Massamedia tot massasosiale netwerke = FAIL

sosiale skare rigting

Sommige mense glo dit die wêreld is plat as gevolg van die internet. Ek verskil.

Die wêreld kan dalk plat word vanuit 'n data- en nutsoogpunt ... maar die feit is dat geografiese afstand tussen mense steeds 'n ongelooflike uitdaging is. Ek werk voltyds saam met 'n span in Indië en kan u vertel dat, hoewel die groep ongelooflik talentvol is, kommunikasie en die stel van goed gedefinieerde vereistes en prioriteite belangriker is as gevolg van die gaping in die ligging. Ek en my span werk hard om te veel met mekaar te kommunikeer.

Ek wil nie met ander mense werk as die span wat ek nou het nie, maar konferensie-oproepe laat val, vakansiekonflikte, tydsones, taal ... dit alles lewer uitdagings wat die produktiwiteit wat ons sou hê as ons in die volgende kamer sou wees, verwyder. Die wêreld is nie plat.

Vanaand het ek 'n uitnodiging gekry vir 'n Fast Company-beta, waar die tydskrif 'n breë en robuuste sosiale netwerk bekendstel vir entoesiaste van hul tydskrif. Ek gaan help om die toepassing een keer per week of so te toets - maar ek glo dat die toekoms van die netwerk net sleg is.

Vinnige maatskappy Beta

Soveel as wat ek aan Fast Company mag deelneem, is die feit dat ek nog steeds in Indianapolis, Indiana, woon en werk. Heck, ek het lesers van my blog wat werk aan die westekant van die stad waarmee ek die afgelope ses maande nie kon skakel nie. Ligging, ligging, ligging ... dit is alles.

So - kom ons sê ek laat vaar my pogings om te netwerk in Kleiner Indiana en werk daaraan om 'n netwerk en professionele verbindings in Fast Company te vestig. Sal ek daarby baat? Ek dink nie so nie. Ek kan nie bekostig om deur die land te sigsag nie, en ek wil ook nie daardie kosbare tyd verloor nie.

Shel het my nou die dag geribbel as die enigste ou gekwetter in Indiana. Ek is natuurlik nie, maar ek weet dat my geografiese ligging die invloed op my blog sowel as my invloed in die bedryf beperk het.

Voordat u begin wonder, sal ek u laat weet dat ek vir 'n paar jaar nie van plan is om te verhuis nie. My seun is 'n baie suksesvolle student aan IUPUI en my dogter is 13 en sou my doodmaak as ek haar van haar vriende, koor, jaarboekklub, ens. Hier in Greenwood, Indiana, sou verhuis. Sodra hulle eers buite die huis is, sal ek dit ernstig oordink.

Baie min van ons woon en werk wêreldwyd. Miskien wil nog minder van ons dit regtig doen. Die wêreld, soos ons dit sien, is plaaslik en ons sal voortgaan om plaaslik te werk en te leef. Ons bou plaaslike vriendskappe, plaaslike netwerke en word plaaslik betaal. Daarom is breë sosiale netwerke soos Fast Company eenvoudig tot mislukking gedoem - hulle het geografie as 'n belangrike faktor in netwerk geïgnoreer.

Fast Company sal ook nooit besef hoe plaaslik sake gedoen word nie. Hoosiers het 'n heel ander besigheidsetiket. Ons is dikwels bevriend met mededingers en deel menslike hulpbronne en talent van regoor die streek. Kleiner Indiana Daar is reeds weke gelede begin en die verkeer verdwerg al baie meer gevestigde 'massamedia-ondernemings'.

Sien jou in Kleiner Indiana! Jammer, Fast Company!

10 Comments

 1. 1

  Ek het die artikel net gebries en dit is wat ek gelees het.

  Blah blah blah

  vinnige geselskap

  blah blah blah

  sosiale netwerk

  blah blah blah

  gedoem tot mislukking.

  Dit is geensins 'n belediging op u nie, maar eerder 'n volledige ooreenkoms met u.

