Google Dokumente verduidelik

Google Docs

Google Docs was regtig 'n seën vir die maatskappy waarvoor ek werk. Ons is 'n jong onderneming van 5 (het net ons vyfde gehuur!) En ons het nie 'n bediener of gedeelde netwerkapparaat nie. Eerlik gesê, ons het nie een nodig nie.

Toe ek begin, is alle dokumentasie eenvoudig per e-pos deurgegee en vinnig verwarrend geraak! Ek het gevuur Google Docs en begin om dokumente te stoor ... dan het ons verskuif om Google Apps en ons onderhou nou al ons gedeelde dokumentasie daarin. Ons het spanlede in Dallas, San Jose en in Indië wat vanaf werk Base Camp en hierdie dokumente daagliks en dit was fantasties!

Vanuit 'n bemarkingsoogpunt dink ek, sal Google Docs 'n uitstekende hulpbron wees vir kopieskrywers en redakteurs om inhoud te gebruik vir 'n kliënt. Aangesien albei gelyktydig kan aanmeld, kan hulle wysigings maak, gesels, ens. Dit is die perfekte hulpmiddel.

Ek het opgemerk dat Common Craft nog 'n video gedeel het rakende Google-dokumente:

As u nog nie ingeskryf het nie, is dit die moeite werd! Vir baie klein ondernemings met 'n handjievol werknemers of werknemers wat nie sentraal geleë is nie, is dit 'n uitstekende stelsel.

Ons algehele dokumentasie- en prosesstrategie

Basecamp is 'n rudimentêre projekbewaarplek waar ons kommunikeer en die algehele projekvordering vasvang. Google-dokumente is baie meer samewerkend en hou 'n fantastiese veranderingsgeskiedenis by, dus ons gebruik dit eerder as Basecamp.

Tussen die twee het ons nog 'n taakbestuurstelsel nodig, dus ons integrasie- en ontwikkelingsfirma laat my evalueer Atlassian Jira. Dit lyk soos 'n uitstekende stelsel, ek sal dit opvolg en laat weet hoe dit werk!

7 Comments

 1. 1

  Goeie pos, Doug. Ek het nou die dag met een van my vriende gepraat, 'n ou wat 'n klein ontwerpwinkeltjie bestuur. Hy werk saam met 'n skrywer 150 myl weg, en hy werk soms saam met mense so ver as Denver. Hoe laat hulle dit werk? Google Docs en Google Apps. Om REM mildelik te parafraseer, kan dit die einde wees van sagteware soos ons dit ken, en ek sal net goed voel.

 2. 2

  Ek stem heeltemal saam, maar ek sal verder gaan en sê dat dit baie goed werk vir medium en selfs groot maatskappye.

  Ek het MS Office nog altyd as 'n "noodsaaklike" toepassing beskou, maar 'n kollega het my probeer oortuig dat jy sonder Office kan klaarkom deur Google Docs en die gratis Office-kykers (bv. Excel Viewer) te gebruik. Sy argument was dat jy vir die lees van dokumente die kykers gebruik (maklik om te kyk vanaf 'n dubbelklik), maar vir die skep van nuwe dokumente gebruik jy Google Docs. Ek was skepties, want ek is 'n groot Exel-gebruiker, maar het sedertdien 'n nuwe rekenaar (Vista, yikes!) gekoop en gedink ek sal sy pad 'n kans gee. Dit het 'n bietjie gewoond geraak, maar nou is ek oortuig dat hy reg is, want ek kon vir omtrent 'n maand sonder enige probleme "oorleef".

  'n Baie goeie newe-effek was dat ek besef het hoe gereeld dokumente regtig bedoel is om gedeel te word. Nou is ek op die punt waar ek regtig gefrustreerd raak as mense Excel-sigblaaie vir samewerkingsdoeleindes per e-pos rondstuur. Dit is so onproduktief, want jy weet nooit wat die nuutste weergawe is nie. Mens kan argumenteer dat Sharepoint-bediener daardie probleme oplos, maar dit doen nie wanneer jy afgeleë/ontkoppelde gebruikers het wat nie aan jou Sharepoint-bediener kan koppel nie.

  Hierdie omskakeling is om verskeie redes baie moeilik vir gebruikers in 'n korporatiewe omgewing, maar tog sien ek al hoe meer korporatiewe gebruikers wat van webgebaseerde toepassings gebruik maak.

  Soos jy dit geparafraseer het, "Dit is die einde van sagteware soos ons dit ken, en ek..." 🙂

 3. 3
 4. 4

  Ek hou ook van Google Docs, maar ek hou nie van Basecamp nie. ek verkies Verkeerd. Die gereedskap is baie gerieflik, aangesien jy met soveel mense kan saamwerk as wat jy wil en almal van hulle sal gratis rekeninge kry.

 5. 5

  Ek doen navorsing oor hoe SMB's google apps gebruik en wat die leemtes is. Skryf asseblief oor jou ervaring met die integrasie van JIRA.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.