Hoe ek my reputasie met sosiale media beskadig het ... en wat u daaruit moet leer

Hoe ek my reputasie op sosiale media beskadig het

As ek ooit die plesier gehad het om u persoonlik te ontmoet, is ek redelik vol vertroue dat u my persoonlik, humoristies en medelydend sal vind. As ek u egter nog nooit persoonlik ontmoet het nie, vrees ek wat u van my sal dink op grond van my sosiale media-teenwoordigheid.

Ek is 'n passievolle mens. Ek is passievol oor my werk, my familie, my vriende, my geloof en my politiek. Ek hou absoluut van dialoog oor enige van hierdie onderwerpe ... so toe 'n sosiale media meer as 'n dekade gelede ontstaan ​​het, het ek die kans gespring om my standpunte oor feitlik enige onderwerp te gee en te bespreek. Ek is opreg nuuskierig hoekom mense glo wat hulle doen en verduidelik ook waarom ek glo wat ek doen.

My grootwordjare was ongelooflik uiteenlopend. Dit sluit alle perspektiewe in - godsdiens, politiek, seksuele oriëntasie, ras, rykdom ... ens. My vader was 'n uitstekende rolmodel en toegewyde Rooms-Katoliek. Hy het die geleentheid verwelkom om saam met enigiemand brood te breek, sodat ons huis altyd oop was en dat die gesprekke altyd lewendig was, maar ongelooflik respekvol. Ek het grootgeword in 'n huis wat enige gesprek verwelkom het.

Die sleutel om brood met mense te breek, was egter dat u hulle in die oë gekyk het en dat hulle die empatie en begrip besef wat u na die tafel gebring het. U het geleer oor waar en hoe hulle grootgeword het. U kon verstaan ​​waarom hulle geglo het wat hulle gedoen het op grond van die ervarings en konteks wat hulle na die gesprek gebring het.

Sosiale media het my reputasie nie verwoes nie

As u my die afgelope dekade verduur het, is ek vol vertroue dat u my gretigheid om op sosiale media betrokke te raak, gesien het. As u nog steeds in die omgewing is, is ek dankbaar dat u nog steeds hier is, want ek het onwetend in die sosiale media gespring en opgewonde oor die geleentheid om beter verbindings te bou en ander beter te verstaan. Dit was, om die minste te sê, 'n vlak poel.

Die kans was dat u my tydens 'n geleentheid gesien praat het, saam met my gewerk het of selfs van my gehoor het en my as vriend bygevoeg het op enige sosiale media-kanaal ... ek het ook aanlyn met u in verbinding getree. My sosiale mediakanale was 'n oop boek - ek het gedeel oor my besigheid, my persoonlike lewe, my familie ... en ja ... my politiek. Alles met die hoop op konnektiwiteit.

Dit het nie gebeur nie.

Toe ek die eerste keer daaraan dink om hierdie pos te skryf, wou ek dit regtig 'n titel gee Hoe sosiale media my reputasie verwoes het, maar dit sou my 'n slagoffer gemaak het, terwyl ek 'n al te gewillige deelnemer aan my eie afsterwe was.

Stel jou voor dat jy uit 'n ander kamer hoor skree waar medewerkers hartstogtelik oor 'n spesifieke onderwerp debatteer. Jy hardloop die kamer binne, verstaan ​​nie die konteks nie, ken nie die agtergronde van elke individu nie en skreeu jou sarkastiese mening. Alhoewel 'n paar mense dit dalk sal waardeer, sal die meeste waarnemers dink dat u 'n gek is.

Ek was daardie ruk. Oor, en oor, en oor.

Om die probleem te vererger, was platforms soos Facebook al te gewillig om my te help om die hardste kamers met die mees intense argumente te vind. En ek was eerlikwaar onkundig oor die gevolge. Nadat ek my verbintenisse met die wêreld geopen het, het die wêreld nou die ergste interaksie met ander gesien.

