Klaar, vuur, mik

Depositphotos 3269678 s

Hierdie aand was 'n wonderlike aand saam met baie bekende kundiges vir verkope, bemarking en handelsmerke. Ons is uitgenooi na 'n baie lekker restaurant in 'n privaat kamer. Die doel van die vergadering was om 'n kollega te help wat sy besigheid na die volgende vlak wou neem ... of 'n paar vlakke verder as waar dit nou is.

Daar was baie ooreenstemming in die kamer ... vind uit wat u in een sin doen, identifiseer die eienskappe wat u onderskei, ontwikkel 'n proses om u dienste te verkoop op grond van die waarde wat u bring, skakel met u netwerk om te identifiseer die beste vooruitsigte om 'n handelsmerk te bemark en te ontwikkel wat insluit wat u na die tafel bring.

Ek het nie noodwendig hiermee saamgestem nie ... maar dit is 'n redelike intense werk, is dit nie? U kan jare aan hierdie dinge werk ... en by die tekenbord beland omdat u nie daarin geslaag het nie.

Met alle respek vir my kollegas, is ek altyd 'n bietjie skepties as kundiges hierdie strategiese beplanning en advies aanbied. Ek werk eerlikwaar nou al meer as twee dekades in en rondom bemarkingsafdelings en ek kan nie aan een bemarkingsplan dink wat gewerk het nie soos beplan.

In alle eerlikheid dink ek dat baie van hierdie toespraak net papaja is.

Dit is nie heeltemal stapelbed nie ... Ek dink wel dat dit belangrik is om strategies te dink. U moet immers weet waar die algemene rigting van die teiken is voordat u aan die sneller gaan. Ek wil egter liewer hê dat iemand eers moet skiet en dan eerder moet mik as om maande te werk om 'n skoot op te stel wat die bullseye mag tref of nie.

Ek sien dikwels dat ondernemings misluk voordat hulle ooit die sneller trek. Hulle is so bang vir mislukking dat hulle verlam is en nooit die nodige risiko's neem om vooruit te gaan nie. Kyk rondom u na die besighede wat suksesvol is. Is hulle suksesvol omdat hulle foutloos beplan het? Of is hulle suksesvol omdat hulle beweeglik was en hul strategie kon aanpas soos die eise van hul vooruitsigte, hul kliënte en hul industrie vereis?

Wat is u siening? Ervaring?

8 Comments

 1. 1

  Ek dink jy is vir die grootste deel reg. Dit lyk vir my of dit afhang van wat jy doen en hoe vol vertroue jy is dat iets die moeite werd is om te bevorder. Wat ek bedoel is dat dit soms baie nodig is om 'n formele plan in plek te kry wat rigting en doel het. Dit help die mense wat die plan uitvoer, eintlik op koers te bly. Binne daardie plan moet daar egter meer uitvoering as beplanning wees. Aanvanklike strategieë kan binne 'n paar dae omgedraai word. Dit verg vinnige veranderinge.

  Om jou analogie 'n bietjie dieper te neem, stel jou voor of jy glad nie gemik het voordat jy geskiet het nie. Jy kan die teiken tref, maar jy sal heel waarskynlik heeltemal mis, of 'n vriend, of jouself tref. Dit is hoekom ek dink dit is baie afhanklik van hoe selfversekerd jy is oor die idee of besigheid (hoe groot die teiken is).

  So om dit alles bymekaar te bring – in hierdie mededingende omgewing waarin ons almal is, moet ons baie vinnig mik NA die teiken en vuur, dan weer mik en weer vuur, dan regtig weer mik en weer vuur. Of ... bring net die haelgeweer.

 2. 2

  Doug,

  Ek is saam met jou op hierdie een. Omdat ek van 'n semi-groot organisasie gekom het waar spoed in maande en half jaar gemeet is en "strategie + om dit reg te kry" 15 jaar instellings was, het ek die waarde daarvan gesien om rats te wees toe ons 'n nuwe metodologie vir die bedryf van ons besigheid begin toepas het. . Begin nou bemarking vir 'n begin wat, toe ek begin het, kleiner was as die bemarkingspan wat vir my gewerk het, jou punt is selfs belangriker. Die kollektiewe ervarings van die senior lede van die span behoort genoeg te wees om jou in die regte rigting te wys. Om rats te wees en voortdurend beter te word, gaan oor operasionele uitnemendheid ... 'n ongelooflike belangrike en dikwels oor die hoof gesien vaardigheidstel vir groeiende spanne.

