Die rapportering van inhoudsdiefstal by Adsense as 'n DMCA-oortreding

DMCA-verslag

Ek het besluit om oorlog te voer met 'n uitgewer wat my feed gekaap het en my inhoud onder sy naam en webwerf vrystel. Hy adverteer en verdien geld uit die inhoud van my webwerf en ek is moeg daarvoor. Uitgewers, insluitend bloggers, het regte onder die Digitale Millennium Copyright Act.

Wat is die DMCA?

Die Digital Millennium Copyright Act (DMCA) is wetgewing van die Verenigde State (in Oktober 1998 in die wetgewing) wat die wetlike beskerming van intellektuele eiendomsregte versterk het wat nie in die oorspronklike Amerikaanse wet op outeursregte gedek is nie. Hierdie opdaterings was nodig om nuwe mediakommunikasietegnologieë te akkommodeer, veral met betrekking tot die internet. Die veranderinge onder die Amerikaanse wet op outeursregte is in ooreenstemming met die WIPO-outeursverdrag (World Intellectual Property Organization) en die WIPO-vertonings vir fonogramme.

Toe ek die uitgewer se webwerf nagegaan het, het ek opgemerk dat hulle die feed via my RSS-feed gekry het. Dit is 'n oortreding van Diensvoorwaardes van FeedBurner.

Belangriker nog, hierdie uitgewer bied Adsense-advertensies aan. Inhoud steel en Adsense-advertensies laat loop, is 'n direkte oortreding van Google se diensvoorwaardes.

Ek het Adsense gekontak en die probleem gerapporteer en daar is aan my aanvullende vereistes voldoen om dit te voltooi. Die Adsense-webwerf verduidelik:

Gebruik die volgende formaat (insluitend afdelingsnommers) om ons vermoë om u versoek te verwerk, te bespoedig:

 1. Identifiseer die werk wat outeursregbeskerm is volgens u oortreding in voldoende besonderhede. Byvoorbeeld, "Die werk wat onder kopiereg beskerm word, is die teks wat op http://www.legal.com/legal_page.html verskyn."
 2. Identifiseer die materiaal wat volgens u inbreuk maak op die kopiereg wat in item 1 hierbo gelys word. U moet elke bladsy identifiseer wat na bewering inbreukmakende materiaal bevat deur die URL daarvan te verskaf.
 3. Verskaf inligting wat redelik genoeg is om Google in staat te stel om u te kontak (e-posadres word verkies).
 4. Sluit die volgende stelling in: "Ek glo dat die gebruik van die kopieregbeskermde materiaal hierbo op die beweerde inbreukmakende webbladsye nie deur die eienaar van die outeursreg, die agent of die wet gemagtig word nie."
 5. Sluit die volgende stelling in: “Ek sweer, onder straf van meineed, dat die inligting in die kennisgewing akkuraat is en dat ek die outeursregteienaar is of dat ek gemagtig is om namens die
  eienaar van 'n eksklusiewe reg wat na bewering geskend word. ”
 6. Teken die vraestel.
 7. Stuur die skriftelike mededeling na die volgende adres:

  Google, Inc.
  Attn: AdSense-ondersteuning, DMCA-klagtes
  1600 Amfiteater Parkway
  Mountain View CA 94043

  OF Faks na:

  (650) 618-8507, Attn: AdSense-ondersteuning, DMCA-klagtes

Hierdie papierwerk sal vandag in die pos wees!

4 Comments

 1. 1

  Dit is 'n goeie idee. Ek het vir 'n rukkie 'n splogger gehad wat my inhoud opgehef het en jou plasing het my aangespoor om ook op te tree. Dit lyk nie of hulle dit gebruik om inkomste by te voeg nie, maar dit word eerder gebruik om verkeer na hul ander webwerf te herlei. Gah.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Doug,

  Dit is nuttig.

  Mag ook 'n klag by die gasheeronderneming indien.

  Laat iemand my inhoud steel, sowel as mededingers en verskeie nie-kommersiële blogs in my bedryf.

  Hierdie ou het sy eie netwerk van 'n paar dosyn ander webwerwe.

  Aangesien hy al ons inhoud oor asma en allergieë sowel as alle inhoud van verskeie ander blogs het, oortref hy ons dikwels vir ons eie plasings.

  Dit het verwarring veroorsaak deur mense wat probeer teruggaan na 'n pos.

  Ek lê die klagte nou by Google in.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.