Massamedia tot massasosiale netwerke = FAIL

sosiale skare rigting

Sommige mense glo dit die wêreld is plat as gevolg van die internet. Ek verskil.

Die wêreld kan dalk plat word vanuit 'n data- en nutsoogpunt ... maar die feit is dat geografiese afstand tussen mense steeds 'n ongelooflike uitdaging is. Ek werk voltyds saam met 'n span in Indië en kan u vertel dat, hoewel die groep ongelooflik talentvol is, kommunikasie en die stel van goed gedefinieerde vereistes en prioriteite belangriker is as gevolg van die gaping in die ligging. Ek en my span werk hard om te veel met mekaar te kommunikeer.

Ek wil nie met ander mense werk as die span wat ek nou het nie, maar om konferensie-oproepe te laat val, vakansiekonflikte, tydsones, taal ... dit alles lewer uitdagings wat die produktiwiteit wat ons sou hê as ons in die volgende kamer was, verwyder. Die wêreld is nie plat.

Vanaand kry ek 'n uitnodiging vir 'n Fast Company-beta, waar die tydskrif 'n breë, robuuste sosiale netwerk van stapel stuur vir entoesiaste van hul tydskrif. Ek gaan help om die toepassing een keer 'n week of so te toets, maar ek glo dat die toekoms van die netwerk net sleg is.

Vinnige maatskappy Beta

Soveel as wat ek aan Fast Company mag deelneem, is die feit dat ek nog steeds in Indianapolis, Indiana, woon en werk. Heck, ek het lesers van my blog wat aan die westekant van die stad werk waarmee ek die afgelope ses maande nie kon skakel nie. Ligging, ligging, ligging ... dit is alles.

So - kom ons sê ek laat vaar my pogings om te netwerk in Kleiner Indiana en werk daaraan om 'n netwerk en professionele verbindings in Fast Company te vestig. Sal ek daarby baat vind? Ek dink nie so nie. Ek kan nie bekostig om deur die land te sigsag nie, en ek wil ook nie daardie kosbare tyd verloor nie.

Shel het my nou die dag geribbel as die enigste ou gekwetter in Indiana. Ek is natuurlik nie, maar ek weet dat my geografiese ligging die invloed op my blog sowel as my invloed in die bedryf beperk het.

Voordat u begin wonder, sal ek u laat weet dat ek vir 'n paar jaar nie van plan is om te verhuis nie. My seun is 'n baie suksesvolle student aan IUPUI en my dogter is 13 en sal my doodmaak as ek haar van haar vriende, koor, jaarboekklub, ens. Hier in Greenwood, Indiana, gaan verhuis. As hulle eers eenmaal buite die huis is, sal ek dit ernstig oordink.

Baie min van ons woon en werk wêreldwyd. Miskien wil nog minder van ons dit regtig doen. Die wêreld, soos ons dit sien, is plaaslik en ons sal voortgaan om te werk en plaaslik te leef. Ons bou plaaslike vriendskappe, plaaslike netwerke en word plaaslik betaal. Daarom is sosiale netwerke soos Fast Company eenvoudig tot mislukking gedoem - hulle het geografie as 'n belangrike faktor in netwerk geïgnoreer.

Fast Company sal ook nooit besef hoe plaaslik sake gedoen word nie. Hoosiers het 'n heel ander handelsetiket. Ons is dikwels bevriend met mededingers en deel mensehulpbronne en talent van regoor die streek. Kleiner Indiana is al weke gelede begin en verkeer verdwyn al baie meer gevestigde 'massamedia-maatskappye in die streke.

Sien jou in Kleiner Indiana! Jammer, Fast Company!

10 Comments

 1. 1

  Ek het net die artikel geblaas en dit is wat ek gelees het.

  Blah blah blah

  vinnige geselskap

  blah blah blah

  sosiale netwerk

  blah blah blah

  tot mislukking gedoem.

  Dit is op GEEN manier 'n belediging wat teen jou gerig is nie, maar eerder 'n volledige ooreenkoms met jou.