  Nog 'n sosiale netwerk? Kreun ... Puh-huurkontrak. Het ons nie al genoeg nie? Ek is al moeg vir Facebook, My Space lyk soos 'n 1996 html-woesteny.

  Die internet word oorlaai deur sosiale netwerke. Gee my 'n blaaskans, herinner my aan 'n nuwe produk vir die vaste eiendomsbedryf, waar 'n agent hul eie sosiale netwerk vir kliënte kan skep en potensiële kliënte met mekaar kan kommunikeer en die agente in die gesig staar.

  My antwoord was 'wat is die punt?' u kliënt kom nie na U sosiale netwerk nie. As u wil slaag met die bemarking van sosiale netwerke, moet u met hulle in verbinding tree / deelneem aan hul sosiale netwerk van keuse.

  Loren

  • 2

   Ons stem absoluut saam, Loren. My boodskap is bloot 'n waarskuwing vir alle maatskappye wat dink dat hulle aan boord van die Social Networking-wa moet spring om hul teenwoordigheid op die internet te red. Oor 'n paar weke sal hulle 'n klomp ontwikkelingsgeld wees en hul kop krap en wonder waarom dit nie werk nie.

   Dit is eenvoudig nie die tegnologie of werf waarheen die mense aangetrokke is nie, dit is die netwerk wat tel - wie, waar ... en meestal WAAROM ?!

 2. 3

  Ja, ek stem ook saam.

  Die verspreiding van sosiale netwerke kom baie naby die ad nauseum-drempel.

  Een ding wat ek sou noem, is dat ek 3 jaar in Indië gewerk het (nie saam met mense in Indië nie, maar in Rajasthan), en baie van hierdie probleme wat u noem, is as gevolg van ernstige probleme in infrastruktuur. Die krag gaan naamlik ten minste 'n paar keer per dag lukraak uit!

  Ek het ook nie geweet dat jy van Indy kom nie. Ek is ook. Het op die Rockville-pad grootgeword en gepraat van IUPUI - dit is ook waar ek skoolgegaan het!

  In elk geval, mooi boodskap. Ek dink dat daar baie mense in die blogosfeer is wat op hierdie soort hipersosiale netwerke effens uitgebrand word.

  Jon

 3. 5

  Heh. Dit klink net vir my na Hoosier-spesifieke vreemdelingehaat ... 😉

  Maar ernstig ... goeie boodskap. Ek werk aan 'n groot projek op afstand en vind uitdagings soos u beskryf, alhoewel die kliënt hier in die goeie VS is (maar nie een van ons is in Indiana nie. 🙂 Ek vind baie lang e-posse om konsepte te verduidelik wat neem baie tyd van my tyd, maar natuurlik kon ek die projek nie eers tien jaar gelede vir hulle gedoen het nie ...

  OTOH, ek vind iets baie nuttigs daaruit. Die feit dat ek gedwing word om dinge per e-pos te regverdig, gee my 'n uitstekende geskiedenis van die projekbesluite en gee my ook inhoud wat ek later kan ontgin sodra ek hierdie projek voltooi het en (kan hopelik) weer begin blog.

  Ek sien dat ek ook 'n soortgelyke projek sal kan benader en baie van wat ek aan hulle geskryf het, kan hergebruik om die aanwysings wat ek gevolg het, te regverdig.

  'N Deel hiervan is dat my kliënt baie bereid is om my leiding te gee en my toelaat om dinge net te verduidelik en in te stem, eerder as om my op my aanbeveling te beveg. Ek is gelukkig so, Anders as jy soms.

  JMTCW in elk geval. 🙂

  • 6

   O ook, jy sê dat die toekoms van sosiale netwerke somber is, maar jy kleiner Indiana. Probeer u nie eerder sê dat nuwer sosiale netwerke 'n sterk gemeenskaplike band nodig het nie, en in u geval geografie en (ietwat) gedeelde kultuur?

