Google Maps nou met KML-ondersteuning

kaartmerk

Op sulke tye weet ek dat ek 'n geek is! Vandag is die Google Code Blog het pas aangekondig dat hulle nou KML-lêers ondersteun.

“Doug, bedaar”, sê jy!

Ek kan nie! Ek is freakin 'out! Waar u vroeër punte op 'n kaart moes plot, kan u nou eenvoudig na 'n KML-lêer 'wys' en Google Maps sal dit outomaties op hul kaart teken.

“Ja, seker”, sê jy!

Hier is 'n voorbeeld van 'n KML-lêer:

 Doug Het u geweet dat hulle Au Bon Pain net hier oopgemaak het?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Met behulp van Google Maps wys ek die kaart om my KML-lêer te bevraagteken:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

“Sjoe”, sê jy uiteindelik! (Ek hoop!)

Hier is hoe dit lyk:
Kaart van Doug in Indianapolis

Ernstig mense. Waar XML die universele data-uitruilformaat is, is KML (wat is XML) is die universele formaat vir die uitruil van geografiese data. Dit is 'n goeie stap vorentoe. Met behulp van ander GIS-programme kan mense KML-lêers uitvoer en dit eenvoudig aanlyn met Google Maps oopmaak.

13 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hallo Graydon,

  Goeie punt! Ek sal die boodskap met instruksies opdateer, die KML-lêer wat ek gepos het, oopmaak en u sal die struktuur sien. Die KML-lêer is rou teks. Daar is ook KMZ-lêers daar buite. Dit is KML-lêers wat toegerus word vir vinniger oordrag (as u 'n groot lêer het).

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Dit is regtig wonderlik!

  Vra net, waarom is die KML-lêer hooflettergevoelig? As u die XML-lêer skep met etikette met kleinletters. Die XML / KML werk nie. (dit is wat my oorkom: D)

  • 6

   Aswin,

   Ek het dit ook raakgesien. Dit is dieselfde met die geotag. Ek het geen idee waarom hulle eintlik hoofletters in 'n standaard sou plaas nie. Ek het nog altyd gedink dat dit veilig is vir kleinletters (eerder as kleinletters), maar sommige van die dienste daar buite is baie fyn.

   Dankie!
   Doug

 6. 7

  Ek het 'n manier gevind om dit te laat werk.

  Ek het 'n klein freeware-program (xt.exe) gevind wat werk met 'n XSL-lêer wat die nie-werkende XML kan omskakel in 'n werkende KML-lêer.

  In die XSL-lêer ('n stylblad) is die basis van 'n werkende xml. Ek kan kleinletters verander met kleinletters. Met 'n hernoemingsaksie op die werkende xml-lêer (xml tot kml) kry u 'n werkende kml-lêer 🙂

 7. 8

  as u dit om een ​​of ander rede nie gesien het nie, kan u met die nuwe google mymaps-dingy 'n kaart bou en die kml-lêer uitvoer.

  en aangesien u met die Google-api 'n kaart op u webwerf skep wat gebou is uit 'n kml-lêer wat aangebied word ... dit word alles makliker.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.