Die boonste klas sosiale media misluk

sosiale media rockster

In die hoërskool van my dogter het hulle 'n gebied gehad wat heilig was vir bejaardes, die 'senior mat' genoem. Die 'senior mat' was 'n gemaklike afdeling wat in 'n gebied in die hoofsale van haar hoërskool gebou is, waar die hoër klas kon kuier. Geen eerstejaars of junior klas is toegelaat nie senior mat.

Klink beteken, is dit nie? In teorie bied dit seniors 'n gevoel van prestasie en trots. En miskien bied dit die laer klasmense die gretigheid om op te tree, sodat die mat eendag aan hulle behoort. Soos enige klas stelsel, maar die gevaar is die groeiende skeiding tussen die hoër klas en die ander.

In die vroeë dae van sosiale media was daar geen klasstelsel nie. Toe iemand 'n wonderlike blogpos op die blogosfeer geskryf het, het ons die skrywer almal toegejuig en hul pos bevorder. In werklikheid het ek lanklaas blogposte van nuwe blogs wat ek ontdek het, bevorder in 'n poging om hulle aan te moedig en te verseker dat hulle 'n stukkie kollig kry. Baie van my vriende vandag was mense wat my blog ontdek en gedeel het, of andersom.

social media het verander. 'N Klasstelsel is absoluut in plek. En die hoër klas vervreem die wêreld gemaklik van hul 'senior mat'. Ek is nie deel van die hoër klas nie, maar wil graag dink ek is naby. Maar soms voel dit nie so nie. Ek reik uit na baie mense in die hoër klas en hulle reageer nie. Hulle reageer nie op Twitter, Facebook, Google+ of selfs per e-pos nie.

Openbaarmaking: Hierdie berig kan my gedrag ook baie goed beskryf. Ek kritiseer ander nie soveel as bloot die verandering in die sosiale media-heelal nie.

Dis wonderlik. Terwyl hierdie mense boeke oor die krag van sosiale media skryf en hul verhale vertel van die geleenthede wat ander hulle gegee het, laat hulle nie die hand na die volgende persoon uit nie. Ek lees baie van hul blogs en sien talle opmerkings van toegewyde volgelinge wat hulle weer tweet, deel en gelukwens met die wonderlike inhoud ... sonder antwoord van die deskundige. Geen. Nie 'n loer nie.

Met die groei van hierdie bedryf stel ek geensins dat elke versoek beantwoord moet word nie - die getalle is eenvoudig te groot. Ek self het dit onmoontlik gevind om op elke versoek te reageer. Maar ek do probeer. As 'n gesprek op my sosiale netwerk vonkel en ek weet daarvan, voel ek my absoluut verplig om deel te neem aan die gesprek. Dit is die minste wat ek kan doen, aangesien my sosiale media-netwerk nie die gesag het as dit nie vir elke leser en volgeling was nie.

Ek gaan nie name noem nie en ook nie sê dat dit almal is nie. Daar is baie uitsonderings. Daar is egter ook baie rock-sterre op sosiale media wat nie hul eie hondekos eet nie. Hulle gaan boeke skryf, praat en konsulteer met groot ondernemings en skel dit uit as dit nie deursigtig is nie besig. En dan roep hulle hul ander boonste klas maatjies op en gesels met hulle oor 'n lekker bottel wyn by die plaaslike vallei-steakhuis, en ignoreer hul eie netwerk.

Moenie die hype mense glo nie. As u een van hierdie professionele persone volg, u boeke koop en kyk hoe hulle praat ... neem u 'n paar minute tyd om hul aktiwiteite te hersien. Volg hulle hul eie leiding? Antwoord hulle eerstejaars en juniors op hul Facebook-bladsy? Herhaal hulle goeie kommentaar van volgelinge wat nie die volgende het nie? Volg hulle die gesprekke in die kommentaar van hul eie blog?

As hulle dit nie doen nie, gaan soek iemand wat dit doen! Trek die mat onder hulle uit.

13 Comments

 1. 1

  Ek wens ek kon sê dat ek met u plasings saamstem, en ek is seker wat baie mense en bloggers van sosiale media waar is wat u sê, maar ek beskou myself as 'n junior in die blogwêreld en ek het net goeie ervarings gehad om uit te reik aan sommige van die seniors.

  Ek het antwoorde gekry van sommige van die groot ouens soos Chris Brogan, Jason Falls, Scott Stratten, Dave Kerpen, ens. Ek het ook al 'n paar keer oor Dave Kerpen en sy boeke geskryf en hy het my berigte op sy sosiale netwerke gedeel.

  Uit ervaring het ek gevind dat baie van die groot ouens in die sosiale media wel oefen wat hulle verkondig, en dit is waarskynlik die rede waarom hulle so suksesvol is.

 2. 4

  Douglas, Yikes! Ek hoop dat ek nie in die kategorie "slegte senior" is nie. Ek hou daarvan om te dink dat ek wel uitreik, reageer en betrokke raak. Is daar mense wat ek dalk langs die pad verlig het? Natuurlik. Daar is tye wanneer ek nie (of nie kan) betrokke raak nie. Verlede week was ek byvoorbeeld in die afgeleë Peru en Bolivia en het ek baie beperkte toegang tot die internet gehad (slegs ongeveer 'n uur per dag). Gister was ek 10 uur in 'n vliegtuig. Soms kry ek na 'n toespraak 200 of 300 tweets en 50 Facebook-vriendversoeke. Ek maak nie verskonings nie, maar noem net die werklikheid. Ek probeer egter meestal toeganklik wees.