  – Jascha

 3. 3

  Stem heeltemal saam, Brian! Die ironie is dat ek die meeste van my vrye tyd spandeer om die resultate van ander te lees en te bestudeer sodat ek wel weet watter rigting die teiken 'behoort' te wees. Ek is net bekommerd dat baie maatskappye nooit die eerste stap neem nie. Hulle faal nie dadelik as gevolg van 'n misstap nie ... maar hulle misluk uiteindelik as ander by hulle verbygaan.

 4. 4

  Ja, ek stem saam. Ek het nog nie slegte bemarking eerstehands gesien nie, maar ek hoor steeds stories van ouer maatskappye wat regtig sukkel met aanvanklike bemarkingspogings. Hulle verstaan ​​dit net nie so al die beplanning in die wêreld help hulle nie om die regte lesse te leer wat hulle nodig het om weer te mik en weer te skiet nie en hulle herhaal nie vinnig genoeg om die probleem op te los nie.

  Terloops, dit is 'n goeie analogie. Dit werk baie goed in hierdie geval. Jy is reg om net te weet waar die teiken is en ek is seker jy het 'n baie skerp sin daarvoor. Sommige mense doen dit net nie. Wie weet of beplanning help, maar man daar is party mense wat hulself sommer in die voet skiet met hul bemarking. (Ek moes dit sê, dit pas net te goed)

 5. 5

  Doug ek kon nie meer met jou saamstem nie. Die kern van wie ek is is: ENTREPRENEUR. En wat entrepreneurs betref, gaan ek alles daaroor om die toekoms te sien en die nodige stappe te neem om daar te kom. Ek glo in strategieë. Ek glo in beplanning. Ek moet egter bieg ek het nog nooit 'n tradisionele "sakeplan" ontwikkel nie.

  'n Jaar gelede het ek 'n gesprek met 'n meneer gehad. Ek onthou nie eers sy naam nie. Ons het vir die eerste keer ontmoet by 'n ontbytvergadering wat ons albei in die Castleton, Indiana area bygewoon het. Dit was een van daardie "uitstaan-op-die-parkeerterrein-vir-meer as 'n-uur-na-jy-net-ontmoet-gesprekke" en op een of ander manier het ons by die onderwerp van die skep van 'n sakeplan aangekom. Ek het aan hom gebieg dat ek nog nooit 'n tradisionele sakeplan geskep het nie. Hy het my gevra: "Beplan jy binnekort om finansiering van 'n bank vir jou klein besigheid te gaan kry?" Ek het geantwoord: "Nee." Moet dan nie bekommerd wees oor 'n sakeplan nie, het hy gesê. In wese het hy vir my gesê "Vuur en mik." Hy het my aangemoedig om my ondernemingsgees te volg en uit te gaan en sukses te behaal.

  En so Doug, dit is wat ek die afgelope 3 jaar gedoen het sedert ek Cross Creative in Oktober 2007 geloods het. So gelukkige verjaardag aan my maatskappy en nog baie jare van sukses vir ons albei, aangesien ons poog om te dien met die passies wat roer ons op elke nuwe dag! Dit is 'n wonderlike dag om 'n entrepreneur te wees.

 6. 6

  Stem heeltemal saam, Doug. Ontleding verlamming is nie net 'n simptoom van groot maatskappye. Baie eienaars van klein besighede is ook bang vir 'n verkeerde stap. Aksie, met maatstawwe om sukses te evalueer, is 'n goeie strategie. Fortuin bevoordeel die dapperes.

 7. 7

  Ek stem ook saam Doug, Buigsaamheid is vandag die naam van die speletjie. Strategiese denke vandag moet die vermoë insluit om vinnig aan te pas by 'n steeds veranderende mark.

 8. 8

  Dit is hoekom die werklik suksesvolle entrepreneurs besighede begin ... verkoop dit dan aan die strateë wat te veel "poppycock" praat om ooit een op hul eie te begin het.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.