Inhoud bemarkingBemarkingsinfografikaOpenbare Betrekkinge

Wanneer gaan die FTC geld invorder vir beroemdheidsaantekeninge?

Die waarskuwings van die Federale Handelskommissie het gestuur is, meer as 90 direkte e-posse aan bemarkers en hul beïnvloeders, waaronder akteurs en musikante soos Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Hailey Baldwin, Sofia Vergara, Lindsay Lohan, Sophia Bush, Zendaya Coleman, Jennifer Lopez, Luke Bryan en Sean Combs.

Ons het al oor geskryf openbaarmaking voorheen, maar ek is steeds verstom oor die aantal beïnvloeders wat nalaat om die finansiële vergoeding of handelsverhouding wat hulle het met die maatskappye waarvan hulle praat, te deel. Wanneer ek 'n wesenlike verband met 'n maatskappy werk ek daaraan om die verhouding op 'n paar vlakke bekend te maak:

  • Elke stukkie inhoud Ek publiseer, hetsy 'n twiet of 'n volledige berig, sal noem dat hulle 'n kliënt is, of ons 'n filiaal is, 'n advertensie deel, of dat hulle 'n borg is.
  • Regoor my webwerwe, Ek deel die ondernemingsname waarmee ek werk. U logo's van my borge sal hieronder draai.
  • Selfs my Algemene Diens meld dat ek dikwels oor kliënte praat of dat ek geldelike verhoudings het en dat ek dit openbaar. Dit is egter belangrik om daarop te let dat 'n algemene TOS nie FTC-riglyne dek nie!

Ek voel egter asof ek een van die min is.

Ondubbelsinnige en onversteekte openbaarmaking

Hierdie twee woorde is die sleutel tot FTC-riglyne. Ek luister egter na poduitsendings, kyk na regstreekse video's en lees daagliks sosiale opdaterings van leiers in die bemarkingsbedryf wat nie eers hul eie betaalde verhoudings met verkopers, konferensies en selfs hul eie kliënte bekend maak nie. Week na week sal hulle die gebruik van 'n instrument bespreek en dit laat die instrument se maatskappy 'n kliënt van hulle is. Afgesien van die oortreding van FTC-riglyne oor openbaarmaking, is dit 'n onguns vir hul gehoor en gemeenskap.

Dit is nie net ontstellend nie, maar ek het ook terugskakelmaatskappye wat my gereeld kontak wat my wil betaal om terugskakels binne my inhoud te plaas en hulle vra geen openbaarmaking nie. Ek vra hulle altyd duidelik in my antwoord of hulle my vra om FTC-riglyne vir openbaarmaking direk te oortree. Ek kry nooit 'n opvolgreaksie nie.

Diegene waarskuwings-e-posse vanaf die FTC gestuur was 'n waarskuwingskoot oor die boeg van die hele bedryf. Niemand moet die feit ignoreer dat hulle die stuur van e-posse ook aangekondig en bevorder het nie. Ongelukkig lyk dit of die waarskuwings ongemerk bly en dit is waarskynlik tyd dat die FTC 'n paar voorbeelde maak van bekendes, beïnvloedersbemarkingsplatforms en die bemarkers wat die dienste bekom.

Die FTC se endossementgidse verklaar dat indien daar 'n 'wesenlike verband' is tussen 'n onderskrywer en die bemarker van 'n produk - met ander woorde 'n verband wat die gewig of geloofwaardigheid wat verbruikers gee, kan beïnvloed - dat die verband duidelik en opvallend moet wees openbaar gemaak word, tensy die verband reeds duidelik is uit die konteks van die kommunikasie wat die endossement bevat. FTC-brief gestuur aan Mark King, president van Adidas Group Noord-Amerika.

Instagram-bekendes oortree steeds FTC-riglyne

'n Maatskappy wat pasgemaakte beïnvloederveldtogte bou, het nagevors sosiale media-profiele van bekendes nagevors en gevind dat 93% van die sosiale media-onderskrywings van bekendes op Instagram FTC-riglyne oortree:

FTC Celebrity Endossements oortree FTC-openbaarmaking
Die Mediakix-werf is nie meer aktief nie so ek het skakels verwyder.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.