  Nog 'n sosiale netwerk? Kreun … Puh-huurkontrak. Het ons nie al genoeg nie. Ek is al moeg vir Facebook, My Space lyk soos 'n 1996 html-woestyn.

  Die internet staar oorlading van sosiale netwerke in die gesig. Gee my 'n blaaskans, herinner my aan 'n nuwe produk vir die eiendomsbedryf waar 'n agent hul eie sosiale netwerk vir kliënte kan skep en potensiële kliënte met mekaar kan kommunikeer en die agente se gesig altyd na hulle staar.

  My antwoord was "wat is die punt?" jou kliënt kom nie na JOU sosiale netwerk nie. As jy suksesvol wil wees met sosiale netwerkbemarking, moet jy met hulle koppel/deelneem in hul sosiale netwerk van keuse.

  Loren

  • 2

   Ons stem heeltemal saam, Loren. My plasing is bloot 'n waarskuwing aan alle maatskappye wat dink hulle moet aan boord van die sosiale netwerkwa spring om hul webteenwoordigheid te red. 'n Paar weke van nou af sal hulle 'n ton ontwikkelingsgeld op hê en kopkrap en wonder hoekom dit nie gewerk het nie.

   Dit is eenvoudig nie die tegnologie of webwerf waartoe die mense aangetrokke is nie, dit is die netwerk wat tel – wie, waar … en meestal WAAROM?!

 2. 3

  Ja, ek stem ook saam.

  Die verspreiding van sosiale netwerke kom baie naby aan die ad-nauseum-drempel.

  Een ding wat ek sou noem, is dat ek 3 jaar in Indië gewerk het (nie saam met mense in Indië nie, maar in Rajasthan), en baie van hierdie probleme wat jy noem is te wyte aan ernstige infrastruktuurprobleme. Naamlik die krag wat ten minste 'n paar keer per dag lukraak afgaan!

  Ek het ook nie geweet jy is van Indy nie. Ek is ook. Het op Rockville-pad grootgeword, en van IUPUI gepraat – Dis waar ek ook skoolgegaan het!

  In elk geval, lekker post. Ek dink dat baie mense in die blogosfeer wat ook al 'n bietjie uitgebrand raak op hierdie soort hipersosiale netwerke.

  Jon

 3. 5

  Heh. Dit klink vir my net soos Hoosier-spesifieke xenofobie... 😉

  Maar ernstig ... goeie plasing. Ek doen werk aan 'n groot projek op 'n afstand en vind uitdagings soos jy beskryf, al is die kliënt hier in die goeie VSA (maar nie een van ons is in Indiana nie. 🙂 Ek skryf baie lang e-posse om konsepte te verduidelik wat neem baie van my tyd in beslag, maar ek kon natuurlik nie eers die projek 10 jaar gelede vir hulle gedoen het nie...

  OTOH, ek vind iets baie nuttig wat daaruit kom. Om gedwing te word om dinge in e-pos te regverdig, gee my 'n wonderlike geskiedenis van die projekbesluite en gee my ook inhoud wat ek later kan myn sodra ek klaar is met hierdie projek en (hopelik) weer kan begin blog.

  Ek sien dat ek ook 'n soortgelyke projek sal kan benader en baie van wat ek aan hulle geskryf het kan hergebruik om die aanwysings wat ek geneem het te regverdig.

  Deel hiervan is dat my kliënt baie gewillig is om my rigting te neem en dat ek net dinge kan verduidelik en daartoe instem eerder as om teen my te baklei oor my aanbevelings. Ek is gelukkig so, Anders as jy soms.

  JMTCW in elk geval. 🙂

  • 6

   O ook, jy sê dat die toekoms van sosiale netwerke grimmig is, maar jy strak Smaller Indiana. Probeer jy nie regtig eerder sê dat nuwer sosiale netwerke 'n sterk gemeenskaplike band nodig het nie en in jou geval is dit geografie en (ietwat) gedeelde kultuur?

