespraak getref het nie, en ek het die organiseerder na die geleentheid opsy geneem en 'n paar aanbevelings gemaak oor hoe die spreker ervaar krag verbeter word. Die reaksie was 'n bietjie skokkend ... hy het vir my gesê dat ek my eie gebeurtenis op die manier kan gaan bestuur as ek wil.

Yikes.

Ek het nie die organiseerder probeer vertel hoe hulle dit gedoen het nie Indien as u die geleentheid bestuur, het ek net genoeg ervaring nadat ek al die jare gepraat het oor wat dit kan verbeter. As dit nie so effektief is as wat dit kan wees nie en nie so winsgewend as wat dit kan wees nie, luister dan na u sprekers om insig en idees te kry oor wat u in die toekoms kan toets?

Sprekers is u vennote

As u my aanstel om by u geleentheid te praat, is dit in my beste belang om nie net goeie werk te doen nie ... dit is in my beste belang om u geleentheid voor, tydens en daarna te bevorder. Dit is in my beste belang om u geleentheidservaring te verbeter, maar ek kan. Dit is in my beste belang om u te help om u geleentheid te vergroot sodat u dit kan bekostig om my terug te bring. Ek waardeer en is baie dank verskuldig aan die maatskappye wat my huur. Behandel my as 'n maat en ek gee u alles wat ek het om u geleentheid te verbeter. Behandel my soos kak en ek is daar weg.

As u belangstel om my saam met u te hê vir u volgende geleentheid, kontak my gerus via Highbridge of die chat bot hier op my webwerf.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.