Google Search Console valse kennisgewings en gestuurde op WordPress

oops

Soms krap ek my kop waarheen presies Google op pad is soekkonsole. Alhoewel ek glo dat dit 'n wonderlike diens is om malware op webwerwe op te spoor en te voorkom dat die webwerwe in die soekresultate gelys word, is ek nie so seker dat ek wil hê dat Google webwerwe moet skandeer op soek na probleme nie.

Die voorbeeld hiervan was 'n voortydige waarskuwing wat my deurgegee het, en ek raai aan, tienduisende webwerwe wat verklaar het dat hulle 'n weergawe van WordPress gebruik wat nie veilig was nie. Die probleem? Dit was vals positief en die oorgrote meerderheid van die webwerwe het eintlik die nuutste weergawe van WordPress gebruik. Alhoewel ek nie vertroud is met die metodiek wat Google gebruik het om die webwerwe te bekragtig nie, blyk dit dat die kas moontlik 'n probleem was. Aangesien kasbladsye oral op die internet en op WordPress-webwerwe algemeen is, het dit groot opskudding veroorsaak.

Die probleem was natuurlik dat baie van die ontvangers van die e-pos kliënte was wat betaal vir gevorderde hosting en sekuriteit, en ook 'n agentskap het, soos dra, om te verseker dat ons kliënte veilig is. As hulle so 'n e-pos ontvang, is dit geneig om ontwrigting te veroorsaak. Gelukkig het Google dadelik geantwoord hul webmeesterforums dat hulle inderdaad die probleem veroorsaak het.

Hallo almal - namens die spanne wat hierdie poging aangewend het, aanvaar u verskoning vir die verwarring wat ons veroorsaak het. Ons weet wel gevalle waar ons boodskappe gestuur het aan eienaars van WordPress-gevalle wat sedert ons laaste crawl opgegradeer is na 'n meer onlangse weergawe - ons het vermoed dat daar 'n aantal van hierdie gevalle sou wees voordat ons die boodskappoging begin het. Juan Felipe Rincón, Google

Die mea culpa waardeer word, maar tog lyk dit 'n bietjie vreemd dat Google net so iets op hul eie sou begin. 'N Paar drade later in die gesprek het die WordPress-sekuriteitsprodukbestuurder aan die Google-span gekoppel en gesê dat hulle graag hieraan wil saamwerk. Ek is nie seker waarom dit nie allereers gebeur het nie, maar dankie tog dat dit in daardie rigting op pad is.

Alhoewel Google ongetwyfeld oor die nodige hulpbronne beskik om sulke werk te verrig, is ek regtig nie seker dat ek waardeer waar die maatskappy bly trap nie. Ek hou van die feit dat Google gereedskap bied soos Search Console, Analytics, Tag Manager en ander om ons te help om die manier waarop gebruikers met ons webwerwe omgaan, te verbeter. Maar as hulle eintlik oor die streep tree - soos in hierdie geval en met AMP, SSL, Mobile en ander inisiatiewe, lyk dit asof hulle al hoe meer op ons tone trap.

Ek wil graag hê dat Google doen wat hulle die beste doen ... organiese en betaalde soekresultate bied. Maar ek wens dat hulle dit aan besighede moet oorlaat om die gebruikerservaring vir hul kliënte te bied. Watter inhoudsbestuurstelsel hulle gebruik, watter werfopmaak, of Javascript gebruik word, of dat die knoppies genoeg vulling op 'n mobiele toestel bied, lyk 'n bietjie buite hul borgtog.

Aanbevelings maak is goed, en dit is nog beter om die instrumente te bied om die aanbevelings te gee. Maar as Google webwerwe begin waarsku of selfs straf wat nie optree soos Google dit wil hê nie, lyk dit vir my 'n bietjie oorweldigend.

3 Comments

  1. 1

    Google is soos die Departement van Onderwys. As skole federale dollars wil hê, moet hulle spesifieke standaarde volg wat al dan nie in hul gemeenskap se beste belange pas nie. As jy die voordeel wil hê om in soekresultate te verskyn, moet jy by Google se reëls hou, selfs al pas dit nie in jou beste belange nie. Ek dink diversifikasie van soekenjins is 'n moet, sodat ons nie een reuse-maatskappy het wat mense boelie om voor te lê nie. Google doen baie wonderlike dinge wat die tegnologiegemeenskap bevoordeel, maar hulle tree ook te alle tye in hul eie belang op.

  2. 2

    Ek weet nie... Ek het die kennisgewing ontvang, net soos sommige van my kliënte. Ek dink nie dit is 'n kwessie nie. As dit oor en oor en oor gebeur het, sou ek 'n bietjie meer bekommerd wees. Ek gee hulle 'n slaag op hierdie een.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.