As ek 'n opdatering geskryf het (ek tag #goodpeople) wat 'n storie gedeel het oor iemand wat 'n ander mens geoffer en gehelp het ... sou ek 'n paar dosyne sienings kry. As ek die politieke opdatering van 'n ander profiel ingegooi het, het ek honderde gekry. Die meeste van my Facebook-gehoor het net een kant van my gesien, en dit was verskriklik.

En natuurlik was sosiale media meer as bly om my slegste gedrag te weerspieël. Hulle noem dit betrokkenheid.

Wat sosiale media kort

Wat sosiale media ontbreek, is hoegenaamd enige konteks. Ek kan jou nie al die kere vertel dat ek 'n opmerking gemaak het en dat ek dadelik die teenoorgestelde is as wat ek eintlik geglo het nie. Elke sosiale media-opdatering wat die algoritmes bevorder, druk en trek die stamme van albei gehore wat aanval. Ongelukkig dra anonimiteit net daartoe by.

Konteks is van kritieke belang in enige geloofstelsel. Daar is 'n rede waarom kinders dikwels met dieselfde oortuigings as hul ouers grootword. Dit is nie indoktrinasie, dit is letterlik dat hulle elke dag opgelei word en blootgestel word aan 'n geloof van iemand wat hulle liefhet en respekteer. Hierdie geloof word mettertyd ten volle ondersteun deur duisende of honderdduisende interaksies. Kombineer daardie oortuiging met ondersteunende ervarings en daardie oortuigings is opgesluit. Dit is moeilik - as dit nie moontlik is nie - om om te draai.

Ek praat nie hier van haat nie ... hoewel dit ook tragies geleer kan word. Ek praat van eenvoudige dinge ... soos geloof in 'n hoër moondheid, opvoeding, die rol van die regering, rykdom, sake, ens. van die wêreld is anders as gevolg van hulle. Dit is iets wat gerespekteer moet word, maar dit is dikwels nie op sosiale media nie.

Een voorbeeld wat ek gereeld gebruik, is besigheid omdat ek 'n werknemer was tot my ouderdom van 40 jaar. Totdat ek my besigheid in werklikheid begin het en mense in diens geneem het, was ek regtig onkundig oor al die uitdagings om 'n onderneming te begin en te bedryf. Ek het nie die regulasies, die beperkte hulp, die boekhouding, die kontantvloei-uitdagings en ander eise verstaan ​​nie. Eenvoudige dinge ... soos die feit dat maatskappye dikwels (baie) laat is om hul fakture te betaal.

Soos ek sien dat ander mense wat nog nooit iemand in diens geneem het wat hul mening aanlyn lewer nie, wil ek myne gee! 'N Werknemer wat hul eie onderneming gaan bestuur het, het my maande later gebel en gesê:' Ek het nooit geweet nie! '. Die feit is dat jy net tot jy in iemand anders se skoene is dink jy verstaan ​​hul situasie. Die werklikheid is dat jy dit eers sal doen as jy daar is.

Hoe ek my reputasie op sosiale media herstel

As u my volg, sal u steeds sien dat ek 'n verloofde, opinievolle persoon is, maar dat my deel en gewoontes die afgelope paar jaar dramaties verander het. Dit was die moeilike resultaat van die verlies van vriende, die ontsteltenis van die gesin, en ... ja ... selfs om sake te verloor as gevolg daarvan. Hier is my raad om vorentoe te beweeg:

Facebook-vriende moet regtig vry weesds

Die algoritmes op Facebook is volgens my die slegste. Op 'n stadium het ek byna 7,000 gehad vriende op Facebook. Alhoewel ek gemaklik gevoel het om kleurvolle onderwerpe met goeie vriende op Facebook te bespreek en daaroor te debatteer, het dit my slegste opdaterings aan al 7,000 XNUMX mense blootgestel. Dit was verskriklik, want dit oorweldig die aantal positiewe opdaterings wat ek gedeel het. My Facebook vriende het net die mees partydige, aaklige, sarkastiese opdaterings van my gesien.

