Sosiale Media Marketing

Hoe ek my reputasie met sosiale media beskadig het ... en wat u daaruit moet leer

As ek ooit die plesier gehad het om u persoonlik te ontmoet, is ek redelik vol vertroue dat u my persoonlik, humoristies en medelydend sal vind. Maar as ek u nog nooit persoonlik ontmoet het nie, vrees ek wat u van my sal dink op grond van my sosiale media-teenwoordigheid.

Ek is 'n passievolle mens. Ek is passievol oor my werk, my familie, my vriende, my geloof en my politiek. Ek hou absoluut van dialoog oor enige van hierdie onderwerpe ... so toe sosiale media meer as 'n dekade gelede ontstaan ​​het, het ek die geleentheid benut om my standpunte oor feitlik enige onderwerp te gee en te bespreek. Ek is opreg nuuskierig hoekom mense glo wat hulle doen en verduidelik ook waarom ek glo wat ek doen.

My grootwordjare was ongelooflik uiteenlopend. Dit sluit alle perspektiewe in - godsdiens, politiek, seksuele oriëntasie, ras, rykdom ... ens. My vader was 'n uitstekende rolmodel en toegewyde Rooms-Katoliek. Hy het die geleentheid verwelkom om saam met enigiemand brood te breek, sodat ons huis altyd oop was en dat die gesprekke altyd lewendig was, maar ongelooflik respekvol. Ek het grootgeword in 'n huis wat enige gesprek verwelkom het.

Die sleutel om brood met mense te breek, was egter dat u hulle in die oë gekyk het en dat hulle die empatie en begrip besef wat u na die tafel gebring het. U het geleer oor waar en hoe hulle grootgeword het. U kon verstaan ​​waarom hulle geglo het wat hulle gedoen het op grond van die ervarings en konteks wat hulle na die gesprek gebring het.

Sosiale media het my reputasie nie verwoes nie

As u my die afgelope dekade verduur het, is ek vol vertroue dat u my gretigheid om op sosiale media betrokke te raak, gesien het. As u nog steeds in die omgewing is, is ek dankbaar dat u nog hier is - omdat ek onwetend in sosiale media gespring het, opgewonde oor die geleentheid om beter verbindings te bou en ander beter te verstaan. Dit was 'n vlak poel, om die minste te sê.

Die kans was dat u my by 'n geleentheid gesien praat het, saam met my gewerk het, of selfs van my gehoor het en my bygevoeg het as 'n vriend op enige sosiale mediakanaal ... Ek het ook aanlyn met u geskakel. My sosiale mediakanale was 'n oop boek - ek het gedeel oor my besigheid, my persoonlike lewe, my familie ... en ja ... my politiek. Alles met die hoop op konnektiwiteit.

Dit het nie gebeur nie.

Toe ek die eerste keer daaraan dink om hierdie pos te skryf, wou ek dit regtig 'n titel gee Hoe sosiale media my reputasie verwoes het, maar dit sou my 'n slagoffer gemaak het, terwyl ek 'n al te gewillige deelnemer aan my eie afsterwe was.

Stel jou voor dat jy uit 'n ander kamer hoor skree waar medewerkers hartstogtelik oor 'n spesifieke onderwerp debatteer. Jy hardloop die kamer binne, verstaan ​​nie die konteks nie, ken nie die agtergronde van elke individu nie en skreeu jou sarkastiese mening. Alhoewel sommige mense dit dalk sal waardeer, sou die meeste waarnemers bloot dink dat jy 'n dwaas is.

Ek was daardie ruk. Oor, en oor, en oor.

Om die probleem te vererger, was platforms soos Facebook al te gewillig om my te help om die hardste kamers met die mees intense argumente te vind. En ek was eerlikwaar onkundig oor die gevolge. Nadat ek my verbintenisse met die wêreld geopen het, het die wêreld nou die ergste interaksie met ander gesien.

