Google Maps nou met KML-ondersteuning

kaartmerk

Op sulke tye weet ek dat ek 'n geek is! Vandag is die Google Kode Blog het pas aangekondig dat hulle nou KML-lêers ondersteun.

“Doug, bedaar”, sê jy!

Ek kan nie! Ek is freakin 'out! Waar u vroeër punte op 'n kaart moes programmeer, kan u nou eenvoudig na 'n KML-lêer 'wys' en Google Maps sal dit outomaties op hul kaart teken.

“Ja, seker”, sê jy!

Hier is 'n voorbeeld van 'n KML-lêer:

 Doug Het u geweet dat hulle Au Bon Pain net hier oopgemaak het?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Met behulp van Google Maps wys ek die kaart om my KML-lêer te bevraagteken:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

“Sjoe”, sê jy uiteindelik! (Ek hoop!)

Hier is hoe dit lyk:
Kaart van Doug in Indianapolis

Ernstig mense. Waar XML die universele data-uitruilformaat is, is KML (wat is XML) is die universele formaat vir die uitruil van geografiese data. Dit is 'n goeie stap vorentoe. Met behulp van ander GIS-programme kan mense KML-lêers uitvoer en dit eenvoudig aanlyn met Google Maps oopmaak.

13 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hallo Graydon,

  Goeie punt! Ek sal die pos opdateer met instruksies, die KML-lêer wat ek geplaas het oopmaak en jy sal die struktuur sien. Die KML-lêer is rou teks. Daar is ook KMZ-lêers daar buite. Dit is KML-lêers wat opgerits word vir vinniger oordrag (as jy 'n groot lêer het).

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Dit is regtig wonderlik!

  Wonder net hoekom is die KML-lêer hooflettergevoelig. As jy die XML-lêer skep met etikette wat kleinletters begin. Die XML/KML werk nie. (dis wat met my gebeur het :D)

  • 6

   Aswin,

   Ek het dit ook opgemerk. Dit is dieselfde met die geotag. Ek het geen idee hoekom hulle eintlik hoofletters in 'n standaard sou oplê nie. Ek het nog altyd gedink dit is veilig vir kleinletters (eerder as hoofletters), maar sommige van hierdie dienste daar buite is baie kieskeurig.

   Dankie!
   Doug

 6. 7

  Ek het 'n manier gevind om dit te laat werk.

  Ek het 'n klein gratisprogram (xt.exe) gevind wat met 'n XSL-lêer werk wat die nie-werkende XML na 'n werkende KML-lêer kan omskep.

  In die XSL-lêer ('n stylesheet) verskaf die basis van 'n werkende 'n xml. Ek kan die kleinletteretikette met hoofletters omskep. Met 'n hernoemaksie op die werkende xml-lêer (xml na kml) kry jy 'n werkende kml-lêer 🙂

 7. 8

  as jy dit om een ​​of ander rede nie gesien het nie, laat die nuwe google mymaps ding jou 'n kaart bou en die kml-lêer uitvoer.

  en aangesien die Google-api laat ons jou 'n kaart op jou werf skep wat gebou is uit 'n gehoste kml-lêer ... wel, dit word alles makliker.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.