Die krag van personalisering in e-posbemarking

Depositphotos 53656971 s

Ek het onlangs my 9-jarige dogter saamgeneem geregtigheid, 'n kleinhandelaar vir kinders. Van die begin af het die bestuurder my met 5 minute tussenposes gebombardeer met produkaanbevelings en promosies. Dit het 30 minute aangehou totdat ek haar moes leer oor die insig en voorkeure van die kliënt.

'N Slegte e-posprogram is baie soos 'n ondoeltreffende verkoopspersoon. In plaas daarvan dat u die onbelangstelling op die gesigte van u klante hoef te lees, moet u die negatiewe impak op die verkope ervaar, of in my geval die harde woorde hoor; e-posbemarking kan u byna alles vertel wat u van u kliënte moet weet en u help om meer te verkoop.

Gaan verder as 'Hallo FNAME'

Die insig wat u nodig het om u e-posprogram winsgewender te maak, is reeds aan u vingerpunte en dit is goedkoop. Dit kom na u toe in die vorm van data. Ek bedoel nie oop en klik-gegewens nie, alhoewel dit u baie sal vertel, ek praat van data waarmee u die ervaring vir elkeen van u kliënte kan personaliseer.

Natuurlik word gepersonaliseerde groete dikwels goed ontvang, maar soos ek in 'n onlangse hoofbemarker genoem het artikel, was hierdie opvallende Valentynsdag-veldtogte diegene wat dieper gegewens, soos aankoopgeskiedenis en klanteprofiele, gebruik het om hul aanbiedinge meer persoonlik en daarom meer relevant te maak. In die artikel het ek grotendeels oor kleinhandelaars gepraat, maar ook diensmaatskappye het 'n hele aantal maklik toeganklike data om die kliënt se koopintensie op te spoor (of selfs te voorspel), asook om kruisverkoop- en verkoopsgeleenthede te identifiseer.

Waarmee moet u werk?

Die bronne van werkbare data is skynbaar eindeloos, maar hier is 'n paar kategorieë en spesifieke voorbeelde:

  • Profiel: Stel jou voor dat jy 'n reisagentskap het en dat ek jou 65-jarige vooruitsig het. Dink jy dat ek beter sou reageer op 'n aanbod wat die gewildste senior bestemmings weerspieël? Stel jou nou voor dat die beelde in die aanbod die silwerhaar-oortuiging was. Of miskien is ek op die weskus en is u webinar geskeduleer vir 1:11 in die ooste, sou ek meer geneig wees om my sitplek te bespreek as die e-pos XNUMX:XNUMX in die Stille Oseaan lees?
  • Aankoop geskiedenis: As ek twee jaar agtereenvolgens geskenke op of rondom die datum van vandag gekoop het, wil ek dalk hierdie jaar weer een koop? Wat as die nuwe geskenkaanbevelings ooreenstem met my vorige aankope van ander geskenkkopers? Omgekeerd, wat as ek al u primêre produk gekoop het, dink u dat ek wil hoor hoeveel geld ek kon bespaar as ek net gewag het? Sou ek nie eerder van u sekondêre aanbod weet nie?
  • aktiwiteit: Miskien het ek binne 30 dae drie opeenvolgende witblaaie afgelaai, maar moet ek nog aankoop, sou dit 'n goeie idee wees om my uit te nooi vir 'n bespreking oor my spesifieke behoeftes? Of het ek miskien nie geruime tyd op u aanbiedinge gereageer nie, is ek ideaal vir 'n heraktiveringsaanbod of tevredenheidsopname?
  • Voorkeure: Stel jou voor dat jy 10 verskillende produkte het, maar ek is 'n handelaar wat net belangstel in produkte 1-5. Moet ek nie in 'n segment met ander handelaars geplaas word nie? Wat as ek 'n direkte gebruiker is, maar net opvoedkundige inligting wil ontvang, in teenstelling met promosie, is ek meer geneig om 'n entoesias te bly en u inligting te deel as ek net kry wat ek regtig wil hê?

Dit is maklik en goedkoop om uit te voer

Ek is altyd verbaas as MKB-bemarkers sê dat die gebruik van data op hierdie vlak slegs vir die groot seuns is. Dit kan in die afgelope jare waar gewees het, maar vandag is elke ESP wat die moeite werd is om sout werd te maak, maklik te integreer met u CRM- of e-handelsoplossings en web analytics. Al wat u hoef te doen is om dit te integreer en die belangrikste te toets.

Een kommentaar

  1. 1

    Nee, dit is nie maklik en goedkoop om verbruikersaankope ens by e-posbemarkingsprogramme aan te heg nie. Byna al die selfdiens-ESP's bied nie eers integrasies nie. Dit is altyd die verantwoordelikheid van die POS-app of u aanlyn-app om relevante "segmentasie" -inligting in die ESP-kontak te integreer en in te stoot.

    SMB's wil iets eenvoudig en selfdiens hê.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.