As ek 'n opdatering geskryf het (ek tag #goodpeople) wat 'n verhaal gedeel het oor iemand wat 'n ander mens opgeoffer en gehelp het ... sou ek 'n paar dosyne sienings kry. As ek die politieke opdatering van 'n ander profiel ingegooi het, het ek honderde gekry. Die meeste van my Facebook-gehoor het net een kant van my gesien, en dit was verskriklik.

En natuurlik was sosiale media meer as bly om my slegste gedrag te weerspieël. Hulle noem dit betrokkenheid.

Wat sosiale media kort

Wat sosiale media ontbreek, is in enige konteks hoegenaamd nie. Ek kan u nie altyd vertel dat ek 'n opmerking aangebied het en dat ek dadelik die teenoorgestelde is as wat ek eintlik glo nie. Elke sosiale media-opdatering wat die algoritmes bevorder, druk en trek die stamme van albei gehore wat aanval, in. Ongelukkig dra anonimiteit net daartoe by.

Konteks is van kritieke belang in enige geloofstelsel. Daar is 'n rede waarom kinders dikwels met dieselfde oortuigings as hul ouers grootword. Dit is nie indoktrinasie, dit is letterlik dat hulle elke dag opgelei word en blootgestel word aan 'n geloof van iemand wat hulle liefhet en respekteer. Hierdie oortuiging word mettertyd ten volle ondersteun deur duisende of honderdduisende interaksies. Kombineer daardie oortuiging met ondersteunende ervarings en daardie oortuigings is opgesluit. Dit is moeilik - indien nie moontlik nie - om om te draai.

Ek praat nie hier van haat nie ... hoewel dit ook tragies geleer kan word. Ek praat van eenvoudige dinge ... soos geloof in 'n hoër mag, opvoeding, die rol van die regering, rykdom, sake, ens. Die feit is dat ons almal oortuigings in ons ingebou het, ervarings wat daardie oortuigings versterk en ons persepsies van die wêreld is anders as gevolg van hulle. Dit is iets wat gerespekteer moet word, maar dit is dikwels nie op sosiale media nie.

Een voorbeeld wat ek gereeld gebruik, is besigheid omdat ek 'n werknemer was tot my ouderdom van 40 jaar. Totdat ek my onderneming begin het en mense in diens geneem het, was ek regtig onkundig oor al die uitdagings om 'n onderneming te begin en te bedryf. Ek het nie die regulasies, die beperkte hulp, die boekhouding, die kontantvloei-uitdagings en ander eise verstaan ​​nie. Eenvoudige dinge ... soos die feit dat ondernemings dikwels (baie) laat is om hul fakture te betaal.

Soos ek sien dat ander mense wat nog nooit iemand in diens geneem het wat hul mening aanlyn lewer nie, wil ek myne gee! 'N Werknemer wat hul eie onderneming gaan bestuur het, het my maande later gebel en gesê:' Ek het nooit geweet nie! '. Die feit is net totdat jy in iemand anders se skoene is dink jy verstaan ​​hul situasie. Die werklikheid is dat jy eers sal wees as jy daar is.

Hoe ek my reputasie op sosiale media herstel

As jy my volg, sal jy steeds sien dat ek 'n verloofde, eiesinnige persoon aanlyn is, maar dat my deel en gewoontes dramaties verander het oor die afgelope paar jaar. Dit was die moeilike gevolg van die verlies van vriende, die ontsteltenis van familie, en … ja … selfs die verlies van besigheid as gevolg daarvan. Hier is my raad om vorentoe te beweeg:

Facebook-vriende moet regtig vry weesds

Die algoritmes op Facebook is volgens my die slegste. Op 'n stadium het ek byna 7,000 gehad vriende op Facebook. Alhoewel ek gemaklik gevoel het om kleurvolle onderwerpe met goeie vriende op Facebook te bespreek en daaroor te debatteer, het dit my slegste opdaterings aan al 7,000 XNUMX mense blootgestel. Dit was verskriklik, want dit oorweldig die aantal positiewe opdaterings wat ek gedeel het. My Facebook vriende het net die mees partydige, aaklige, sarkastiese opdaterings van my gesien.