Ek het Facebook afgekap tot net meer as 1,000 vriende en sal voortgaan om die hoeveelheid vorentoe te verminder. Ek behandel alles meestal nou asof dit openbaar word - of ek dit nou so merk of nie. My betrokkenheid het dramaties afgeneem op Facebook. Ek wil ook besef dat ek ook die slegste van ander mense sien. Ek sal gereeld na hul profiel klik om 'n goeie blik te kry op die goeie persoon wat hulle is.

Ek het ook opgehou om Facebook vir sake te gebruik. Die Facebook-algoritmes is ontwerp vir u betaal om u bladsy-opdaterings sigbaar te hê, en ek dink dit is regtig boos. Ondernemings het jare lank 'n volgende gebou en dan het Facebook alle betalings, behalwe betaalde, van hul volgelinge uitgekap ... die belegging wat hulle in die samestelling van 'n gemeenskap gemaak het, verloor heeltemal. Ek gee nie om of ek meer besigheid op Facebook kan kry nie, ek gaan nie probeer nie. Daarbenewens wil ek nooit met my persoonlike lewe daar sake waag nie - wat al te maklik is.

LinkedIn is slegs vir besigheid

Ek is nog steeds oop om kontak te maak met enigiemand op LinkedIn omdat ek net my besigheid, my besigheidsartikels en my podcasts daar sal deel. Ek het gesien hoe ander mense persoonlike opdaterings daar deel en sal dit aanraai. U sal nie in 'n raadsaal instap en op mense begin skree nie ... moenie dit op LinkedIn doen nie. Dit is u aanlyn raadsaal en u moet daardie vlak van professionaliteit handhaaf.

Instagram is my beste hoek

Gelukkig is daar min of geen bespreking op Instagram nie. In plaas daarvan is dit 'n blik op my lewe dat ek noukeurig wil saamwerk en met ander kan deel.

Selfs op Instagram moet ek egter versigtig wees. My uitgebreide bourbon-versameling het mense eintlik met my laat skakel uit kommer dat ek 'n alkoholis kan wees. As my Instagram 'My bourbon-versameling' genoem word, sal 'n ry bourbons wat ek versamel het, goed wees. My bladsy is egter ek… en my beskrywing is meer as 50 jaar oud. As gevolg hiervan is daar te veel bourbon-foto's en mense dink ek is 'n dronk mens. Oy.

As gevolg hiervan is ek doelbewus in my pogings om my Instagram-foto's te diversifiseer met foto's van my nuwe kleinseun, my reise, my pogings om te kook en 'n noukeurige blik op my persoonlike lewe.

Mense ... Instagram is nie die regte lewe nie ... ek gaan dit so hou.

Twitter is gesegmenteer

Ek deel openlik op my persoonlike Twitter rekening, maar ek het ook 'n professionele een vir Martech Zone en DK New Media dat ek streng segmenteer. Ek het gereeld mense laat weet wat die verskil is. Ek het hulle dit laat weet Martech Zonese Twitter-rekening is nog steeds ek ... maar sonder die opinies.

Wat ek op Twitter waardeer, is dat dit lyk asof die algoritmes 'n gebalanseerde siening van my eerder as my mees omstrede tweets bied. En ... debatte op Twitter kan dalk die neigingslys haal, maar druk nie altyd die stroom deur nie. Ek voer die mees vervullende gesprekke op Twitter ... selfs as hulle in 'n passievolle debat is. En ek kan dikwels 'n gesprek wat emosioneel raak met 'n vriendelike woord ontlont. Dit lyk asof dit nooit op Facebook gebeur nie.

Twitter gaan vir my 'n moeilike kanaal wees om my opinies op te gee… maar ek besef wel dat dit steeds my reputasie kan benadeel. Een reaksie wat tydens die hele gesprek van my hele profiel buite die konteks geneem is, kan ondergang veroorsaak. Ek spandeer meer tyd om te besluit wat ek op Twitter deel as wat ek in die verlede gedoen het. Baie keer klik ek nooit op die tweet publiseer nie en gaan voort.

Is die beste reputasie nie om een ​​te hê nie?

