Die krag van personalisering in e-posbemarking

Depositphotos 53656971 s

Ek het onlangs my 9-jarige dogter saamgeneem geregtigheid, 'n kleinhandelaar vir kinders. Van die begin af het die bestuurder my met vyf minute tussenposes gebombardeer met produkaanbevelings en promosies. Dit het vir 5 minute aangehou totdat ek haar moes leer oor die insig en voorkeure van die kliënt.

'N Slegte e-posprogram is baie soos 'n ondoeltreffende verkoopspersoon. In plaas daarvan dat u die onbelangstelling op die gesigte van u klante hoef te lees, moet u die negatiewe impak op die verkope ervaar, of in my geval die harde woorde hoor; e-posbemarking kan u byna alles vertel wat u van u kliënte moet weet en u help om meer te verkoop.

Gaan verder as 'Hallo FNAME'

Die insig wat nodig is om u e-posprogram winsgewender te maak, is reeds aan u vingerpunte en dit is goedkoop. Dit kom na u toe in die vorm van data. Ek bedoel nie oop- en klikgegewens nie, alhoewel dit u baie sal vertel, ek praat van data waarmee u die ervaring vir elkeen van u kliënte kan personaliseer.

Natuurlik word gepersonaliseerde groete dikwels goed ontvang, maar soos ek in 'n onlangse hoofbemarker genoem het artikel, was hierdie opvallende Valentynsdag-veldtogte diegene wat dieper gegewens gebruik het, soos aankoopgeskiedenis en kliënteprofiele, om hul aanbiedinge meer persoonlik en daarom meer relevant te maak. In die artikel het ek grotendeels gepraat oor kleinhandelaars, maar ook diensondernemings het 'n aantal maklik toeganklike data om die kliënt se aankoopintensie op te spoor (of selfs te voorspel), asook om kruisverkoop- en verkoopsgeleenthede te identifiseer.

Waarmee moet u werk?

Die bronne van werkbare data is skynbaar eindeloos, maar hier is 'n paar kategorieë en spesifieke voorbeelde:

  • Profiel: Stel jou voor dat jy 'n reisagentskap het en dat ek jou 65-jarige vooruitsig het. Dink jy dat ek beter sou reageer op 'n aanbod wat die gewildste senior bestemmings weerspieël? Stel u nou voor dat die beelde in die aanbod die silwerhare-oortuiging was. Of miskien is ek op die weskus en is u webinar geskeduleer vir 1:11 in die ooste, sou ek meer geneig wees om my sitplek te bespreek as die e-pos XNUMX:XNUMX in die Stille Oseaan gelees het?
  • Aankoop geskiedenis: As ek twee jaar agtereenvolgens geskenke op of rondom die datum van vandag gekoop het, wil ek dalk hierdie jaar weer een koop? Wat as die nuwe geskenkaanbevelings ooreenstem met my vorige aankope van ander geskenkkopers? Omgekeerd, wat as ek al u primêre produk gekoop het, dink u dat ek wil hoor hoeveel geld ek sou kon bespaar as ek net gewag het? Sou ek nie eerder van u sekondêre aanbod weet nie?
  • aktiwiteit: Miskien het ek binne dertig dae drie opeenvolgende witblaaie afgelaai, maar moet ek nog 'n aankoop doen, sou dit 'n goeie idee wees om my uit te nooi vir 'n bespreking oor my spesifieke behoeftes? Of miskien het ek al 'n geruime tyd nie op u aanbiedinge gereageer nie, is ek ideaal vir 'n heraktiveringsaanbod of tevredenheidsopname?
  • Voorkeure: Stel jou voor dat jy 10 verskillende produkte het, maar ek is 'n handelaar wat net belangstel in produkte 1-5. Moet ek nie saam met ander handelaars in 'n segment geplaas word nie? Sê nou ek is 'n direkte gebruiker, maar ek wil slegs opvoedkundige inligting ontvang, in teenstelling met promosie, sal ek meer geneig wees om 'n entoesias te bly en u inligting te deel as ek net kry wat ek regtig wil hê?

Dit is maklik en goedkoop om uit te voer

Ek is altyd verbaas as MKB-bemarkers sê dat die gebruik van data op hierdie vlak slegs vir die groot seuns is. Dit kan in die afgelope jare waar gewees het, maar vandag kan enige ESP wat die moeite werd is om sout werd te wees, maklik integreer met u CRM- of e-handelsoplossings en web analytics. Al wat u hoef te doen is om dit te integreer en die belangrikste te toets.

Een kommentaar

  1. 1

    Nee, dit is nie maklik en goedkoop om verbruikersaankope ens met e-posbemarkingsprogramme aan te heg nie. Byna al die selfbediening-ESP's bied nie eens 'n hele paar integrasies nie. Dit is altyd die verantwoordelikheid van die POS-toepassing of jou aanlyntoepassing om relevante “segmentasie”-inligting in die ESP se kontak te integreer en te stoot.

    SMB's wil iets eenvoudig en selfdiens hê.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.