   My pa is nou al seker 15 jaar deel van 'n aanlyn sosiale netwerk. Dit word 'n poslys genoem vir mense wat (meestal nou voorheen) 'n spesifieke fabrikaat en model motorfiets besit wat net vir 3 jaar in die VSA vervaardig is en sedert 1991 nie vervaardig is nie. Sy sosiale netwerk is sterker as enige web- gebaseerde sosiale netwerk wat ek nog gesien het (Facebook ingesluit), en dit is alles self-georganiseer en bestuur in e-pos. So sterk dat hulle die afgelope 2 jaar jaarlikse saamtrekke en so min as 4 plekke en soveel as 10 plekke in die VSA gehad het. Sosiale netwerke hoef dus nie plaaslik te wees om sterk te wees nie, maar het net 'n sterk gedeelde band nodig (alhoewel plaaslik een van die sterker bande is wat bestaan.)

   Dit gesê, kom ons neem aan dat jy wou probeer om 'n aanlyn sosiale netwerk gemeenskap vir 'n publiserende kliënt te bou en kom ons sê daardie kliënt het 'n gedeelde belangstelling (dalk selfs motorfietse.) Hoe sal jy te werk gaan om dit te doen gegewe jou opmerkings dat sosiale netwerke is grimmig?

   • 7

    Hallo Mike,

    Ek dink my punt was nie duidelik nie. My punt is dat "MASSA" sosiale netwerke mislukkings sal wees - maar "MICRO" sosiale netwerke - een met baie spesifieke doelwitte of teikengehore sal voortgaan om te vermeerder. Jou voorbeeld van 'n gedeelde motorfietsbelangstelling is perfek – ek kon heeltemal 'n baie geteikende sosiale netwerk sien wat suksesvol sou wees.

    In hierdie geval was my voorbeeld FastCompany wat 'n massa sosiale netwerk vir hul lesers bou. Dit is eenvoudig 'n te wye vak met geen geleentheid om volgens groep, onderwerp, probleem of selfs geografie te konsentreer nie.

    Hierdie massamediums dink net 'Sosiale netwerk' is die volgende buzz en hulle moet almal een begin. Hulle is gedoem tot mislukking!

    Hier in Indianapolis is daar IndyMoms en IndyPaws ... twee sosiale netwerke wat beide geografies en volgens onderwerp konsentreer ... en albei doen fantasties.

    Doug

 4. 8

  Ek dink een van die beste voorbeelde van massamedia wat die punt van die internet mis, is http://www.honeyshed.com. Dit word beskryf as tuisinkopies voldoen aan MTV. Ek sê boo.

  Massamedia-mentaliteite sal dit net nie op die internet sny nie, dit is te maklik om af te skakel en uit te skakel. Ek bevraagteken selfs die vermoë van nis sosiale webwerwe aangesien Facebook se oop API en groot gebruikersbasis dit 'n ryp grond maak vir ontwikkelaars om voordeel daaruit te trek.

 5. 9

  Interessante pos. Ek kan werklik sê dat ek al 'n geruime tyd 'n soortgelyke preek preek.

  Die sleuteluitdaging is die manier waarop mense met mekaar verband hou en ten spyte van die feit dat mense van nature gesellig is, het hulle steeds iets in gemeen nodig en dit kan geografies wees of dit kan godsdienstig, etnies, onderwerp, opvoedkundig of andersins wees. Die groot netwerke soos MySpace en Facebook is nie bevorderlik vir hierdie gemeenskaplikheid nie en daarom is hulle gedoem tot 'n sekondêre posisie en moet nuwe netwerke opspring om die basiese uitdaging op te los.

  Die sekondêre uitdaging is dat die inligting daar buite te veel in kwantiteit en te min in kwaliteit is, want daar is geen onderwerp 'redakteurs' of 'kundiges' wat die inhoud indien nie. Dit sal eers gebeur wanneer die netwerke kleiner en meer gefokus word en dus die inligting meer gefokus en hopelik meer gefiltreer is aangesien kwansuis net persone met relevante kennis bydra.

  Dankie vir die pos.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.