Ek het Facebook afgekap tot net meer as 1,000 XNUMX vriende en sal voortgaan om die hoeveelheid vorentoe te verminder. Ek behandel alles meestal net asof dit openbaar word - of ek dit nou so merk of nie. My betrokkenheid het dramaties afgeneem op Facebook. Ek wil ook graag besef dat ek ook die slegste van ander mense sien. Ek sal gereeld na hul profiel klik om 'n goeie blik te kry op die goeie persoon wat hulle is.

Ek het ook opgehou om Facebook vir sake te gebruik. Die Facebook-algoritmes is ontwerp vir u betaal om u bladsyopdaterings sigbaar te hê en ek dink dit is regtig boos. Ondernemings het jare lank 'n volgende gebou en dan het Facebook alle betalings, behalwe betaalde, van hul volgelinge weggeruk ... die belegging wat hulle in die samestelling van 'n gemeenskap gemaak het, heeltemal verloor. Ek gee nie om of ek meer besigheid op Facebook kan kry nie, ek gaan nie probeer nie. Daarbenewens wil ek nooit met my persoonlike lewe daar besigheid waag nie - wat al te maklik is.

LinkedIn is slegs vir besigheid

Ek is nog steeds oop om kontak te maak met enigiemand op LinkedIn omdat ek net my besigheid, my besigheidsverwante artikels en my podcasts daar sal deel. Ek het gesien hoe ander mense daar persoonlike opdaterings deel en sal dit aanraai. U sou nie by 'n raadsaal instap en op mense begin skree nie ... moenie dit op LinkedIn doen nie. Dit is u aanlyn raadsaal en u moet daardie vlak van professionaliteit handhaaf.

Instagram is my beste hoek

Daar is gelukkig min of geen bespreking op Instagram nie. In plaas daarvan is dit 'n blik op my lewe dat ek noukeurig wil saamwerk en met ander kan deel.

Selfs op Instagram moet ek egter versigtig wees. My uitgebreide bourbon-versameling het mense eintlik met my laat skakel uit kommer dat ek 'n alkoholis kan wees. As my Instagram 'My bourbon-versameling' genoem word, sal 'n ry bourbons wat ek versamel het goed wees. My bladsy is egter ek ... en my beskrywing is meer as 50 jaar oud. As gevolg hiervan is daar te veel bourbon-foto's en mense dink ek is 'n dronk mens. Oy.

As gevolg hiervan is ek doelbewus in my pogings om my Instagram-foto's te diversifiseer met foto's van my nuwe kleinseun, my reise, my pogings om te kook en 'n noukeurige blik op my persoonlike lewe.

Mense ... Instagram is nie die regte lewe nie ... ek gaan dit so hou.

Twitter is gesegmenteer

Ek deel openlik op my persoonlike Twitter rekening, maar ek het ook 'n professionele een vir Martech Zone en Highbridge dat ek streng segmenteer. Ek het gereeld mense laat weet wat die verskil is. Ek het hulle dit laat weet Martech Zonese Twitter-rekening is steeds ek ... maar sonder opinies.

Wat ek van Twitter waardeer, is dat dit lyk asof die algoritmes 'n gebalanseerde siening van my eerder as my mees omstrede tweets bied. En ... debatte op Twitter haal dalk die trending-lys, maar druk nie altyd die stroom deur nie. Ek voer die mees bevredigende gesprekke op Twitter ... selfs as hulle in 'n passievolle debat is. En ek kan dikwels 'n gesprek wat emosioneel raak met 'n vriendelike woord ontlont. Dit lyk asof dit nooit op Facebook gebeur nie.

Twitter gaan vir my 'n moeilike kanaal wees om my opinies te gee ... maar ek besef dat dit steeds my reputasie kan knou. Een antwoord wat uit konteks geneem is vir die hele gesprek van my hele profiel kan ondergang beteken. Ek spandeer meer tyd om te besluit oor wat ek op Twitter deel as wat ek in die verlede het. Baie keer klik ek nooit op publiseer op die tweet en gaan aan nie.

Is die beste reputasie nie om een ​​te hê nie?