   My pa is nou al seker 15 jaar deel van 'n aanlyn sosiale netwerk. Dit word 'n e-poslys genoem vir mense wat (meestal deesdae) 'n spesifieke motorfietsmerk het wat slegs drie jaar in die VSA vervaardig is en sedert 3 nie meer vervaardig word nie. Sy sosiale netwerk is sterker as enige web- gebaseerde sosiale netwerk wat ek nog gesien het (Facebook ingesluit), en dit word alles georganiseer en per e-pos bestuur. So sterk dat hulle die afgelope tien jaar jaarlikse byeenkomste gehad het en so min as 1991 plekke en soveel as 2 plekke in die VSA. So sosiale netwerke * hoef * nie lokaal te wees om sterk te wees nie, hulle het net 'n sterk gedeelde band nodig (alhoewel plaaslike een van die sterker bande is wat bestaan.)

   As dit gesê word, kom ons aanvaar dat u wou probeer om 'n aanlyn gemeenskap vir sosiale netwerke vir 'n kliënt te publiseer, en laat ons sê dat die kliënt 'n gemeenskaplike belang het (miskien selfs motorfietse.) Hoe sou u te werk gaan, gegewe u kommentaar dat sosiale netwerke grimmig?

   • 7

    Hallo Mike,

    Ek dink my punt was nie duidelik nie. My punt is dat 'massas' sosiale netwerke mislukkings sal wees - maar 'mikrofone' sosiale netwerke - netwerke met baie spesifieke doelwitte of teikengehore sal aanhou versprei. U voorbeeld van 'n gedeelde motorfietsbelangstelling is perfek - ek sou 'n baie geteikende sosiale netwerk sien wat suksesvol sou wees.

    In hierdie geval was my voorbeeld FastCompany wat 'n groot sosiale netwerk vir hul lesers opgebou het. Dit is eenvoudig 'n te wye onderwerp sonder geleentheid om op groep, onderwerp, probleem of selfs geografie te konsentreer.

    Hierdie massa-mediums dink net 'Social Network' is die volgende reeks en hulle moet almal een begin. Hulle is gedoem tot mislukking!

    Hier in Indianapolis is daar IndyMoms en IndyPaws ... twee sosiale netwerke wat beide geografies en volgens onderwerp konsentreer ... en albei vaar fantasties.

    Doug

 4. 8

  Ek dink een van die beste voorbeelde van massamedia wat die internet mis, is http://www.honeyshed.com. Dit word beskryf as tuiswinkels wat MTV ontmoet. Ek sê booo.

  Massamedia-mentaliteite sal dit net nie op die internet sny nie, dit is te maklik om uit te skakel en uit te skakel. Ek betwyfel selfs die vermoë van nis-sosiale webwerwe, aangesien die oop API en die groot gebruikersbasis van Facebook dit 'n ryp grond maak vir ontwikkelaars om dit te benut.

 5. 9

  Interessante berig. Ek kan regtig sê dat ek al 'n geruime tyd 'n soortgelyke preek verkondig.

  Die belangrikste uitdaging is die manier waarop mense omgaan, en ten spyte van die feit dat mense van nature besorg is, het hulle nog steeds iets gemeen nodig en dit kan geografies wees, of dit kan godsdienstig, etnies, onderwerp, opvoedkundig of andersins wees. Die groot netwerke soos MySpace en Facebook is nie bevorderlik vir hierdie gemeenskaplikheid nie, en daarom is hulle gedoem tot 'n sekondêre posisie en moet nuwe netwerke ontstaan ​​om die basiese uitdaging op te los.

  Die tweede uitdaging is dat die inligting daar buite te veel in hoeveelheid en te min in gehalte is omdat daar geen onderwerp 'redakteurs' of 'kundiges' is wat die inhoud instuur nie. Dit sal slegs gebeur as die netwerke kleiner en gefokusder word en sodoende die inligting meer gefokus en hopelik meer gefiltreer word, aangesien slegs mense met relevante kennis glo bydra.

  Dankie vir die pos.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.