Gore lewer kommentaar op die veranderende medialandskap

Ruth Holladay s’n blog vandag wys op 'n artikel op 'n onderhoud met Al Gore en vra sy mening oor die media. Die onderhoudvoerder bevraagteken veral Gore oor die sentralisering van die media, hetsy deur korporasies of deur regerings (internasionaal). Gore sê:

Demokrasie is 'n gesprek, en die belangrikste rol van die media is om daardie gesprek van demokrasie te vergemaklik. Nou is die gesprek meer beheersd, dit is meer gesentraliseerd. - Al Gore

Al GoreSjoe. Ek is nie 'n aanhanger van Gore nie, maar ek is regtig verbaas en eerlik tevrede met sy boodskap hier. Ek is eintlik een van die ouens wat regtig glo dat die media nie probeer om ons politieke landskap te beïnvloed.

Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie ... Ek dink nie die media is 'n klomp linkse neute in geheime oproepe wat die Republikeine wil verdryf nie, ek dink net dat baie mense in die media- en vermaaklikheidslandskap lewens het wat baie verskil as die res van ons. As gevolg hiervan is hulle siening van die wêreld geneig om anders te wees. Die feit dat hulle goed opgelei is en in 'n posisie van uitgesproke gesag is, het boonop 'n boelie-kansel om mense se opinies te swaai.

Blogging en die internet verander die landskap. Nadat ek langer as 'n dekade by 2 koerante ingeteken het, neem ek dit eerlikwaar nie meer op nie. Ek lees al my nuus aanlyn en lees die reaksie van die blogosfeer op die nuus. Ek begin meer en meer meer nuus sien haal deur bloggers as deur die koerante. Ek dink een van die redes is dat blogging die 'filter' van die boodskap uitskakel.

Ruth s'n blog is 'n fantastiese voorbeeld hiervan. Ruth is vrygelaat uit die bande van 'n redakteur en haar blog breek weg na die voorpunt van die Indiana-bloglandskap. Ek is mal daaroor. Nadat ek jare lank Ruth se artikels gelees het, kon ek nie die passie en vlamme in haar boodskap sien voordat sy afgetree het en begin blog het nie. Ruth is soos die bul wat uit die porseleinwinkel ontsnap het! Ek stem soms nie met haar boodskap saam nie, maar ek kan nie wag om haar volgende berig te lees nie.

My hoop is dat die internet 'n nuwe weg sal wees om 'daardie gesprek van demokrasie te vergemaklik'. Ek hoop dat dit 'n megafoon bied aan stemloses in ons wêreld en hier in ons eie samelewing. Woorde op 'n bladsy is werklik kragtig ... veral as dit nie beheer word nie.

Lank lewe vrye spraak!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.