Hoe om 'n domeinnaam te koop

Hoe om 'n domeinnaam te vind, te kies en te koop

As u 'n domeinnaam vir persoonlike handelsmerke, u besigheid, u produkte of dienste probeer vind, bied Namecheap 'n uitstekende soektog om een ​​te vind:

Soek 'n domein vanaf $ 0.88

aangedryf deur Namecheap


Wenke oor die keuse van 'n domeinnaam

Hier is my persoonlike opinies oor die keuse van 'n domeinnaam:

 • Hoe korter hoe beter - Hoe korter u domein is, hoe onvergeetliker en makliker om te tik; probeer dus met 'n kort domein. Ongelukkig is die meeste domeine onder 6 karakters al lank gereserveer. As u geen enkele kort naam kan vind nie, sal ek probeer om die aantal lettergrepe en woorde tot die minimum te beperk ... om weer onvergeetlik te bly. As 'n voorbeeld, Highbridge is oor elke topvlak-domein geneem, maar ons was 'n adviesfirma, dus kon ek albei koop Highbridgekonsultasie en highbridgekonsultante ... lang domeinname met baie lettergrepe, maar onvergeetlik omdat daar net twee woorde is.
 • Verskillende TLD's word aanvaar - Gedrag verander steeds ten opsigte van gebruikers op die internet en hul gebruik van domeinname. Toe ek 'n .zone top-level domein (TLD) kies, het sommige mense my aangeraai om versigtig te wees ... dat baie mense dalk nie die TLD vertrou nie en dink dat ek 'n soort kwaadwillige webwerf is. Ek het dit gekies omdat ek martech as domein wou hê, maar al die ander TLD's was reeds geneem. Op die langtermyn dink ek was dit 'n goeie stap en my verkeer is baie hoër, sodat dit die moeite werd was. Onthou net dat as iemand 'n domein sonder 'n TLD tik, daar 'n rangorde van pogings is ... as ek martech tik en Enter druk, sal die .com die eerste poging wees.
 • Vermy koppeltekens - vermy koppeltekens by die aankoop van 'n domeinnaam ... nie omdat dit negatief is nie, maar omdat mense dit vergeet. Hulle tik u domein voortdurend daarsonder in en bereik waarskynlik die verkeerde mense.
 • Sleutelwoorde - daar is verskillende kombinasies wat sinvol kan wees vir u besigheid:
  • plek - As u besigheid altyd plaaslik besit en bestuur word, kan die gebruik van die naam van u stad in die naam 'n uitstekende manier wees om u domein van u mededingers te onderskei.
  • Brand - Handelsmerke is altyd voordelig om te gebruik omdat dit dikwels uniek gespel word en waarskynlik nie reeds geneem word nie.
  • Aktuele - Onderwerpe is nog 'n goeie manier om jouself te onderskei, selfs met 'n soliede handelsmerk. Ek het 'n hele paar aktuele domeinname vir toekomstige projekidees.
  • Taalvoorkeur - As 'n Engelse woord geneem word, probeer om ander tale te gebruik. As u 'n Franse of Spaanse woord in u domeinnaam gebruik, kan dit 'n bietjie pizazz bydra tot die algemene handelsmerk van u besigheid.

Wat as u domein gebruik word?

Die koop en verkoop van domeinname is 'n winsgewende onderneming, maar ek dink nie dit is 'n goeie langtermynbelegging nie. Namate meer en meer TLD's beskikbaar raak, word die geleentheid om 'n kort domein in 'n nuwe TLD te koop, beter en beter. In alle eerlikheid waardeer ek nie eens sommige van my domeine soos ek vroeër gedoen het nie, en ek sou dit deesdae vir geld op die dollar laat gaan.

As u 'n onderneming is wat vasbeslote is om 'n kort domein te koop wat reeds gebruik word, kan die meeste bied en verkoop word. My raad is eenvoudig om geduldig te wees en moenie te mal raak met u aanbiedinge nie. Ek het onderhandel oor die aankoop van verskeie domeine vir groot ondernemings wat nie geïdentifiseer wil word nie, en dit vir 'n fraksie van die koste wat die verkoper gevra het, gekry. Ek kyk ook altyd of daar ook sosiale kanale beskikbaar is om te bespreek. As u Twitter, Instagram, Facebook en ander sosiale byname by u domein kan kry, is dit 'n uitstekende manier om 'n konstante handelsmerk te behou!

Openbaarmaking: Hierdie widget gebruik my geaffilieerde ID vir Namecheap.