Intussen staan ​​ek wel in verwondering oor leiers in my bedryf wat gerespekteer word wat gedissiplineerd genoeg is om nooit standpunt op sosiale media in te neem nie. Sommige mag dink dis 'n bietjie laf ... maar ek dink dit verg dikwels meer moed om jou mond te hou as om jouself oop te stel vir kritiek en die kultuur wat ons aanlyn sien versnel te kanselleer.

Die beste raad, ongelukkig, miskien om nooit enigiets kontroversieel te bespreek wat verkeerd voorgestel of uit konteks geruk kan word nie. Hoe ouer ek word, hoe meer sien ek hoe hierdie mense hul besighede laat groei, meer na die tafel genooi word en meer gewild word in hul bedryf.

Dit is 'n eenvoudige feit dat ek mense vervreem het wat my nog nooit persoonlik ontmoet het nie, nooit my medelye gesien het nie en wat nooit aan my vrygewigheid blootgestel was nie. Daarvoor is ek spyt oor wat ek oor die jare op sosiale media gedeel het. Ek het ook verskeie mense bereik en persoonlik om verskoning gevra en hulle genooi vir koffie om my beter te leer ken. Ek wil hê dat hulle my moet sien vir wie ek is en nie die slegte karikatuur waaraan my sosiale media-profiel hulle blootgestel het nie. As jy een van die mense is ... bel my, Ek sal graag wil inhaal.

Is dit nie hartseer dat die sleutel tot sosiale media kan wees om dit nie te gebruik nie?

OPMERKING: Ek het seksuele voorkeur bo seksuele oriëntasie bygewerk. 'N Opmerking het tereg gewys op die gebrek aan inklusiwiteit daar.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

6 Comments

 1. "Dit sluit alle perspektiewe in - godsdiens, politiek, seksuele voorkeur, ras, rykdom ... ens."

  Jy sal as meer aktueel en inklusief gesien word as jy seksuele oriëntasie in plaas van voorkeur gebruik. Ons kies nie om straight, gay of enigiets anders te wees nie. Dit is ons identiteit.

 2. Ek is BAIE mal daaroor dat jy dit geskryf het. Dit wys jy het eintlik niks geleer nie. Jou samesweringsteorieë, haat en algehele onnoselheid was die probleem. Sosiale media is nie die vyand nie (soos jy uitgewys het), dit is eintlik dat jy net 'n haatlike persoon is ... Onthou jy daardie twiet waar jy flippen gesê het om vir hulle 'n bietjie gorilla-gom te kry oor 'n radioaktiewe lek in Japan? Ek onthou ... dit was 10 dae gelede. Hoop dat jou reputasie op hierdie trajek voortgaan.

  1. Zack, dankie vir jou kommentaar. Ek dink dit ondersteun my artikel en siening van sosiale media goed aangesien jy natuurlik 'n aaklige siening van my het terwyl my kollegas, kliënte en vriende dit nie doen nie. Beste wense.

 3. Sjoe! Doug wat 'n wonderlike artikel wat gelaai is met insigte oor dinge waarvan ons almal individueel meer bewus moet wees. Maar soos jy genoem het, is die belangrikheid daarvan om dit te doen wanneer jy probeer om 'n menswees te balanseer en ook 'n aanlyn besigheid te bestuur, selfs meer uitdagend en kronkelend!

  Dit blyk dat ek en jy so baie jare gelede op hierdie aanlyn en vanlyn konneksie met mekaar begin het, dit lyk asof dit nog altyd was. Soveel koppies koffie in verskeie kafees en besighede langs die pad. Geen aanstoot vir enige van my ander vriendskappe van die Circle City-dae nie, joune in die een waaroor ek seker die meeste spyt is dat ek geografies so ver weg is dat ons nie meer koffie, besprekings, debatte, lag en ja, miskien selfs 'n bourbon mee kan deel nie. op 'n meer gereelde basis.

  Hier is vir jou, ons besighede en sosiale media. Mag ons voortgaan om self hierdie waters versigtig te navigeer en help om ons kliënte ook veilig tussen oewers te lei!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.