 3. 5

  @douglaskarr: disqus @ google-4e3cce4e05af3f9a841d921fe02f1ea7: disqus @ mattsouth: disqus Goeie waarneming. Ek sien beslis dat sommige van die seniors 'eksklusiewe klubs' vorm wat na die beginner uitreik met die motief dat dit nie 'n ware verband is nie, maar eerder hoop om 'n 'gratis' webinar te word wat dan 'n verkoopsplek word. Die saak is, net soos diegene op die senior mat, sal hulle binnekort moet aanbeweeg en ontwikkel, of hulle sal self die verloorder word wat vas sit en die 12de graad herhaal.

  • 6

   Hou van die opmerking oor “12de klas herhaal”! Daar is ook die analogie van die mense van die hoërskool wat nog steeds tuis woon, wat gas pomp en besin oor hul dae om 'n sokkerster te wees, as die beste vir hulle ooit.

 4. 7

  Is dit so verbasend? Die bestuurskonsultasies verkondig die krag van transformasie, maar is die bestandste teen verandering. FEIT: hulle implementeer nog steeds SAP soos 20 jaar gelede. Die “sosiale media-ghoeroes” is dus bloot konsultante. En onthou, 'n konsultant is 'n man wat 'n duisend maniere ken om lief te hê, maar nie 'n vriendin het nie. (openbaarmaking: ek was 'n vennoot met een van die Big1,000)

  • 8

   In my geval is ek ten minste nie 'n konsultant nie. Ek skryf boeke, hou toesprake, hou meesterklasse, doen afrigting en sit in adviesrade. Ek het egter die afgelope 6 jaar geen konsultasie gedoen nie.

 5. 9

  Ek het al soortgelyke gedagtes gehad, dit al voorheen geskryf .. 'n situasie van 'kilometerstand kan wissel'. Soos Matt, het ek die 'elite' gesien en ervaar dat hulle praat en soos jy dit gesien het ... nie soseer nie. Ek het gesien hoe 'n paar in hul geledere by wyse van spreke inbreek, maar tog sien hoe ander weggelaat word. As ons dink aan diegene wat die siklus aan die gang hou .. kan ons sien of ons konsultante nie oefen wat hulle verkondig nie, of ons die boeke koop, die lesings bywoon, die stewige konsultasiefooie betaal, op die knoppies en kentekens klik en die speletjie bly speel . Ek is dus nie seker of dit ons is wat ons in die steek laat nie.

  Op die oomblik is my fokus my. Ek probeer om my nie so baie oor ander te bekommer nie, dinge wat ek nie kan beheer nie. Ek gaan aanhou om my ding te doen, hard te werk om meer te doen, om beter te doen vir my, my kliënte, my besigheid. FWIW.

 6. 10

  @douglas, waarskynlik, wat jy sê, is korrek, waarskynlik het dit jou oorgekom, waarskynlik "seniors" is besig om 'n stadium te bereik om slegs te antwoord op gesprekke wat gevoer word met die groot seuns, want dit voeg waarde toe ... maar die grondslag van wat jy sê klink 'n bietjie verkeerd. Die bereiking van die boonste vlak op sosiale media verplig u NIE om op elke boodskap of opmerking te reageer nie, of op plasings wat miskien nie waarde toevoeg nie. Uiteindelik is dit waarom hulle hier is (speserye by die gesprek voeg). En vir sommige soos @ David Meerman is dit onmoontlik om dit te doen (tensy hy 'n assistent aanstel).

  • 11

   Ek het die idee van 'n assistent ondersoek. Maar ek het tot die gevolgtrekking gekom dat daar geen moontlike manier is waarop iemand anders op sosiale media sal deelneem deur my naam te gebruik nie. Glad nie. As my naam daarop staan, het ek dit geskryf. Ek het vir mense soos Guy Kawasaki gesê dat ek baie lief is vir wat hulle doen, maar dat hulle nie saamstem met outomatiese plasing en plasing deur assistente nie.

 7. 12

  Eerstens erken ek en beklemtoon ek die eksponensiële groei in sosiale media en die gepaardgaande “volgeling-skip”. Tweedens, sommige mense het verkies om nie bandwydte, poste en in-bokse bewustelik te verstop deur kommentaar en 'Retweets' onnodig te erken nie. Uiteindelik is dit die lewe. U kry NIE 'n medalje bloot om op te daag nie. Ware betrokkenheid wek reaksie; “Ditto-heads” nie.

 8. 13

  Douglas Marjorie Clayman het net op 'n ander manier hieroor geskryf. Ek het dit al vier jaar gelede ontvang en was so geskok toe en nou. Hulle optrede was so nie in lyn met wat hulle gesê het nie, ek het vinnig geleer wie vol was met ^ * (.

  Dit is frustrerend as u sulke gedrag sien, en toe sê ek net whateva, hou my fokus op wat ek vir my besigheid groei. Aan 'n ander kant van hierdie gemors ken ek elke stap, deur elke week waarde aan luisteraars te gee - elke luisteraar wat ons vir # BBSradio het, is afkomstig van my toespraak en nie omdat 'n A-lister my na hul “gehoor gepomp het nie. ”

  Ek sou 'n paar kon borrel deur te vertel hoe hulle agter die skerms met my gesels het. Ek het vinnig geleer, hulle is bekommerd oor hul status as iemand saamkom wat so slim is soos hulle, en dit is jammer. Ek verkies om mense rondom my te bevorder en weet dat ons almal kan groei. Dit neem nie van mekaar af as een van ons 'n sukses behaal nie, maar dit vergroot die sukses vir ons almal.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.