Firefox 3 Review, Robots, Add-ons en Tweaks

Dit is die tweede dag met Mozilla Firefox 3 en ek het Safari al van my beskuldigdebank verwyder. Die blaaier is redelik vinnig (ek raai tot al my gewilde byvoegings en 'n paar veiligheidsopdaterings arriveer). Ek glo dit is die moeite werd om op te gradeer en ek kan 'n paar dae wag totdat die byvoegings vinnig is.

Verbetering van bruikbaarheid op die Knoppie-uitleg

Die opvallendste verandering wanneer u FF3 begin, is die groter terugknoppie in die Toolbar. Groet ons aan die koppelvlakspan oor hierdie verandering. Tipiese uitlegte van menu-stelsels in toepassings stel belangrik volgens posisie, maar Mozilla-ontwerpers het besluit om dit 'n stap verder te neem deur die terugknoppie te vergroot. Dit is 'n groot verandering ... gebruikers is beslis meer geneig om hierdie knoppie meer as enige ander te gebruik; gevolglik is die grootte en posisionering groot verbeterings.

Sommige aanpassings in Firefox 3

As jy tik about: config in die url-balk in Firefox 3 het u toegang tot sommige instellings wat pret en gevaarlik is. Hier is 'n paar van my gunstelinge wat ek al aangepas het:

 1. general.warnOnAboutConfig - as u nie van die waarskuwing hou as u about.config oopmaak nie, dubbelklik hierop om die waarskuwing ONWAAR te maak.
 2. browser.urlbar.autoFill - dubbelklik op WAAR en u URL's sal outomaties voltooi op grond van u geskiedenis.
 3. browser.urlbar.doubleClickSelectsAll - dubbelklik op WAAR en as u in u url-balk dubbelklik, sal dit die hele URL kies eerder as 'n deel daarvan.
 4. general.smoothScroll - dubbelklik op WAAR en dit blaai mooi deur die bladsye in u blaaier.
 5. layout.spellCheckDefault - stel dit op 2 en u kan alle velde, en nie net die teksareas, spel nie.

Paaseiers: 'n boodskap van die Robots

Tipe oor: robotte in die url-balkie vir 'n lekker laggie! Lekker om ontwikkelaars te sien wat 'n sin vir humor het. Ek wens dat meer aansoeke paaseiers soos hierdie byvoeg.

oor: mozilla is nog 'n eier (ek dink dit was in elke weergawe).

Die een byvoeging waarsonder ek nie kan klaarkom nie

Die Delicious Bookmark-byvoeging is eenvoudig fantasties. STOP DIT as u nog boekmerke in u blaaier stoor! Met Del.icio.us kan u skakels deel, organiseer, merk en selfs op u blog plaas.

Die funksie wat ek wens, kan opgedateer word

Ek hou van die funksie in Internet Explorer wat die url-balk groen op veilige webwerwe kleur. Ek wens daar was 'n about: config instelling daarvoor.

7 Comments

 1. 1

  Re: groen URL-balk - FF3 kleur 'n gedeelte van die URL-balk groen as u sekere webwerwe besoek. Boonop, in plaas van net die favicon aan die linkerkant, verskyn die maatskappy se naam ook (albei verskyn in die groen agtergrond).

  voorbeeld

  Ek dink dit het te make met die veiligheidsertifikaat, want as u met die muis oor die skaduwee beweeg, kry u 'n wenke waarop staan: "Verified by: Verisign, Inc."

 2. 2
 3. 4
 4. 5

  Ek gebruik ook Delicious Bookmarks, veral as 'n manier om boekmerke tussen rekenaars te deel. Ek gebruik dan 'n sleutelwoord vir elke tipe boekmerk met 'ff:' voor. Al my finansiële boekmerke is dus gemerk met 'ff: finance' en word waarskynlik as verborge gemerk. Ek kan die etiket dan as 'n gunsteling merk, sodat dit op die Delicious-werkbalk en -menu verskyn.

 5. 6
 6. 7

  Ek gebruik FireFox 3 sedert beta 3 of 4, en het net besef dat die liggingbalk die volledige teks soek na die titel en URL van alle bladsye in u geskiedenis. Alhoewel dit 'n sekonde of twee neem om al die gegewens te deursoek, is dit 'n uitstekende bruikbaarheidsfunksie waaraan ek aanvanklik nie regtig omgegee het nie, maar nou lief is.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.