Intussen staan ​​ek wel ontsag vir leiers in my bedryf wat gerespekteer word en gedissiplineerd genoeg is om nooit standpunt in te neem op sosiale media nie. Sommige dink miskien dat dit 'n bietjie lafhartig is ... maar ek dink dat dit dikwels meer moed verg om jou mond te hou as om jouself oop te stel vir die kritiek en die kultuur wat ons sien versnel aanlyn te kanselleer.

Die beste raad kan ongelukkig wees om nooit iets kontroversieel te bespreek wat verkeerd voorgestel kan word of uit verband geruk kan word nie. Hoe ouer ek word, hoe meer sien ek hoe hierdie mense hul ondernemings laat groei, meer na die tafel genooi word en meer gewild raak in hul bedryf.

Dit is 'n eenvoudige feit dat ek mense vervreem het wat my nog nooit persoonlik ontmoet het nie, nooit my medelye gesien het nie en wat nooit aan my vrygewigheid blootgestel was nie. Daarvoor is ek spyt oor wat ek deur die jare op sosiale media gedeel het. Ek het ook verskeie mense bereik en persoonlik om verskoning gevra en hulle genooi vir koffie om my beter te leer ken. Ek wil hê hulle moet my sien vir wie ek is en nie die slegte karikatuur waaraan my sosiale media-profiel hulle blootgestel het nie. As jy een van die mense is ... bel my, Ek sal graag wil inhaal.

Is dit nie hartseer dat die sleutel tot sosiale media kan wees om dit nie te gebruik nie?

OPMERKING: Ek het seksuele voorkeur bo seksuele oriëntasie bygewerk. 'N Opmerking het tereg gewys op die gebrek aan inklusiwiteit daar.

6 Comments

 1. 1

  "Dit sluit alle perspektiewe in - godsdiens, politiek, seksuele voorkeur, ras, rykdom ... ens."

  U sal gesien word as meer aktueel en inklusief as u seksuele oriëntasie gebruik in plaas van voorkeur. Ons kies nie om reguit, gay of enigiets anders te wees nie. Dit is ons identiteit.

 2. 3

  Ek is regtig mal daaroor dat jy dit geskryf het. Dit wys dat jy eintlik niks geleer het nie. U samesweringsteorieë, haat en algehele onnoselheid was die probleem. Sosiale media is nie die vyand nie (soos u daarop gewys het), dit is eintlik dat u net 'n haatlike persoon is ... Onthou u die twiet waar u flippen gesê het om 'gorilla-gom vir hulle te kry' oor 'n radioaktiewe lek in Japan? Ek onthou ... dit was tien dae gelede. Hoop dat u reputasie in hierdie trajek voortduur.

  • 4

   Zack, dankie vir u kommentaar. Ek dink dit ondersteun my artikel en siening van sosiale media, aangesien u natuurlik 'n aaklige siening van my het, terwyl my kollegas, kliënte en vriende dit nie doen nie. Beste wense.

 3. 5

  Sjoe! Doug, wat 'n wonderlike artikel wat gevul is met insigte oor dinge waarvan ons almal afsonderlik meer moet weet. Maar soos u genoem het, is die belangrikheid om dit te doen as u probeer om 'n balans tussen persoonwees en ook 'n aanlynonderneming te bestuur, nog meer uitdagend!

  Dit wil voorkom asof u en ek nou al soveel jare gelede met hierdie aanlyn- en aflynverbinding met mekaar begin het, dit lyk asof dit net nog altyd so was. Soveel koppies koffie in verskillende kafees en ondernemings langs die pad. Geen aanstoot aan enige van my ander vriendskappe van die Circle City-dae nie, joune in die een waaroor ek waarskynlik die ergste spyt is dat ek geografies so ver weg is dat ons nie meer koffie, besprekings, debatte, gelag en ja, miskien selfs 'n bourbon kan deel met op 'n meer gereelde basis.

  Hier is u, ons besighede en sosiale media. Mag ons voortgaan om self versigtig deur hierdie waters te vaar en ons kliënte ook veilig tussen die oewers te lei!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.